Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Krompir pri francoski solati

Krompir pri francoski solati

Eno lepo dobro jutro vam želim, pa čeprav tako megleno. Imam en problem in sicer sem se odločila delati francosko solato, pa me zanima ali mora biti krompir kuhan že olupljen ali je lahko tudi neolupljen in skuhan. Nekaj mi ne gre v glavo vse skupaj, zato sem rekla, da kar tukaj povprašam, ker imate verjetno to nekateri že v mezincu:-)
Hvala za nasvet, lep preostanek praznikov vam želim in lep dan še naprej, Nina.

Dobro jutro,

krompir skuham v olupku, ga ohladim in potem narežen. Vem, da sem enkrat dala kuhati olupljenega, pa je bil potem en sam “poc”.

Lep pozdrav
Speedy

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

jaz tudi skuham v olupku in potem olupim ter narežem.

Lp, Maja

Hvala lepa pomoč, zdaj pa veselo na delo.

Lp, Nina

surov krompir nareži na kocke…potem pa ga stresi v veliko vrele vode, da bodo beljakovine takoj zakrknile.Tako se ti ne bo razkuhal in ne bo poc.Kuhanega stresi na cedilo in ga oblij z mrzlo vodo in dobro odcedi

Tako ga delamo tudi mi. Pa nikoli ne razpade oz. postane poc.

Jaz ga tudi vedno narežem na kocke in skuham!

lp

lp, orehek

Tudi jaz ga vedno narežem na kocke in skuham. Pa je vedno lepo čvrst.

jaz tudi vedno kuham krompir v olupku- da je al dente. ko se ohladi,ga olupim in narezem. enkrat sem hotela malo ” poenostaviti “, a je bil rezultat ta,da sem ga se enkrat dala kuhat v olupku:)) lp petra

Dolgo sem ga kuhala tako kot JOŽE; pa sem si poenostavila življenje in ga pričela kuhati tako kot petra. Oboje je prav, samo po petrino je lažje in končni rezultat – isti.
LP

Doma delamo francosko solato s celim neolupljenim krompirjem. Torej, narežemo ga na kocke,ko je kuhan in olupljen. Jaz sem pa kupila kar tisto zmrznjeno mešanico za francosko solato in sama naredila preliv. Zdelo se mi je dobro. Je pa domača res boljša-ni dvoma!:) Posebno,če jo naredi mama 😉 Maja

tudi jaz sem jo enkrat kupila-nacelno kupujem /zamrznjeno/ samo koruzo in ev.se grah…pa je bila-za spremembo-cisto dobra. ti pa verjamem,da je doma narejena boljsa !! definitivno! meni se zdi,da je nekaj “vodenega”..!? petra

Hojla!

Tudi jaz kuham surovo nakockan krompir in sama delam majonezo. Je tako zelo dobro….

Drugače pa sem danes že posejala solato, peteršilj, rukolo in redkev

Lep pozdrav in preostanek dneva vam želi Mihaela

To je stvar, ki pri nas ne gre najbolje v promet.

Miha ela, pri nas na obali je pa del dneva bila takooo gosta megla, da se gredice ne bi videla; zdaj je pa soncek:))) Naj ti dobro vzklije!!!
Lep pozdrav

Po mojem, je pa vendar bolje skuhati krompir v olupku in ga šele ohlajenega narezati, ker olupljen, narezan, v vodi kuhan, ne more imeti tako dobrega okusa, tak je potem bolj vodenega okusa… ?

Sicer pa ga še nikdar nisem delala na tak način.

lp E.

Jaz ga tudi olupim, nakockam in dam kuhat, pa je čisto OK.

lp

in mi 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close