Kruh malo drugače (za Majuško)
No, tudi jaz sem že nekajkrat premišljevala, kako to zlagati v pekač in, če sem zdaj prav razumela, je to ravno obratno, kot je delala Babi, čeprav bi jaz brez te dodatne razlage naredila enako.
Zdaj sem razumela… odrezane ploskve “gledajo” ena drugo, le, da so koščki razmaknjeni, kajne?
In, ker sem tu spet dobila “ta boljšo” kislo smetano, imam resen namen, da tole sestavim jutri za večerjo.
Lahko noč!
Vladka
No, zdaj mi je pa kar hudo. Saj sem že od nekdaj vedela da mi manjka sposobnost razlaganja….
Koščki so postavljeni tako, kot jih odrežemo, tako kot pravi Vladka – odrezane ploskve se gledajo, edino razmaknjene so. Babi koščki se polagajo ravno kontra kot pitulice. Pitulice postaviš z odrezano strnjo na pekač, tukaj moraš postaviti pa tako kot si jo odrazla, da je odrezana ploskev pri strani – ne na pekaču.
Košččki ležijo v smeri obod – sredina, ne vzporedno z obodom. Babi po moje si delala čisto prav. Sicer pa bomo drug teden dorekle kako to izgleda ;-)).
Vladka, ti bom probala v wordu narisat in poslat na mail (upam da mi bo uselo, nisem vešča worda).
Sonce rumeno, lepo prosim, če pošlješ načrt še meni. Mislim, da sem delala prav, ampak vseeno bi rada preverila.
Mail: sabrina@email.si
Hvala in lep dan, oli
Sonce res nisi buhtelj :o) Je napisala,da je en buhtelj, ker ne zna razložit… prav lepo si razložila in po pravici povedano, mi je iz napisanega bolj jasno, kot iz slikice.
Kakorkoli, upam, da bom danes imela popoldan dovolj časa. Če pa bo za slikat, bomo pa še videli…
Lep dan vsem!
Vladka
Kruh odličen, jaz sem kolesca namastila z maslom, sicer pa sem se držala recepta.
Le eno napako sem naredila… in sicer se je že takoj po začetku peke iz pečice začelo močno kaditi… pa kaj bi to lahko bilo?… no, pa sem kmalu ugotovila… ker sem vse skupaj zložila v tortni model, ki očitno pri dnu ne tesni več, kot bi moral, mi je maščoba kapljala po dnu pečice in se prav lepo žgala (pečica na plin). Seveda je bila pečica danes deležna generalnega čiščenja, včeraj pa sem imela srečo, da ni kdo poklical gasilcev, saj se pri nas v bloku preko klime kar precej širijo taki močni vonji :o)
Naslednjič bom kislo smetano za spremembo zamenjam z nutello.
Lep dan!
Vladka
Joj, še dobro da nisi bloka zažgala ;-)).
MMMM, nutella…. joj ideja……
Ja problem je pri tehle pekačih, meni je tudi že malo ven kapljalo pri peki in seveda vonjave niso bile prijetne….
Poročaj kako bo z nutello, me firbec matra. Jamie O. ima tudi en recept za kruh s čokaldo (samo se mi zdi da je bila v koščkih), če želiš lahko pobrskam za receptom.
Sonce, še jaz te prosim za slikico, pa še za recept za kruh s čokolado. Pri nas doma imamo vsi najraje sladko.
darinkakk@volja.net
Hvala
Jamie-jevi čokoladni polžki
1 kg ostre moke, 30 g sladkorja, 625 ml mlačne vode, 30 g soli, 30 g kvasa
Nadev : 200 g masla, 200 g prepraženih mletih ali sesekljanih lešnikov, 310 g sesekljane jedilne čokolade
Zamesimo testo in pustimo, da 1x vzhaja. Potem ga razdelimo na dva dela in pustimo, da še 1x vzhaja. Nato ga razvaljamo 1/” cm debelo in namažemo s stopljenim maslom, posujemo s sesekljano čokolado in mletimi ali sesekljanimi lešniki. Zvijemo v rulado in narežemo na 2 cm široke rezine, ki jih zložimo v pomaščen pekač, s “polžklm” navzgor. Pečemo 20 minut pri 200°C. 20 minut se naj ohlajajo, naro jih ponudimo.
p.s. jaz jih ne pustim ohlajati :))
LP, Maja
Sonce, tole z nutelo sem že enkrat naredila. Sicer sem le navadno testo za kruh razvaljala, namazala z nutelo, zvila in dala pečt kot štruco… pa mislim, da bo tole bolj zanimivo.
Morda pa enkrat poskusim tudi tale Jamie-jev recept, le lešnike bom izpustila… pri nas take stvari ne gredo “v promet” :o)
Lep dan vsem!
Vladka
Sonce, hvala za načrt, zdaj mi je vse jasno.
Če je kaj v zvezi s sladkim, znam vse dešifrirat. Ampak zdaj, ko je napisan tudi ta Jaime-jev recept, ne vem, katerega bi se najprej lotila?! Bom danes kruh – marjetka, kot ga je poimenovala Babi, v soboto pa še tistega sladkega. Grem kar delat, dokler dete še spi.
Lep dan vsem,
Darinka
Zdravo!
Sonce, še meni, prosim, pošlji načrt na motorel@siol.net.
Bom čez vikend naredila, da bo naš vedno lačen nadebudni bruc odnesel v Ljubljano. V nedeljo je ednesel velik hlebec kruha, pa je že v ponedeljek klical, da je vse šlo..
Sončen pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.