Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kruta resnica za ”nice guy” – copatarje

Kruta resnica za ”nice guy” – copatarje

20letnice so bile mišljene 20-29. Najbolje je dobiti žensko, ko ima 20-25. Po 25em se jim že rahlo mudi, po 30em so pa samo še ostanki. Glejte post na prejšni strani, citiran citat “To se pravi, ženska samska, ki je stara trideset let, če ni toliko premožna, da bi imela trosobno stanovanje in eno sobo opremljeno s praznimi omarami, bo težko dobila ustreznega moškega.”

Ah kje pa, 40 letniki so mimo. Najboljši so tam okrog 25 let. Vedoželjni, da se jih kaj naučit. Edina hiba jim je vzdržljivost. Prehitro pride do vrhunca. Drugače pa so to božanska telesa, mišice, njami.

Se strinjam. Po 30tem letu so samske samo še zagrenjene grde babnice. Po 35tem pa ostane še najslabša škart roba. Noben normalen moški se ne bo zapletel s samsko 35letnico. Pa še za imet otroke so take prestare.

B, tiste ki želijo otroke, družino bodo med 20-25 o tem razmišljale, za tiste ostale, se bodo pa gonile (pre)dolgo in potem za večno ostale pomožne ženske, samske, kurbice oz. bodo pisale tukaj kot ti. Na hitro bi sklepal, da si hčer samohranilke, ki se je in še se goni, saj ima še OGROMNO časa kajne… Dokler je en (bodoči) alkoholik ne nafila oz. ostane samska/saohranilka kot njena mami… Baba ima dovolj časa, da se zgoni od nekje 15-20, med 20-25 ima 5letno okno, da si najde dobrega potencialnega partnerja, potem bo iskala samo še med golaznijo…

Verjeli ali ne. Naletel sem na 37 letnico, ki še ni imela resnega fanta. Malce sva debatirala in ko sem jo spraševal po prejšnjih vezah, sem ugotovil, da še ni imela fanta.
Adijo pamet. Samo stran od take babe. Če pri teh letih še ni bila v resni vezi je totalno mimo. Skrajni ostanek žensk.

Ha, ha, naj ugibam. Ti si ženska, ki jo mož vara, a ne da? Gnev kar seva ven iz tebe. Ne, nisem jaz kriva, da te tvoj mož vara. Ti si kriva, ker ga ne zadovoljiš.

Tiste, ki so se v SŠ najbolj gonile okrog, so tudi najprej imele može. Že pri 20tih. Pri 30ih se pa že ločujejo ali pa vse nasrečne, ker je dec tečen, otroci ji skačejo po glavi.
Tiste, ki pri 20ih niso razmišljale kako bi našle dedca za resno vezo pa so se recimo pri 30, 35ih odločile za družino in jim stvar bistveno bolje laufa.

Ja, res je, najhujše so 35+ letnice. Obupane, zagrenjenke, ki še vedno upajo, da se jih bo kak moški usmilil. Samo vsak moški bo raje gledal 30-. Te 35+ so mogoče, če so ohranjene, dobre za občasen seks, ko ni mlajših na dosegu.

Samo zgube od moških se zapletejo v razmerje z večno samsko 30+ letnico.
Sem 40+letnik, zanimajo me samo 30-. Ženske nad 30 niso več primerne za resno vezo, ker je njihova rodnost že vprašljiva. Ko jo spoznaš je recimo stara 31, potem da se veza stabilizira pa da si uredita dom je pa že krepko po 35tem. Rodnost pa vprašljiva. Zato gledam le za maljšimi.
Da ne omenjam tega, da so mlajše bolj prilagodljive, niso tako tečne.

To je mogoče veljalo včasih, ko še ni bilo toliko ločitev ali razpadlih vez.
Če si je ženska nekje med 20 in 25-imi leti našla dobrega partnerja, potem ne vem, zakaj bi ta dober čez 10 let postal slab, če se je ločil ?

Ha, ha, naj ugibam. Ti si ženska, ki jo mož vara, a ne da? Gnev kar seva ven iz tebe. Ne, nisem jaz kriva, da te tvoj mož vara. Ti si kriva, ker ga ne zadovoljiš.[/quote]

Narobe ugibaš. ;)) To je spisal >nekdonekdo< že vrsto let na monu besni nad svojo usodo,nad samohranilkami,namesto,da bi se s preteklostjo soočil,preteklost predelal in jo pustil za sabo.Ne ceni ne sebe,ne ceni in ne spoštuje žensk in v njih vidi le hodečo vagino in priložnost za položit. Kdo to je,pa ve sam in tistih par stalnih članov mona tudi. Četud ima dovlj let, da bi bil lahko odrasel in zrel, ostaja na isti stopnji razvoja, stili leta. Pa pa,sinek. ;))

Se vidi, da vas je bolj malo takih, ki ste hodili na faks. Tisti, ki so študirali, jim je jasno, da 20-25 letnice ne razmišljajo o tem kako ustvariti družino.

