krompirjev zavitek z zelenjavo
Hej! Ne vem,ali je bil ta krompirjev zavitek kuhan ali pecen.
Predpostavljam,da je krompirjevo testo nadevano z zelenjavo.
Sama krompirjevaga testa ne delam,imam pa nekaj receptov za krompirjeve zavitke.
No, recept za kuhanega je tak.
Testo:
500g krompirja(mokastega)
200g ostre moke
40g masla ali margarine
70g zdroba
2 jajci
sol
Krompir skuhamo v lupini in ga olupimo,pretalcimo se toplega.Moko presejemo,vanjo naredimo jamico,dodamo pretlacen krompir,zdrob,jajci,mascobo in sol.Pocakamo,da se krompir nekoliko ohladi,nato pregnetemo testo.
Nadev:
300g mesane zelenjave
60 g mascobe
3 jajca
sol,poper,sladkor
Zelenjavo skuhamo v majhni kolicini vode(ali se bolje na pari).
Maslo ali margarino razpustimo,dodamo kuhano zelenjavo,dve jajci,sol,poper in rahlo sled sladkorja( ali pa ne).
Testo razvaljamo,ga premazemo z enim jajcem in nanj razgrnemo pripravljen nadev.Testo zavijemo v zavitek in zavijemo v pomasceno alufolijo.V slanem kropu kuhamo 25 do 30 minut.
Narezan zavitek ponudimo k mesnim jedem ali samostojno s cesnovo ali gobovo omako.
Moj dodatek.
Jaz to delam s skutinim testom .Enkrat bom tudi s pravim krompirjem. Verjetno bi bil dober tudi pecen;ne vem.
Opustila bi sladkor in ga nadomestila z naribanim parmezanom in muskatnim oresckom.
Zabelimo ga lahko tudi z na maslu preprazenimi drobtinicami.
Katero zelenjavo? Kar je tebi vsec.Jaz dam vedno por,blitvo,spinaco,brokoli,bamija…
Zdaj sem pa v dilemi,ce ni bil to zavitek iz vlecenega testa,napolnjen s kuhanim krompirjem in zelenjavo.So tudi te variante.
Lahko malo opises? Lp Babi
So pa imeli tudi po tv pred že kar nekaj časa eno oddajo, kjer so pripravljali brstični ohrovt v krompirjevem testu. Kolikor se spomnim, so naredili krompirjevo testo, noter zavili brstični ohrovt in vse skupaj popekli v pečici – mislim, da je bilo posipano s sirom (parmezanom?). No, recept se mi je zdel precej posrečen – žal pa ohrovta ne maram ;).
Lp, mishika
Jaz pa sem enkrat na TV videla, da so brstični ohrovt zavili v paljeno testo in take cmoke potem skuhali. Jaz cmokov iz tega testa še nisem kuhala, uporabljam ga le za princes krofe. Je katera že poskusila??
Prijeten večer!
Vladka
Vladka, samo paljeno testo je preredko, da bi ga lahko zavijali, ali? Ponavadi ga ali nabrizgaš ali pa kar z žlico kupčke delaš… Da bi se ga pa dalo zvijati? Ne vem no… Možno.
Aja – v paljeno testo (pečeno – kot princeske) lahko nadevaš tudi francosko solato ali kaj drugega, kar je bolj sveže (skuto in papriko ali nekaj v tem smislu) – mmmmm… :))
Lp, mishika
Hej,Vladka! Teta je vedno delala razne cmoke in zlicnike s paljenim testom.Bilo je dobro,le jaz se nisem. Imam napisan tudi recept,sicer pod
imenom Cespljevi cmoki iz kuhanega testa.
1/2 l vode ali mleka, dag surovega masla,sol,25 dag moke,2 jajci
Postopek ze znas.Potem naredis klobaso,jo rezes in polnes s cespljami.
Lahko noc Babi
Ja, Mishika, paljeno testo je res bolj redko, ko ga zmešaš s tistimi kar nekaj jajci, verjetno bi morala uporabiti kar nekaj jajc manj…
No, Babi je napisala, ja, na pol litra vode le dve jajci. Moram preizkusiti enkrat te cmoke, že zaradi firbca :o)
Babi, samo ena prošnja, verjetno si hitro pisala… lahko napišeš koliko dag masla??
Pozdravček obema!!
Vladka
Aja, še tole sem pozabila dodati… Mishika, kaj drugega, kot sladek nadev, pri nas ne bi prišlo v poštev. Moj mož je zelo sladkosned :o) in princes krofki so, lahko skoraj rečem, njegova najljubša sladica in ne vem, kako bi me gledal, če bi mu notri napolnila kakšno francosko solato :o) Je pa to prav gotovo ena dobra ideja za kakšne prigrizke.
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.