krompirjeve počitnice z letalom
rAmišljamo in razmišljamo, mogoče nam bi celo zneslo …. konec oktobra s triletnikom nekam z letalom. Poleti nismo imeli pravega dopusta, pa si zato želimo. Nekam, kjer bo fino in ugodno. Kaj priporočate, da bo imel še otrok nekaj od tega? (pa ne s takimi, naj gremo v umag, itako bomo šli, če drugače ne bo šlo). Turčija? Vaše izkušnje?
Škoda, ker ni več Hofer potovanj, ker bi bilo nekaj za 4 dni idealno, agencije ponujajo le 1t, pa vseeno vprašam. Hvala
V Turčiji je takrat že mraz. Ni za kopat.
Pa Umag se mi resnično ne zdi destinacija za krompirjeve počitnice. Konec koncev se lahko v bazenu kopaš v kakšnih naših toplicah.
Recimo Dobrna je zelo ugodna. In bazen za malčke. Brez toboganov seveda. Zato je pa bolj mirno. Odtehta pa prekrasen park za sprehode in lepa igrala na sredi.
Zakaj vlačite majhne frocke na letalo, da moramo potem vsi potniki trpeti ob njihovem cmizdrakanju? Kaj pričakuješ, da bo triletnik imel od Kanarskih otokov – frocku je vseeno, kje je samo da ta mama pa ata zraven. Kako blond moraš biti, da misliš, da je 3-letniku pomembno ali je na Kanarih ali Tenerifiv ali v Horjulu. Džizs no kak folk ima otroke…
In zakaj je treba it na krompirjeve počitnice, če nimaš otroka v šoli? A je treba it gužvo delat?
Mogoče zato, ker delam v šolstvu in bom takrat lahko koristila še lanski dopust …? Vsekakor bi šla precej rajši kak drug termin, verjemi – tako poleti, ko je izven sezone ceneje, kot sedaj.
Na Kanarce ravno ne bi šla za prvič, ker je predolga vožnja. Za prvič za otroka bi nekam bližje.
Zakaj ga vlačimo? Sicer ti nimam zakaj polagat računov, pa bom vseeno odgovorila. Ker obožuje letala in si zelooo želi. Pa nisem taka mama in niti nimam toliko, da bi mu vsako željo izpolnila, ampak si tudi sama z možem želiva, ker še nisva bila kje malo dlje v času, ko imava otroka.
“kak folk, ej”: mislim, da je zelooo malo možnosti, da bomo na istem letalu, tako da te moj otrok ne bo motil. In niti ni tečnoba, tako da pričakujem, da se ne bo drl, ker se nikoli ne. Sicer sem pa z letalom že veliko prepotovala, vedno je bilo na njem polno otrok, od nekajmesečnikov naprej, pa mi nikoli ni nihče šel na živce. Vsak ima svojo zgodbo, zakaj gre, a ne? noben starš si ne želi, da bi njegov ptrok jokal in motil druge. In naj se vsak briga zase.
Sicer pa ravno zaradi tega, da ga ne bi kar tako vlačili po letalu, ko še ni vedel, zakaj gre, do sedaj nismo nikamor šli z letalom. Sedaj pa je že dovolj velik, da se prav dobro zaveda, kje je in kaj se okrog njega dogaja, da bi že lahko šel.
Ampak niste pa zdravi, če se ne vtaknete, kajne? Pa zakaj z otrokom pa zakaj z letalom pa zakaj to in ono … Ja bog pomagi, no.
ti šolniki imajo pojme letos in lani malo zmešane.. mislim, da ima v mislih tisti dopust, ki so ji ga odmerili v lanskem šolskem letu, to je letos do marca….
krompirjeve.. če hočeš let do 3 ur, ti preostane samo tunizija, pa da je še za kopat.
egipt no go, zaradi razmer, vsaj jaz ne bi tja rinila, grčija in turčija sta konec oktobra že kar mrzli, kanarski pa so ti predaleč (5 ur vožnje)…
za vse ostale kure, ki tu kokodakajo, pa se ne zmeni.
kolegica je bila s sinom na kanarskih, ko je bil ta star 3 leta. letalo si je ful zapomnil in mu je bilo menda od vsega to še najbolj všeč.
Tunizija in Djerba, ok. V Egiptu se bo do novembra vse uredilo, tako da … Tako za začetek bi pa jaz Turčijo ali Grčijo, če še niste kaj preveč po svetu potovali, tudi bližje je (no odvisno kam boste šli), takrat so temp. spomladanske, tako da za kopat ravno ni …
Poglejta si malo, kaj si vidva želita, malčku je takorekoč vseeno samo, da leti. Primerjajte, poglejete kje pridete bolje skozi ….
Veckrat letno sem na letalih, vedno je zrwven vsak kak otrok in/ali dojencek. Tudi z nasimi smo ze leteli. Prvic pri 8 mesecih, pa do 3,5 let, skupaj z mlajso 2 letnico. Na nobenem charterju ni bilo resnih problemov. Vecja tezava so bili mladila, ki so nadocili allohol ze na letalu tja 🙁
Res je, da je Turcija takrat precej rizicna. Sploh zato, ker ne ogrevajo bazenov, morje je pa ze prehladno. Smo nili pa mi prav zadovoljnji na Mallorki, pa tudi na Tenerifi. Izberi hotel z ogrevanim notranjim bazenom, rentajte avto, polet pa vsaj iz Gradza, Salzburga ali pa Munchna, poglej na Odklop. Mi smo dobili smesne cene za Baleare.
Mi smo leteli, ko je imel sin 9 mes, 1, 2, 3, 4 in 5 let bp z letalom .. Je kar živahem otrok a na letalu nikoli nismo imeli težav. Bili smo na kanarskih (Gran Canaria in Tenerife) in na Majorki. To so vse leti pod 4,5 ur. Veliko stvari se naš sin spomni s teh potovanj, od 3 leta dalje. Ko je bil dojenček, je zelo užival na teh potovanjih, bil dobre volje ves čas in ni težil toliko, kot doma. Torej mislim, da ima otrok od takih počitnic veliko. Morje nikjer ob Atlantiku ni primerno za kopanje, zato pa imajo običajno povsod bazene, na teh otokih vzameš seveda lahko avto in raziskuješ – saj ni nujno, da so počitnice samo plavanje in sončenje. Te naštete lokacije so precej ugodne, če potuješ z avstrijci oz. nemci – leti so recimo iz Gradca. Zanimiva zna biti tudi Sicilija (mislim, da je letalska povezava iz Gorice ali Trsta).
Preveri destinacije na http://www.tui.at
Forum je zaprt za komentiranje.