Da bi zgledala taka kot Jennifer Aniston pri 37ih jo ziher ne bi s tako lahkoto skenslal 🙂

Da bi zgledala taka kot Jennifer Aniston pri 37ih jo ziher ne bi s tako lahkoto skenslal :)[/quote]

Kaj ti misliš, če bi tako zgledala, da bi bila še vedno tako neizkušena? Pa tudi, če bi tako izgledala, ima sigurno zblojeno glavo. Ženska, ki dobro zgleda pa pri 37ih še ni bila v vezi? Potem je nekaj blazno narobe z njo. Večina jih pa večno samskih, ker so grde, neurejene, po možnosti zavaljene.

Ha, ha, naj ugibam. Ti si ženska, ki jo mož vara, a ne da? Gnev kar seva ven iz tebe. Ne, nisem jaz kriva, da te tvoj mož vara. Ti si kriva, ker ga ne zadovoljiš.[/quote]

Narobe ugibaš. ;)) To je spisal >nekdonekdo< že vrsto let na monu besni nad svojo usodo,nad samohranilkami,namesto,da bi se s preteklostjo soočil,preteklost predelal in jo pustil za sabo.Ne ceni ne sebe,ne ceni in ne spoštuje žensk in v njih vidi le hodečo vagino in priložnost za položit. Kdo to je,pa ve sam in tistih par stalnih članov mona tudi. Četud ima dovlj let, da bi bil lahko odrasel in zrel, ostaja na isti stopnji razvoja, stili leta. Pa pa,sinek. ;))[/quote] Sem mislila, da je prevarana zagrenjena ženica, deluje že tako. No pa tudi tale opis bi mu povsem pristajal.

Eni se delate insiderje, pa pojma nimate kako je zares na faksu, vsaj ne na kvalitetnem. Večina teh “faksov” le to ni. Je do ene 5 fakultet v SLO k se jim lahko reče FAX, ostalo je po/dopoldansko varstvo za (bodoče) brezposelne. Sam zelo dobro poznam sceno in se približno že od faksa do faksa ve, kdaj bodo iskale/dobile resnega partnerja, če mislijo sploh kdaj (nekatere že vejo kdaj bodo zanosile, če bodo, ko gre za dolgoprogaško izobraževanje/kariero)… Med 20-25 razmišljajo o tem, takrat se zaklopijo notri, potem lahko še malo spoznajo partnerja in lahko rodijo tudi malo čez 25 prvega in potem malo pred 30 drugega… Ostalo je ŠROT. Tako kot je rekel 40+ pred mano, nad 30 je adijo, pa še prej moraš stabilizirat nekaj let, tako da če si 40+, gledaš 25-30, če si pa do 35, pa 20-25. Normalno… Tiste (večne) študentke, ki pa o tem niso razmišljale pa so (ne)dobile temu primerno. Najhujša kombinacija, 30+, gonička, kvazi diplomo (kakšno družboslovno nezaposljivo sranje oz. kakšna periferna šola, četudi morda naravoslovna), nezaposljiva (oz. bo imela pogojno službo, dokler bo še mladostna in si jo bi kakšen šef/direktor obetal), ko se bo postarala oz. bo videl da nima šans, jo bo steral.

Katera misli najti kvalitetnega partnerja naj o tem razmišlja okoli 25 (+/-3leta). Potem ga bo mogla kupit, meti neko polovično razmerje oz. bo ostala sama, diplomirana monovka. Vseveda ovela tetica, s cigareto, mačko in mag.mon.

Te k so ostale same so se zavestno odločile v teh letih, da bodo same, imele previsoke standarde se pravi neinteres za družino ipd. oz so bile lahkomiselne.. Zapravile so KAPITAL, namesto, da bi ga investirale oz. po kmečko, pojedle/podelile so semenski krompir, namesto da bi ga posadile..

Smešno je kako poceni so lahko bivše high-school queen, ko so 30+, da ne govorim, če je že ločena oz. da ima še otroka. Tako dobiš za en hotdog, ki ti ga po možnosti še sama kupi.

