Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruhovi cmoki

kruhovi cmoki

oj…

a morajo biti za kruhove cmoke nujno stare žemlje? Lahko kupim danes žemlje in naredim cmoke? V čem je fora, da morajo biti stare?

oj!
star kruh se v mleku lepše raspusti,s svežim lahko nastane kepa.Poskusi.Mislim da bi vseeno moglo uspeti.Sicer pa jaz delam cmoke takrat,ko mi ostaja star kruh.

Kruhove kocke malo popraži na čebuli in olju. Dodaj peteršilj in zalij z mlekom.
Potem pa naprej…..

Imate kakšen zanesljiv recept, sama sem probala narediti že nekajkrat pa mi nikoli ni ratalo.

lp in hvala

mend pa zanima a naj bi bili cmoki po kuhanju ko jih narežeš bolj suhi al ne?Meni se moji zdijo premalo suhi-mehki za k omakam pa me zanima kakšni naj bi bili…

V mleku namoči star kruh ali žemlje. Posebej prepraži čebulo do zlato rumene barve, lahko dodaš tudi na kocke narezano pečeno slanino. Kruh ožemi, dodaj čebulo , drobno narezan peteršilj in jajce. Če je masa preredka, lahko dodaš malo drobtin ali moke. Oblikuj cmoke in jih daj kuhat v vrelo vodo, toliko, da priplavajo na površje vode.

Jaz maso oblikujem v štručko, zavijem v prtiček iz blaga in kuham kot štruklje.

Tako nimaš kaj falit – če je malo pregosta ali preredka masa, vse se lepo skuha. Tudi niso nič vodeni.

Kukano “klobaso” odvijem in narežem na 1 cm debele rezine.

Tale recept je najboljši – nikoli se ne razkuhajo.
http://www.kulinarika.net/recepti/1773/priloge/kruhovi-cmoki/

Če imaš sveže žemlje, jih zloži na pladenj in daj za 10, 15 minut v pečico, da se posušijo, nato pa kocke prepraži s čebulo.

Pravilno narejeni cmoki niso ne suhi, ne mokri, ampak nekaj vmes. Kruhove kocke se morajo videti.

Jaz jih najraje delam z zdrobom: kruh namočim z mlekom, dodam začimbe (tudi čebulo kar kupim kot začimbo) in zdrob, malo počakam, da se vpije, nato pa oblikujem štruco, jo zavijem v servet in skuham v vodi. Recept od ene od bivših tašč, ki je že pokojna, ta jed me pa vsakič spomni nanjo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close