Najdi forum

kruhomat

Živijo!
Imam eno majhno vprašanje: ali je pomembno kdaj vzameš kruh iz avtomata? Sem namreš čist friška v peki s kruhomatom. Pekla sem polnozrnat kruh po receptu iz kulinarike.net. Zjutraj, ko sem ga vzela ven, je bil trd kot beton. Noter je bil sicer še malo mehak.
Hvala!
lp t

Je pomembno. Mi smo ga tudi enkrat prepozno vzeli ven (kaki 2 uri) in je bil cisto moker. Zakaj pa si ne nastavis timerja (da bi se kruh zacel peci proti jutru)? Lp

No, ja sej veš kako je, ko dobiš neko novo stvar. Hotela sem jo sprobat, pa da vidim, kako dela. Ob 2h zjutraj se mi pa tudi ni dalo vstati…
Lahko, da je bil tudi preveč pečen, ker je imel lepo zapečeno “skorjo” (debelo cca 1 cm). Vseeno pa mislim, da je bil predolgo časa noter. Danes bom probala speči za začetek čisto navaden bel kruh. Bomo videli kaj bo. Saj v navodilih je ogromno receptov. Aparat je pa od Elte za 1,3 kg kruha. (bil v akciji v Big bangu za 11.000 SIT). Pa še nekaj bi rada vprašala: a lahko takoj po gnetenju odpreš posodo in popraviš maso, da bo lepo razporejena po pekaču? Se mi je zdelo, da je preveč v enem kotu.
Hvala!
lp t

Jaz po gnetenju ali pa med prvim vzhajanjem odprem pokrov, lepo poravnam testo, da dobim lepo štručko. Sicer je kruh malo “vegast”, še zlasti če zamesiš malo trše testo. Po drugem vzhajanju, pa kruh premažem z malo vode in posujem s semeni. Tak kruh je zelo dober. Ga pa vzamem ven takoj, ko je pečen, sicer “zakuha” in je moker.

lp

Julija

Čimmanj odpirat in ravnat, ker se sam poravna. Dodatke pa ob zvočnem signalu.

Pozdravljene!

Jaz bi imela pa naslednje vprasanje. Vcasih mi kruh zelo lepo uspe, vcasih mi pa pade skupaj – na sredini strucke se vdre, lahko samo za centimeter, ali pa tudi vec. Sploh ne morem ugotoviti zakaj. Ves cas uporabljam isto moko, kvas… Kaj naredim narobe? Kaksen nasvet?

Hvala in lep dan…..

Če je testo malo trše, se meni ne poravna, ampak je na eni strani nižji kot na drugi, pa tudi pečen ni lepo. Nižji del je ponavadi trši. Kruh nič ne “pade dol”, če kruhomat odpreš. Semena jaz dodajam kar skupaj z moko, po vrhu pa jih potresem preden začne kruhomat peč, pa je vedno krasen kruhek. To sem začela prakticirat, ko sem pripravila sestavine zvečer, da je bil zjutraj kruh pečen. Vendar pa za nočno peko dodam mičkeno več tekočine, da je testo mehko in se kruh sam poravna. Semen po vrhu pa takrat pač ne dodajam. Je tudi OK.

lp

Julija

Mojcej hej!

Zagotovo daš malo preveč kvasa. Poskusi ga dati malo manj in boš videla, da kruh ne bo več upadal, ampak bo imel lepo dvignjeno kapico. To se dogaja samo zaradi dodanega preveč kvasa.

Lp in uspešno peko želim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close