Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Krompir od včeraj

Krompir od včeraj

Od včeraj mi je ostalo 6 večjih kuhanih, olupljenih krompirjev. V kaj jih naj spremenim? Solata odpade. Hvala za odgovore. Lep dan

Naredi krompirjevo testo i nga razdeli na koscke ter v vsakega zavi koscek sira ter speci v pecici. Zraven pa skledo solate in je super kosilo.

Pozdravcek, Majuska

<http://majuska.moj-album.com/>

lahko naredis gratiniran krompir z buckami in grojerjem. zelo dobro. petra

Musaka – plast krompirjevih ploščic, plast faširanega mesa (popražen z začimbami, čebulo..) polito s polivko iz kisle smetane in jajc. Čez nariban sir in v pečico.

Ali pa meso zamenjaš s plastjo na kolute narezanih hrenovk in trdo kuhanih jajc. Vmes lahko vrineš še plast popečene ali pokuhane zelenjave.

Ali pa v smislu društva – pražen krompir kot samostojna jed (z domačimi ocvirki mmm) pa zraven skleda solate.

lp tinca

Poišči kakšen recept za švicarski Rösti.
Mislim da rabiš točno prejšnji dan skuhan krompir.
To je ene sorte “palačinka” iz naribanega krompirja, jajca…

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Punce hvala za ideje. Sedaj je skrb odveč, če mi bo še kdaj kaj kuhanega krompirja šlo viška. Jest tako rada vse ponucam, kaj češ, sem šparovna G…….:-)))))))

Majuška, krompirjevo testo oblikuješ kot cmočke, nadevane s sirom? Ali bolj polpetke? Kako velike? In potem jih položiš na pekač, verjetno na peki papir in pečeš? Kako dolgo? Verjetno 180°C?

Poznamo kuhano in ocvrto krompirjevo testo, za pečenega v pečici pa res še nisem slišala.
Hvala in lp, Mimi

Jaz naredim kar take manjše cmočke in jih dam v pečico, da zarumenijo. Krompir je že kuhan, jajce itak zakrkne v pečici,tako, da kakšno posebno pečenje ni potrebno.

MimiN, jaz naredim krokete. Saj jih lahko tudi ocvres v olju, ampak jaz imam raje pecene.

Pozdravcek, Majuska

No, fino, bomo pa “krokete” še pekli v pečici.
Hvala in lp, Mimi

kako pa narediš krompirjevo testo?

Zal ti natancnega recepta ne morem povedat. ker ga vedno delam po obcutku.
Sicer pa krompir naribam ali stisnem in dodam malo masla ali margarine, sol, malo moke in psenicnega zdroba in kaksno jajcko.

Pozdravcek, Majuska

No jaz sem naredila krokete v nedeljo zvečer – za pred TV:

Krompir, cel, kuhan, ohlajen sem zmlela s paličnim, dodala, moko, jajček, sol, malo majarona. Odtrgala košček mase, sploščila med dlanmi, nanj položila rezinico sira in šunke, objela s testom in oblikovala v velikosti za 2x v usta. Dala na pekač od pečice v ogreto na 180 za 20 min. Solate ni bilo časa pripravit, ker smo jih “požrli” s svetlobno hitrostjo. Bom drugič dala v testo še malo kisle smetane.
Lep dan vsem skupaj!

Super je tudi shepherd pie, to smo mi veselo jedli v Angliji pri neki družini, zdaj pa tudi sama naredim ko mi ostane krompir, mesna omaka ali oboje. Je pa to čisto enostaven recept. Najprej narediš omakico iz mletega mesa (goveje ali mešano) po svojem okusu, čebulo lahko nadomestiš s porom, dodaš na majhne koščke narezano zelenjavo, ki jo imaš pri roki (npr korenček, grah, bučka…). Narejeno omako zliješ v pekač, čez njo pa razporediš zmečkan kuhan krompir v katerega vmešaš malo masla in mleka (jaz dam včasih kar pire, ki ostane od kosila). Vse skupaj daš za pol urce v pečico (na 180-190 stopinj), da se krompir zapeče in to je to.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close