krompir
Jaz ga imam zelo rada. Na prvem mestu so patatine (tako rečemo pri nas mlademu krompirju( v pečici in zraven skleda salatine.
Sicer ga pa največkrat naredim v pečici z mesom in zelenjavo. Meso (bilokatero), krompir, več vrst zelenjave (bučke, melancane, paprike, por, čebulo in še marsikaj) dam v pekač, sol, poper, oljčno olje in pustim, da se počasi peče in okusi fajn premešajo. Super zadeva.
Ne preveč.
Mogoče kifeljčarja v pečici z malo čebule in drobnjakom, ampak tudi to jem samo nekajkrat.
Raje imam meso in zelenjavo. Od OH imam najraje ajdo. Kašo, ki jo skuham kot riž, lahko kot rižoto. Ostale zadeve (krompir, riž, makaroni) me sami po sebi ne ganejo. Za moje pojme jim okus dodajo šele sestavine, ki jih dajemo zraven.
Ja, včasih mi paše, odvisno, kaj jem zraven. Je pa zame ena izmed prilog.
Zelo pomembno pa mi je, kakšne vrste krompir imam za prilogo k posamezni hrani. Če mi kombinacija ne ustreza, potem ga raje sploh ne pojem.
npr.
1- zraven špinače jem samo pire, pomfrija, v kosih ali tenstanega zanesljivo ne bi, bi potem raje pojedla samo špinačo
2- pri pohanju pa ne bi jedla pireja, lahko pa tenstanega ali pomfri, tudi pečenega v pečici
3- krompir v kosih jem samega z maslom ali s soljo ali pa skupaj s stročjim fižolom zabeljenega z zaseko. Druga kombinacija zame ne obstoja
4-z zrezkom v omaki jem samo pire, v sili še tenstan, nikoli pa pomfri ali pečenega v pečici
Forum je zaprt za komentiranje.