Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika krompirjeva solata

krompirjeva solata

Zanima me, kako naredite krompirejvo solato, da ni tako pocasta? Meni vedno rata taka. Po mojem preveč skuham krompir, ali pa je narobe to, da dam v vroč krompir olje, kis in začimbe?

Kaj še lahko dam vmes od zelenjave? Razen kumar.

Če ga preden ga narečeš ohladiš ne bo pocasto. Jaz vmešam olive, koruzo…

Jaz v krompirjevo solato vedno dodam še malo vode in potem ni pocasta. Seveda dodam olje, kis, poper in sol, da tega ni preveč dodam vodo.

Ja, načeloma je bolje, če daš olje in kis na mrzel krompir.
Mal je pa odvisno tudi od sorte krompirja. Večina krompirja, ki ga prodajajo v naših trgovinah je zanič, postane kar tak čudno kašast in voden. :((
Drugače pa moj oče vedno krompirjevo solato še malo zalije z mrzlo vodo in postane fajn žoftna, nič spacana. 🙂

Ko ga olupim in narežem, ga vedno obvezno zalijem s slano vročo vodo, komaj za tem dam olje in kis. Običajno ga ne mešam s pripomočki, ampak ga kar pretresem s skledo vred.

Nikoli ni pocast.

Domač ali eko krompir ponavadi ni pocast, ker že v osnovi vsebuje manj vode.
Za dodatek pa: čebula in sveže navadno ali kitajsko zelje, olje pa bučno in olivno, pa še malo kumine.

Najboljša in vsestransko uporabna sorta je po mojem mnenju krompir rumenkaste barve, vendar ne vem, kako se točno imenuje.

Jaz jo pripravim z veliko nalistane čebule, treh ali štirih narezanih kislih kumaric, zabelim jo pa tako, da v posebni posodi zmešam preliv iz soli, popra, žlice gorčice, žlice majoneze, malo belega in malo bučnega olja in veliko kisa iz kislih kumaric. Preliv zlijem na krompir, na hitro zmešam in potem ne mešam več.
Jeseni dam včasih v preliv še grozdni mošt, tista je posebno dobra.

Jaz krompirjevi solati dodam tudi rezano zelje…pride vse skupaj lepo hrustlavo; včasih pa majonezo,,,,

LP Irena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close