Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kruh iz avtomata-zabit

Kruh iz avtomata-zabit

Pozdravljeni!

Imam Clatronic, pa sem poskušala program noraml-1 ali shnell-4, pa mi vedno rata zabit. Premalo se vzdigne.

Dam pa 300 ml vode, žličko soli, malo sladkorja, malo olja ter 480 gramov moke za domači kruh ter 20g kvasa. Ne vem, kaj naredim narobe, da mi ne rata. Mož pravi, da je stran vržen denar za avtomat.

Kaj pravite ve, ali mi katera ve povedat, kateri program je najboljši in po kakšnem receptu ga peče – za bolj črn kruh!

Pozdrav!

Tvoj mož ima prav. Kruh iz avtomata nikoli ne bo ratal kot je tisti
iz peči pečen. Pa naj še pišejo kolikor hočjo, da kako je super.

Škoda peči iz polovične količine moke, saj je iz zamrzovalnika boljši kot sveže pečen.
Izbira: 2. stopnja – hitri program -1.58
Nastaviti željeno barvo in tipko za količino testa
Količine:
550 ml hladne vode
obe priloženi merici soli in sladkorja
700 g moke Tip 500 in 100 g iz celega pšeničnega zrnja – ali 600/200
1 vrečka suhega kvasa
Ob zvoku dosuti zrnje.

Tvoj mož se moti. Za dokaz kupi moko za kruh v Hoferju. Izbiraš lahko med različnimi. Ko boš dobila pogum, pa z iskalnikom najdi recepte na tem forumu. Jih je kar nekaj. Srečno!

Popravljam: 700g in ne 8oog moke za to količino vode.

Se pridružujem Asji. v Hoferju imajo res fantastično moko veliko okusov (belo, mlečno, polnozrnato, za domač kruh, ržen…), jaz pa dodam še malce semen iz Mercatorjeve linije zdravo življenje in kruh vedno uspe in je tudi zelo dober.

Tej moki dodaš le vodo po navodilih iz paketka. Zvečer lepo naštimaj, da bo zjutraj pečen in bo cela hiša dišala in boš videla, da si bo mož v trenutku premislil.

Pa poročaj o uspehu; ne obupaj prehitro.

Tudi jaz imam Clatronica.

Moj osnovni recept:
1/2 kg moke (jaz dam 300g bele in 200g ržene)
350 ml vode
2 veliki žlici olja
1,5 majhne žličke soli
1 majhna žlička sladkorja
pol male kocke kvasa (to je manda 12g)

Pečem na hitrem programu (ki je za oje pojme predolg!!). Lepo je uspelo tudi na programu Normal.

Tudi jaz imam clatronica in preizkušen-zelo dober recept je:
250ml jogurta (uporabljam ego)+100ml vode
malo olivnega olja
mala merica sladkorja
mala merica in pol soli
250g polnozrnate pšenične moke
250g bele gladke moke (ali kombinacija z namensko)
1 vrečka suhega kvasa
malo jabolčnega kisa
3 male merice pripravka za instant pire
po pisku dodam še pribl. 3 merice semen
pečem pa na hitrem programu (pri meni je to 2)

Pa veliko uspeha!

No vedeti je treba, da so v vse industrijske vrste kruha dodana raznorazna rahljalna sredstva, pa sredstva za uravnavanje kislosti, barvila in bogvedi kaj še. Tisto kar spečeš doma je bolj naravno, zato je tudi drugačno. Poizkusi s kombinacijo programa za testo in hitrega programa (no jaz imam Severina in se mi to obnese), večkrat poizkusi pa boš odkrila svoj tajni recept. Najbolj stran vržen je denar za strojček ki stoji v omari.

lp tinca

Če ti ta dva recepta je uspeta, ti bom jaz napisala še enega. Je pa za bel kruh.

Treba je točno dozirati vodo in moko, sicer dobiš ven žgance.

Če ti ta dva recepta NE uspeta, ti bom jaz napisala še enega. Je pa za bel kruh. (ojej, dopust, rabim te!)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close