Ampak kaj, ko to nevzgojene/nepoučene ženske ne dojamejo do dneva, ko se jim 29 obrne v 30… Jaz osebno cenim dobre kvalitetne ženske, iz urejenih družin, ki se tega zavedajo in že v rosnih mladosti, do 25let, gledajo za dolgoročnim partnerjem, pravo mešanico NICE pa BAD guy 🙂 Nice do ne, družine, BAD pri osvajanju lastnih ambicij! Te, ki tukaj renčite, na zadnji strani, pa ste zelo verjetno iz totalno sesutih družin, brez očetovske družine, ki boste razmetavale cvet do 30, za domnevno “izobraževanje/kariero”, potem pa boste iskale, da bomo mal ON-TOP, NICE-GUY, geeks, take z denarjem, kamor bi lahko polegle stara/tuja jajca.

Daj ti malo stopi na realna tla. Če delaš faks, ga končaš nekje pri 24ih recimo. Če ne zalomi kaj. Potem iščeš službo. Ponavdi to pomeni, da par let delaš prek študenta. Če imaš srečo nadomeščaš porodniške. Flikaš krajša obdobja. Če imaš srečo nekje pri 30ih končno imaš neko stabilno službo za malce daljši čas. Takrat šele lahko, ko imaš stabilno službo, razmišljaš o družini.
Ne pa tako kot ti razmišljaš. Razen seveda, če imaš bogate starše, ki ti preživljajo še tvoje otroke.

Ti iz “realnih tleh”… Kot prvo, ta pridne, vsaj prvo stopnjo zaklučijo ko so 23. Ali delaš dober faks, ali pa bolje, da ga ne delaš, sploh za ženske. Bolje iskati službo, kariero takoj po srednji, imate daleč več šans za redno službo, kot 30letne “fakultetno izobražene”. To je predrago, vprašajte na zavodu kdo je bol zaposljiv. Taka, ki mora iskati nadomeščati pa vsega boga, že ni delala pravega faksa, ker pa ima faks, je neprimerna za nižja delovna mesta, ki jih je bistveno več. Žal je doba faks=služba že davno mimo, prej obratno. Srednja šola spet dobiva prednost, faks pa samo če je res kvaliteten, to pa pomeni, da mora bit zelo zahteven, da ga ne more narediti vsak ob delu, ker je preprosto, gleda se povpraševanje/ponudba. Lahek faks=težko do službe in obratno.

Kot drugo pa seveda pomaga, da imate starše, ki so vam dali del hiše, stanovanje, prispevali kaj. Če pogledamo vozni park v slo, lastništvo nepremičnin, predvsem hiš, padec cen stanovanj, bi se dalo marsikaj ob pravih prioritetah.

Kot tretje pa bo kvalitetna ženska gledala uspešne moške, ki imajo ali obetavno kariero, vrhunske poklice oz. lastno podjetje. Pa vse kar govorim je, da se ZAČNE iskati resnege/trajnega partnerja med 20-25, potem lahko počakata tudi do 30 ali morda malo čez v skrajni sili. Samo dobit že žensko 30+ pa je vedno plan B, se prav ali bolje ne moreš dobit, al pa si že toliko star, da ti je 30letnica 20let mlajša… Če 50letnik dobi 30letnico bo verjetno zadovoljen, sploh glede na to kaj ima na (realno) razpolago…

Medicina je resni faks?
Recimo, da je. Zdaj pa pojdi malo poguglat koliko časa traja ta študij, potrudi se, saj bo šlo. POtem še poguglaj, koliko časa traja specializacija. Ti bo uspelo, verjamem, da ti bo.
Potem pa še poguglaj koliko časa traja doktorski študij na večini fakultet. Jaz sem končala še po starem, univ. dipl. Potem pa vpisala še doktorat. Zdaja računaj pri koliko starosti bi to lahko končala.
Podiplomski študij delam ob delu. Kaj misliš, da bi še imela čas za se ukvarjat z otroci? No, eni ga imajo. Jaz ga raje namenim hobijem.
Tako, da ne klobasaj neumnosti, ker vidim, da nimaš pojma o realnosti.

Te nisem mislila vsega prebrati pa sem naknadno vseeno še prebrala in seveda moram komentirat.
Nihče mi ni dal stanovanja, nihče mi ni kupil hiše, ne avta.
Ne, letam za bogatimi moškimi, ampak me zanimajo moški mojega ranga.
Če ne bi imela svoje kariere, potem mogoče bi pa res iskala bogatega moškega. Tako pa nimam te potrebe. Pa večina ostalih žensk, ki imajo svojo službo, tudi ne.

