Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika -kruhov cmok-kako?

-kruhov cmok-kako?

Imam tri dni star bel kruh,rada bi naredila cmok. Približno vem kako,narežem na kocke,polijem s stepenim jajcem,kako pa naprej? Kako zavijete v prtič in kako dolgo kuhate?
Nasvet prosim!

-kruh nareži
-prepraži čebulo
-dodaj čebulo kruhu
-zmešaj 2 jajca, malo mleka, sol, peteršilj in polij po kruhu
-oblikuj z mokrimi rokami cmoke in jih dobro stisni skupaj
-cmoke daj kuhati v ne preveč vrelo slano vodo

Delaj po občutku in bo.
Meni vedno uspejo in so zelo dobri.

Pred kratkim sem prvič sploh delala cmoke. Problem je bil v količini tekočine – namreč ko je je bilo končno toliko, da se je napojil ves kruh, sem sicer naredila cmoke, ampak so v vodi kar razpadli. Kaj sem naredila narobe?
Če bi dala mleka manj, bi nekaj kruha ostalo suhega.

Hvala,bom naredila tako. Kako veš kdaj so kuhani?

Meni so cmoki enkrat razpadli, pa sem ugotovila, da je zato, ker jih nisem dovolj stisnila – maso je treba kar konkretno stisnit, da se drži skupaj.

kaj pa,če bi zavil v prtič in jih kuhala kot štruklje? Jih pripravlja kdo na ta način?
Ko bi bili kuhani,bi razrezala na rezine…Podobno kot v restavraciji….

raje v alufolijo, tako naredim jaz

Jaz jih kuham na pari, tako lahko dam manj moke in so bolj rahli.

fuj, to je hrana za prašiče in reveže

Kuhaj enih 15 minut. Kuhani so, ko priplavajo na vrh in se še malo kuhajo. Sicer pa, ko poliješ mleko, malo počakaj, ker se masa napije. Ne sme biti premehka, ker potem razpade. Če je pa pretrda, pa so trdi. Delaj po občutku in bo. Ko daš gor mleko, naj bo raje malo bolj trdo, ker se nato zmehča.
Dober tek je napisala tako kot jih delam jaz. Jaz jih še čisto malo popram.

Joj, kakšni siromaki smo, danes bomo celo ajdove žgance jedli. Ubogi mi 🙁

Ojoj, sem pozabila. Ne dajaj vsakega kha. Boljše je tisti, ki je bolj trdo mešan. Jaz tistih puhastih ne dajem za knedle. Tam je sami “luft”.

Ajdovi žganci so pa na nivoju. A res ne ločiš, kdaj so pomije, kdaj pa zdrava hrana?

Se ne obremenjujem. Kruhove cmoke imam rada in pika.

Jaz jih kuham v prtiču kot štruklje, mi je bolj všeč, ker pridejo bolj čvrsti in ne razpadejo.

Če pridejo preveč “mokri”, dodaj malo moke.

– na kocke narezan kruh (odličen je polnozrnat)
– prepražena čebula (lahko tudi na ocvirkih ali na drobno sesekljani šunki oz. slanini)
– toplo mleko
– peteršilj, malo timijana, bazilike, majarona …. skratka: začimbe po okusu
– jajce za vezavo

Vse skupaj zmečkaj v ne preveč mokro mešanico, oblikuj čvrste cmoke in kuhaj na sopari 10 – 15 minut (toliko, da jajce zakrkne).
Ker ni moke, kuhanje ni potrebno in zato ni nevarnosti, da bi se ti razkuhali ali razpadli.

Ali pa drobtine.

jaz jih lepo oblikujem in zavijem v živilsko-prozorno folijo ter tako zavite dam kuhati v vrelo vodo. Nikakor se ne morejo dodatno napiti ali razpacati. Meni ratajo le na tak način-poizkusi!

jaz jih delam po receptu sestre Vendeline, ona svetuje da jih najprej oblikuješ z mokrimi rokami pol pa še povaljaš v moki preden jh daš v vodo kuhat, mi ne razpadejo. Če jih boš preveč stiskala pridejo bolj zbiti, eni dajo zraven še mal slanine.

Podrobnosti ne bom ponavljala,ddodam muškat,majaron,vegeta ali sol,peteršilj,čebula,jajce….da se ne razletijo dodajte not drobtine,ker so cmoki bolj kompaktni.Lahko tudi moko ali pol-pol.Kuhajte v slni vodina ne preveč vretju.Nič posebnega.

sem že zjutraj pripravila in zavila v servet in čaka do jutri, 20 minut bo vrelo in to je to

delam brez moke, kruh, mleko, čebula, sol, poper, petršilj, 2 jajci

OBVEZNO MORAŠ KOCKE KRUHA POPEČT v ponvi ali v pečici in z malo olivnega olja.

na tan način dobi kruh posebenj vonj in cmoki bodo božanski. in ne bo ratal poc.

Star kruh, najraje žemlje razrežem na kocke, potem jih namočim v mleku in ožamem, tako ni nikoli preveč tekočine.
Vse ostalo pa so že povedale druge. Moke ne dam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close