Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek krompirjeva musaka

krompirjeva musaka

a ima kdo mogoče recept za krompirjevo musako,bi prosila?tisto z mletim mesom

evo, jaz delam takole: skuham krompir. vmes na olivnem olju potenstam čebulo in mleto meso in dodam dišavnice: majaron, timijan, rožmarin…solim. kuhan krompir naribam na rezine. in položim eno plast na pekač, premazan z olivnim oljem. potem dam eno plast mesa, čez pa še enkrat krompir. no, potem pa vse skupaj prelijem s kislo smtano, ki ji dodam eno jajce in malo vegete (vse zmiksano). pečem v pečici eno uro na okoli 200 °C. pet minut pred koncem dam po vrhu še rezine sire, da se fino stopi.
zraven paše veliiiika skleda kisle solate 😉

dober tek!

Jaz delam podobno, le da krompir režem na rezine direktno v pekač in da dam dve plasti mesa in 3 krompirja.

Buče zamenjaš s krompirjem.

Jaz delam enako kot *metka, obvezno prej skuham krompir, mi je boljša kot s “surovim”.

Naši družini pa je veliko boljši surov krompir direkt v pekač. Prej kuhan pride premehak in nima tako dobrega okusa. Torej surov krompir narezan na tanke rezine, čez omaka iz mletega mesa in posipano s parmezanom ter ribanim sirom. Postaviš v pečico najprej za pol ure, potem priliješ SLADKO smetano z nekaj kisle in dvema jajcema in pečeš še pol ure. Poskusili smo tudi varianto s kuhanim krompirjem, pa ni niti pol tako dobra.

Meni je tudi boljša s “surovim” krompirjem

Ja, tudi pri nas “zažge” bolj samo pečen krompir (da ni prej kuhan), je zadeva bolj hrustljava in okusna.

Jaz pa ga skuham na pol, tako da je še vedno trd, a je potem musaka prej pečena.

prej sem jo peko brez smetane,,,,od sedaj naprej pa je smetana obvezna,,,hehe…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close