Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruhovi cmoki

kruhovi cmoki

Pozdravček

Že nekaj časa vas spremljam na tem forumu in ” plonkam” recepte ter jih s pridom uporabljam.
Naši doma so že ugotovili, da jih nič več ne sprašujem ” Kaj naj jutri skuham?” idej imam sedaj z vašo pomočjo res veliko.
Priznam da sama nimam veliko idej oz. si ne upam kaj preveč
ekspiremtirati, pa še čas je vedno problem.
Navdušena sem nad vašim načinom komuniciranja in pripravljenostjo vsakemu priskočiti na pomoč.
S pomočjo hčerke sem se sedaj prijavila v upanju da me boste sprejele medse, ker ste vse zares super.

Za danes bi vam pa napisala recept, če katera želi probat, za Kruhove cmoke iz gostilne Blažun. Recept je bil objavljen v Gorenjskem glasu že vrsto let nazaj.

1 kg starega belega kruha narežemo na kocke in stresemo v skledo. Mleko cca 2 dl. segrejemo toliko, da je mlačno, dodamo nekaj masla, ko se ta stopi, vlijemo na kruh, da se namoči.
V ponvi na malo maščobe popražimo malo na drobno sesekljane čebule in stresemo na kruh, dodamo sesekljan zelen peteršilj, majaron, sol, poper in za vezavo 2 jajčka.
Vse dobro premešamo. Če je slučajno masa presuha dodamo še malo mleka ali juhe. Maso poprašimo z malo moke, nato jo oblikujemo v štruco in zavijemo v mokro krpo. Jaz na konceh krpe dam elastiko, da se ne odvije. To damo kuhat v rahlo soljeni krop, kuhamo 20 min.
Ko so kuhani jih narežemo in postrežemo k golažu, pečenki, pečenicam ali pa jih jemo same s solato.
Cmoki so res dobri in rahli in sočni, baje zato ker se kuhajo v krpi.
Surove lahko shranite tudi v zamrzovalniku in skuhate ko rabite.

Lep pozdravček in dober tek.

Pozdravljeni !

Jaz jih delam podobno, s to razliko, da v mleko ne dam masla. Dodam pa še malo muškata in ščepec pecilnega. Pa tudi v krpo jih ne zavijam, ampak naredim male cmočke.

lp Majuška

ja,tako jih delam. brez masla. lp petra

Narežem stari kruh na kocke in ga posolim in popopram. Na olju prepražim čebulo in malo panceste ali pečene slanine, v to vržem kruh in ga malo premešam na ognju. Odstavim. Posebek razžvrklam jajca in mleko, to maso prelijem preko kruha. Čim več jajc je tem boljši so cmoki.

Kuham na dva načina:
1. Oblikujem cmoke in jih kuham v slani vodi, dokler ne izplavajo na površje
2. Zavijem v prtiček in jih nato razrežem (ovalno)
3. To maso uporabljam tudi za polnit piščanca ali telečja prsa.

LP Silvia

Moji pa imajo najraje,ce jih(okrogle) malo se gratiniram v pecici z dodatkom parmezana.Lp

Tako jih ponavadi porabim drugi dan, če jih kaj ostane.

lp Majuška

Tudi jaz jih bom sedaj probala popeči v pečici, do sedaj mi še ni prišlo na misel. V krpi jih pa kuham zaradi sočnosti in pa zato ker se bojim da mi ne bi razpadli.
L.P.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close