Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ktere toplice so boljše z vidika rehabilitacije

ktere toplice so boljše z vidika rehabilitacije

Torej mene zanima, katere toplice je bolje izbrati po operaciji vratne hrbtenice, ali čatežke ali Dolenjske….sedaj sem v dvomih, potrebujem izkušene fizioterapevte, ki mi bodo pomagali vrntit prvotno stanje….

hvala za nasvete…

Vedi da v vsakih toplicah, ki imajo odobreni program rehabilitacije s strani ZZZS-ja so zaposlene strokovno usposobljene fizioterapevtke in delavne terapevtke, maserke…………………..

Skratka glede stroke je vseeno če vržeš kovanec.

Vse ostalo je pa tvoje.

Dejstvo je da se stanje NIKOLI ne more povrniti v prvotno. Lahko se ga izboljša.

Fizioterapevt je tvoj “trener”. Ti delaš po njegovih navodilih. Kakšen bo rezultat je pa odvisno od tebe, tvoje motivacije, + mišljenja, potrpljenja………………

Fiziterapevt ni kriv če boš po operaciji, ki vsekakor ni bila lahka, imela bolečine in ostale težave, ki jih konec koncev prinese tudi čas.

Torej se lahko odločaš samo o tem kaj ti same toplice ponujajo zraven.

Čatež – zdraviliški del umirjen. termalna riviera je pa namenjena mladim oz. sončkom, ker je itak vse podrejeno njim. Okolica ni za neke sprehode kaj atraktivna. Sploh je Čatež grozljiva podoba kaj so sposobne naše mamice storiti za kao pravice svojega sončka.
Zavec bi izgubil dvoboj še preden bi se začel

Dolenjske – okolica fenomenalna. Bolj penzionersko počasno in prilagojeno. Se tudi dogaja – bolj počasi. Je pa odvisno od klape, ki jo najdeš v svojem terminu.

Hvala za odgovor…

Dejstvo je, da se mi to že več let dogaja in dejstvo je da berem, da stanje naj nebi nikoli več bilo kot je bilo!! ampak sem pozitivna in polna volje in energije, tako da sem prepričana, da se bo stanje vrnilo, kot je bilo, vse je odvisno od volje in psihe in koliko se giblješ in kako razmišljaš!!

Torej, kar se pa okolice tiče , pa je potem res bolše dolenjske…ker mi je všeč umirjen način in vse…v zrečah vem da gre vse tko počasi…torej v čatežkih ni nobene gozdne poti ali podobno? ker potrebujem malo časa zase in mira:)

pa tudi če so v vseh termah zaposlene strokovno usposobljene osebe, še ne pomeni, da so vsi za to…nekteri se ne trudijo kaj dosti, primer zreče….laško pa baje tudi ne kaj dosti, pa še ob sobotah ni terapij, kar je totalna zguba..no nekako bo že…

lp

Pred več kot 20 leti, ko sem imala operacijo hernie discii so me poslali v Laško, kjer so bili takrat daleč najboljši za rehabilitacijo hrbtenice. Je bilo pa pravo garanje in nobenega užitkarjenja. Rezultat je pa super – ob disciplinirani dnevni vadbi se mi težave niso več ponovile.

Jaz pravim drugače. Fizioterapija je tudi del učenja kako živeti z poškodbo ali drugim obolenjem gibalnega sistema.

Soboto in nedeljo imaš na voljo bazen in lahko ponavljaš naučene vaje. Izkoristi to možnost.

Tudi v vsakdanjem življenju ti ne bo dodeljena fizioterapevtka vsaki dan.

strinjam se, da mi fizioterapevtka nebo dodeljena vsak dan, in verjemite, da se že več kot 3 lete trudim in izvajam vaje in se poskušam redno gibati, gre se pač zato, da čim bolj izkoristiš terapije in znanje tistih oseb tam…

no pa lep dan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close