Medicina je izjema ne pravilo, večina faksov je 3 letnih, torej imaš da si najkasneje pri 23tih diplomiran, če si bil kaj vreden, izjema kot pravim je medicina.

Torej pridni delovni študenti, končajo s 23timi, Konec debate, medicina je manjšina, pri njih pa res velja nekje 25 če ne celo kasneje.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Medicina je izjema ne pravilo, večina faksov je 3 letnih, torej imaš da si najkasneje pri 23tih diplomiran, če si bil kaj vreden, izjema kot pravim je medicina.

Torej pridni delovni študenti, končajo s 23timi, Konec debate, medicina je manjšina, pri njih pa res velja nekje 25 če ne celo kasneje.[/quote]

Vsi, popolnoma vsi iz našega razreda, ne iz naše šole (gimnazija) smo šli na univerzitetni študij. V najboljšem primeru je to trajalo 5 let. 4 letniki + abosloventski staž. Tisti, ki so šli na farmacijo, medicino, veterino pa še kako leto ali dve več.
Zdaj pa, kolikor vem, večina gre na drugo stopnjo, ki skupaj s prvo znese tudi pet let.

Ti realna, še zadnjič zate, ti še namenim enkrat, več nisi vredna oz. spoštljiva. Na Medicini v LJ si študentke praviloma po predkliniki, se prav po tretjem letniku, ponavadi začnejo iskati resne fante. Zadnji trije letniki so malo lažji, več prakse (klinike), zato imajo tudi za fante več časa, kot prva tri leta, k se morajo vržti v študij, se prilagodit ipd… Rodijo pa ponavadi MED specializacijo, ker specializacija je REDNA SLUŽBA in gredo lahko na porodniško. Poguglaj malo ti oz. raje povprašaj, si se razkrila koliko poznaš situacijo. Pa medicino se konča pri 25ih za pridne študentke.

Ostali doktorski študiji (III.stopnja) ostalih fakultet pa so zelo prilagodljivi, poleg tega da je veliko (če ne vsa) predavanj popoldan, je doktorat praviloma samostojno raziskovalno delo, se pravi lahko delaš ob delu, če nisi MR (ki je tudi služba), ob otroku, firmi, čemerkol.. Doktorati so v bistvu še najlažji glede prilagajanja 🙂

Če delaš še podpiplomski ob delu je seveda potem omejen čas za družino a spet se vračam. Stvar prioritet, izbire v preteklosti in seveda tudi dobe (gospodarskem ciklu) v kateri smo. Niste za vse krive seveda, ko si se ti vpisala na ta star program je verjetno še dobro kazalo, si se videla kako boš neodvisna (še) mlada profesionalka z denarjem, potem pa pride tako kot pride. Ampak še vedno se da, če se hoče, čeprav ti si se že vidim tok definirala preko tega študija in vse veš, da boš kar to kar opisujejo tukaj za tipično 30+. Ne gre vse, vsaj ne vedno oz. ne ta čas. V tujini so zato že mnoge študije, če se fax še splača, poglej koliko let je šlo in koliko si na boljšem, če si. Jebiga, niste prej vedele, se bodo pa prihodnje generacije iz tega kaj naučile.

Torej pridni delovni študenti, končajo s 23timi, Konec debate, medicina je manjšina, pri njih pa res velja nekje 25 če ne celo kasneje.[/quote]

Plus podiplomc, ki je takrat bil še 4 leta. Torej 5 let za univ. dipl. + 4 leta podiplomca. Danes pa je to malce krajše, ker je tretja stopnja le 3 leta.
S tem, da nas večina v 4ih letih ni končala podiplomca, ker smo bolj kot ne vsi študirali ob delu.

Čudno, vse medicinke, ki jih poznam, najprej končajo specializiacijo in potem razmišljajo o družini. To da imajo pa v času študija fante je pa seveda povsem običajno. Ne razmišljajo pa, da bi naredile otroke z njimi.
Ja specializacija je služba in lahko greš na porodniško, kaj pa ko prideš nazaj?
Ja, večina predavanja na podiplomcu je popoldan in ob sobotah. In večina nas dela doktorat ob delu. Torej imaš dvono obveznost: študij in službo. Razen srečniki, ki so MR ali asistenti in lahko to skombinirajo. Torej veliko več obveznosti kot v času rednega študija, ko imaš le študij in nič drugega.

Sicer pa nimam pojma kaj hočeš povedat.
Študij sem si izbrala, ker me to veseli. Ja, in se splača. Verjameš ali ne, ampak se splača.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close