Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kuala Lumpur / Singapur

Kuala Lumpur / Singapur

Nasveti glede nakupovanja (foto oprema, mp3, računalniki…) v KUL in SIN dobrodošli.
Kje so trgovine, kakšne so cene…

Se še kaj drugega splača?

zivjo,

v KL imas v centru en 4 nadstropni center s samo tehniko, ga bo sigurno najdel, ma se ne spomnim zdej imena, poleg tega pa je proti Chinatownu polno manjsih trgovin ki prodajajo to kar isces, vecinoma pa so to telefoni, cene le-teh pa so se mi zdele iste kot pri nas.Jaz sem si takrat (avgust 2005) kupila usb kljuc od 1 mega ki je bil ve; kot pol cenejsi kot pri nas. Se splaca malo cenkat, ker ti znajo dost znizat ceno (to velja tudi za zgoraj omenjeno trgovino). Mp3 mislim da so bile iste cene kot pri nas, ce ne celo se visje, za fotoaparate se splaca kupit kaksne lece, filtre, spominske kartice, mogoce dobis kaksen ugoden objektiv, sami fotoaparati pa niso cenejsi kot pri nas. Prenosnih racunalnikov nisem gledala, drugace pa so bile recimo graficne kartice in podobna oprema istih cen kot pri nas.

V Singapurju sem bila pa ze kar nekaj casa nazaj, tako da je danes verjetno ze vse drugace.

upam da sem kaj pomagala :))

lp, katja

Ti bom povedal, ko se vrnem :))

Priporočam nakup v Singapurju, ker obstaja manjša možnost goljufij, pa še cene so običajno ugodnejše.

Vse o nakupovanju v Singapurju si lahko prebereš na:

http://www.exoticjourneys.eu/si/potovanja/singapur/singapur_nakupovanje.htm

Daniel

Hvala za link.

Bil v obeh mestih oktobra lani. Singapur je boljši za nakupe, če si že tam. Jaz sem kupil ipod-a in fotoaparat v Funan IT Mall, ki naj bi bil med najboljšimi za elektroniko. Ipod-a sem kupil v Apple centru, vendar sem po nakupu zašel še v trgovino, ki je nad njim nadstropje višje in tam mi je tipo ponujal še malo popusta… žal prepozno. Fotiča sem kupil v Song Brothers, da se malo scenkat oz zatežiš, da ti da kakšno spominkso kartico poleg/rezervno baterijo. Cenejši je bil za 35 % kot v SLO. Na koncu dobiš še 4% nazaj na letališču, pred tem pa moraš v trgovinah prosit za izpolnitev Tax Free obrazcev.
Pa za fotiča sem si vzel 1 uro in prehodil prav vse trgovine v tem centru in si zapisoval cene in na koncu izbral najcenejšega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close