Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika krvavice in krompir

krvavice in krompir

Dobila sem krvavice. Domače, čisto sveže, tako lepo dišeče…………

Zdaj pa prosim za nasvet. Ali lahko skupaj s krompirjem to pečem v pečici?

Naprimer: v pekač dam krvavico, na debelejše kose narezan krompir + malo olja.

Pečem 1 uro na 180 stopinj. Bo uredu? Ima katera boljši recept?
Kaj res pomaga, da ne počijo?

Zraven pa solata. Ali kaj drugega ponudite poleg krvavic?

Meni so dobre tudi, ko se ohladijo. Hvala!

Uf, jaz sem bolj konzervativne narave in poleg kravivic ne ponujam solate… Krvavice kuhaš 10 minut, da malo vrejo. Potem jih pečeš 35 minut. Zadnjih nekaj minut jih dam pod žar, zgornji in spodnji. Lahko jih tudi z zobotrebcem prebodeš med peko, prav tako ne bodo počle.

Zraven ali:
naredim matevž pa kuhano repo, zelje
kuhan v kosih krompir pa kuhano zelje ali repo
ajdove žgance pa spet kuhano repo ali zelje
koruzne žgance pa spet kuhano repo ali zelje

Seveda prilogo ( krompir,žganci,…) zabelim z ocvirki

N

Yes Nikki, hvala.
Malo pokuham, potem v pekač za 35 min. Na koliko stopinj?

Jaz bom vseeno dala malo krompirja zraven – ni toliko dela, he he.

In prebodla – po moje bi moralo bit dobro?

Vidiš tle je teževa, jaz mislim, da krompir ne bo pečen v 30 minutah. Mogoče pa bo:)))))) Pečem na 180, ventilacijska pečica. Pod žar dam pa zaradi tega,ker imam rada skorjico na klobasah.
Po moje bodo zelo dobre:))))

N

Hvala.
Lep vikend ti želim.

Jaz jih pečem točno tako kot si ti napisala. Dam jih direkt v pekač, dodam narezan krompir, malo premažem z oljem, v posebno posodo dam zraven še zelje in pečem vse skupaj cca 40-50 minut. Hitro in simpl.

Kakšno zelje daš zraven?
Kislo? Kar tako da se popeče?

meni pa pečen krompir ne “potegne” poleg krvavic.

speci krvavice,skuhaj krompir v kosih,ga zabeli z ocvirki in pa kislo zelje s fižolom.
(zelje skuhaj,odcedi,daj vanj fižol in pa malo ocvirkov in vse skupaj še malo “tenstaj)

ja vem…hul kalorično..ocvirki pa to..ampak saj to ni vsak dan…

pa dober tek.

pa saj so vse krvavice že prej malo kuhane ?? zakaj še enkrat ?

Jaz pa krvavice pokuham, pa krompir skuham, vmes še nekaj korenja, prepražim čebulo, začinim, potem pa vse to pod žar za 20 min, da se fino zapeče… mmmmm

Smo jedli prejšnji teden

Jaz sem pa še bolj na komot, krvavice sam spečem, zraven pa naredim krompirjevo solato.

ZDRAVO . KAKŠNE KUHARICE PA STE ,SAJSE DOBRO VE DASO KRVAVICE ŽE KUHANE PRVO JIH DAMO V RAHLOPOMAŠČEN PEKAČ Z ZOBOTREBCAM JIHNARAHLO NAŠPIKAMO PEČEM JIH NA 180C ČAS PA JE ODVISEN OD VELIKOSTI IN DEBELINE KRVAVIC ,ZRAVEN PA OBVEZNO DUŠENO KISLO ZELJ IN V KOSIH KROMPIR Z OCVIRKI ALI BREZ ,PA DOBER TEK

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close