Najdi forum

Kruhomat

torej zanima katerega priporočate? se ravno odločam katerega kupiti… hvala za vaša mnenja
lp,
Geja

Še jaz imam eno vprašanje. Mami smo kupili kruhomat, sedaj ji pa neznamo razložit kako naj ga uporablja za gnetenje testa – krofe.

Geja, pri taki izbiri na tržišču se je verjetno res težko odločiti. Premisli za kakšno količino kruha ga potrebuješ, katere programe razen peke, boš uporabljala. Nekateri imajo tudi program za kuhanje marmelade. Pa mogoče je bolje, da se odločiš za takega, ki ima dve gnetilki. Se mi zdi, da bolje zgnete.

Janika, v knjižici, ki je poleg, imate opisane vse programe. Prav tako so označeni na aparatu. Če ima program teig (testo), bo ta pravi za pripravo vseh vrst testa. Sicer ga lahko zgneteš tudi na kakem drugem programu, vendar je potrebno paziti, da ga pravočasno vzameš ven, da ti testa ne speče.

lp

Julija

Kupili smo ji Clatronika, vendar v navodilih jaz ne najdem nikjer da bi pisalo
gnetenje.

Prijateljica je kupila kruhomat sedaj ga pa ponuja naokrog ker pravi ,da ji kruh pri vsakem poskusu pade dol.Kaj dela narobe?

Janika, program TEIG, je za gnetenje. Tudi jaz imam Clatronika in pri meni je to program št. 7. Pa preberi navodila, zato so priložena, da se naučiš rokovati z aparatom. :-))))

lp

Julija

Jaz imam ze 1 leto Kenwooda in sem z njim zadovoljna. Preden sem se odlocila sem pa zbirala precej informacij naokrog.

Mari, ce prijateljici kruh dol pade morda da prevec kvasa. Malo je treba sprobabat, ker kakovost kruha odvisi od moke, mascobe, kvasa, temperature mleka ali vode itd. Meni nikoli ne uspe kruh 2x enak, ampak nic zato.

Lp

Definitivno preveč kvasa. Malo manj kot pol kocke na pol kg moke je dovolj. Ali pa tretjina vrečke suhega. Je pa tako, na daljših programih je potrebno manj kvasa, na krajših malenkost več.

lp

Julija

Kruh rad pade dol na ta dolgem programu, poskusi s schnell programom, naj manj časa vzhaja.
Drugač so pa naši ravno kupli kruhomat v leclercu in je s tistimi boni potem na koncu prišel ceneje kot 10 jurjev. Pa na dve gnetilki je in ful fajn dela.

mi imamo Clatronik že nekaj let, se super obnese. Res nam je na začetku kruh upadel, dokler smo dajali not vodo (ali mleko) sobne temperature, ker tako prehitro “shodi” in potem pade dol. Je treba dat tekočino iz hladilnika in je v redu. Ali druga varianta: daš kvas (mi nikoli ne uporabljamo suhega, ampak v kocki – najboljši je Fala ali Merkatorjev) šele ob prvem piskanju. Dunkle in drugi program.
LP!

Mi smo ga kupili za novo leto in ga danes ne uporabljamo več za peko kruha, venar samo za mesenje. Kruh iz tega stroja se mi nikoli ni zdel dober.

Pri mojem aparatu na programu za gnetenje testa šele po dvajsetih minutah začne zares mesiti, zato jaz uporabim hitri program za pečenje in pazim, da ugasnem pred samim pečenjem, torej po eni uri obdelave na dveurnem programu. Tako delam vsa hajana testa, tako za krofe, potico in ostalo, pa vse krasno vzhaja kar v kruhomatu. Sestavine odmerim v količinah po receptu, a vedno v vrstnem redu za kruhomat, torej najprej vso tekočino, sol, sladkor, maščobo in jajca, gor pa moko, na koncu kvas.

Pozdravček, Miranda

Sama sem pred dobrim mesecem kupila Clatronika – 2 gnetilki. Z njim sem zeloooo zadovoljna.

Imam pa v bistvu en recept, ki ga uporabljam skoz.

1 dcl hladne!!! vode
20 g svežega kvasa (pol kocke)
žlička soli

To zmešaš (kvasec) in hraniš lahko 4 ure na sobni temperaturi ali 72 (se mi zdi) ur v hladilniku. V primeru, da narediš več tega.

V aparat daš 3 dcl vode
700 g moke
na vrhu pa tisti deci kvasevca.
Daš na HITRI program in to je to.

Meni uspe vedno super kruh, zelo lepo se dvigne in nič ne pade.
Moko mešam zelo različno – od bele, ajdove, ržene, črne, polnozrnate.

Ugotovila sem edino, da je treba vseh mok (razen bele) dodati več kot 700 g, ker je drugače preveč pocasto. Sicer pa vidim med gnetenjem in potem kar dodam v aparat po potrebi. Pa čeprav piše, da ne odpirat. Včasih aparat vmes tudi ustavim, vzamem ven testo in ga pregnetem, pa je vse OK.

Lp, Petra

Tudi jaz imam clatronika in mi vedno pride kruh z kupčkom, kar mi pri ta starem ni vedno ratalo.Uporabljam domačo pšenično moko, iz res celega zrna in to po receptu :280 ml vode (ni pomembna temp.), žlička soli , 500gr moke in 1/4 kocke kvasa(fala)na hitrem programu -2.

za vse, ki uspešno uporabljate kruhomat: kako , hudirja, odstraniš gnetilki, ne da bi poškodoval kruh? v navodilih piše, da lahko pred zadnjim vzhajanjem testa vzameš gnetilki ven, ampak previdno, da ne narediš luknje v kruhu. lahko pa tudi, ko je pečen, ampak predvidevam, da ga potem malo raztrgaš spodaj.

ni mi glih jasno.

hvala.

Gnetilki ne ostanejo v kruhu, mogoče pri mešanicah mok. Priložen je pripomoček za izvlečenje gnetilk, tako se kruh ne poškoduje.

Če gnetilke ostanejo v kruhu jih s pomočjo take palčke potegnem ven. Dno kruha se sicer malce poškoduje, ampak ni panike.
Sicer pa jaz večkrat vzamem kruh po gnetenju ven iz aparata, ga še malo popravim (ponavadi dodam moko, ker je preveč pocasto) in vrnem nazaj v aparat, gnetilke pa kar odstranim. Itak samo še ene parkar malce obrne, tko na ni panike.

Edini kruh, pri katerem so do sedaj ostale gnetilke na aparatu je bil kruh iz bele moke in zdroba.

Lp, Petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close