Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruh iz koruzne moke

kruh iz koruzne moke

Zanima me kako nas spečem kruh iz koruzne moke. Pomagam si lahko še s ječmenom, proso, riž, sezam.Na vse ostalo (pšenica, rž, oves) pa je hči alergična. Uporabim pa lahko tudi kvas in gluten na kar ni alergična.

Prosim za kakšen recept kajti hči ima zelo rada kruh in je to zanjo zelo težko.

Hvala

Evo en zelo dober kruh, ki tudi ostane zelo dolgo dober, uporablja se ga pa med dieto za odpravljanje kandide v črevesju, zato je brez kvasa, pa še mesit ga ni treba:

500 g pirine moke
1/2 l mineralne vode
1 zavoj vinskega kamna ( to je ista finta kot pecilni prašek, kupiš ga v DM-u) ali pecilnega praška
mala žlička soli in po želji semena – sezam, bučke….pač če vam je všeč, lahko tudi brez

Zmešaš v skledi s kuhalnico, nastane taka masa, ki ni ne tekoča in ne trdna, vliješ ali nadevaš jo v pekač ( srnin hrbet) ki ga prej obložiš s peki papirjem in pečeš na 200 stopinj 60 minut ( preveri, lahko je pečen že prej, ene 50 minut).

Moja je alergična na pšenico in tudi odpravljamo kandido in ta kruh ji je všeč.

Pirino moko lahko zamenjaš s kako drugo ali jo mešaš pol pol z drugo. Iz koruzne še nismo probali.

Mi pečemo po naslednje receptu:
600g moke (350g koruzne, 2žlici sojine, ostalo pirina)
1/2 suhega kvasa
2čž soli
2jž olja
1jž sladkorja
150ml mleka
300ml vode.

Količino moke smo malo spreminjali in prišli do razmerja, ki nam ustreza. Pečemo v kruhomatu , na osnovnem programu, srednja zapečenost.

Pri nas ga jemo vsi. Svež ostane več dni.

Hvala obema. Žal ima alergijo tudi na piro in sojo. Kaj pa zdaj?

Jebela cesta…ja, nič, meni je terapevtka rekla, da gre un iz pirine tudi iz druge moke, sam probali pa nismo.

Je pa hudir taka alergija, mi imamo na pšenico in kravje mleko.

Marca jo začnemo odpravljati z bioresonanco, si poskusila tudi to možnost?

Ja sej začnemo s terapijo (BICOM) marca samo do takrat pa moramo imeti dieto, da bo terapija bolj uspešna.
Hvala vseeno.

http://www.vsi-zdravi.org/index.php?option=com_content&task=view&id=139&Itemid=173

kaj pa tale recept

na mlečne izdelke pa upam, da ni alergična

pa kje boš dobila koruzni škrob sicer ne vem, mogoče bi pa kar v celoti moko uporabila

je za probat, ane

lp

--------------------------------------------------------------------------------- Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen

Hvala. Bomo probali, ker na mleko pa ni alergična.
Lp,

Moram povedat, da je kruh zelo dober.
Še enkrat hvala.

Bi poskusila koruzni kruh. Kje dobiti koruzni škrob?

Sem že našla spodaj, Gustin.

Gustin = koruzni škrob. Dobi se skoraj v vsaki živilski trgovini.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close