Krompir od včeraj
Musaka – plast krompirjevih ploščic, plast faširanega mesa (popražen z začimbami, čebulo..) polito s polivko iz kisle smetane in jajc. Čez nariban sir in v pečico.
Ali pa meso zamenjaš s plastjo na kolute narezanih hrenovk in trdo kuhanih jajc. Vmes lahko vrineš še plast popečene ali pokuhane zelenjave.
Ali pa v smislu društva – pražen krompir kot samostojna jed (z domačimi ocvirki mmm) pa zraven skleda solate.
lp tinca
No jaz sem naredila krokete v nedeljo zvečer – za pred TV:
Krompir, cel, kuhan, ohlajen sem zmlela s paličnim, dodala, moko, jajček, sol, malo majarona. Odtrgala košček mase, sploščila med dlanmi, nanj položila rezinico sira in šunke, objela s testom in oblikovala v velikosti za 2x v usta. Dala na pekač od pečice v ogreto na 180 za 20 min. Solate ni bilo časa pripravit, ker smo jih “požrli” s svetlobno hitrostjo. Bom drugič dala v testo še malo kisle smetane.
Lep dan vsem skupaj!
Super je tudi shepherd pie, to smo mi veselo jedli v Angliji pri neki družini, zdaj pa tudi sama naredim ko mi ostane krompir, mesna omaka ali oboje. Je pa to čisto enostaven recept. Najprej narediš omakico iz mletega mesa (goveje ali mešano) po svojem okusu, čebulo lahko nadomestiš s porom, dodaš na majhne koščke narezano zelenjavo, ki jo imaš pri roki (npr korenček, grah, bučka…). Narejeno omako zliješ v pekač, čez njo pa razporediš zmečkan kuhan krompir v katerega vmešaš malo masla in mleka (jaz dam včasih kar pire, ki ostane od kosila). Vse skupaj daš za pol urce v pečico (na 180-190 stopinj), da se krompir zapeče in to je to.
Forum je zaprt za komentiranje.