Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruhomat- pomoč!

kruhomat- pomoč!

Za božička sem dobila kruhomat. Zelo sem ga bila vesela, problem je pa pri meni, ki mi nekaj ne uspe. Hčerka mora imeti moko brez glutena- sem jo kupila, toda vsa navodila v prilogi so za vse ostale vrste kruha, za brezglutensko moko pa ne.
Včeraj sem ga delala, polom, danes zopet- ne vem kje se zatakne- prosim POMOČ
SREČNO 2008

Sonja, ne vem kaj delaš narobe, na kulinariki je objavljen ta recept:

poizkusi se ga držat in poročaj, če ti je uspelo.

Ne vem, ali je treba res kocko kvasa, ker pri običajnem kruhu se jo da 1/3, drugače rad pade skupaj. Mogoče bi vprašala kar na kulinariki, tam boš sigurno dobila dobre nasvete.

A je na brezglutenski moki kakšen recept?
Ker po mojih izkušnjah kakšnih bistvenih razlik v receptih med kruhom pečenim na roke in v avtomatu ni.

Zadnjič je bila ma TV oddaja v kateri so pekli kruh iz brezglutenske moke. posebej so poudarili, da se je ne sme preveč mesiti in da se da po mesenju kar vzhajat v pekač in peči (samo 1* mesit). Če ti bo kaj v pomoč.
Jaz sicer lahko uporabljma običajno moko, kruhomat pa uporabljam samo za zamesti, potem pa po klasičnem postopku naprej, nam je tak kruh bolj všeč.

sem probala-KRASNO! Vsi smo bili navdušeni
hvala za pomoč, tudi spletna stran Kulinarika mi je prišla prav
Primorko bi pa vprašala, koliko časa pa potem peče še v pečici, ker bi probala še to, da bi imel kruh malo drugačno obliko.
še enkrat-HVALA

Sonja, odvisno od oblike, če so žemlje po 20 minut, če francoske štruce približno 30 minut, štruco pa kar 1 uro. Saj se že po barvi oceni če je kruh pečen. Dobro peko

Odvisno od velikosti, mojster Goljat je na tečaju pekel na 220 st. manj kot pol ure.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close