Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek KROGLA ZA PRANJE

KROGLA ZA PRANJE

Prosim vse, ki ste kupile modro kroglo za pranje perila pri TOP SHOPU, da napište tukaj kako ste kaj zadovoljne.Reklama kaže in predstavi kroglo kot pralni prašek, torej da ni nobene razlike.Jaz sem razočarana nad njo, moram dati perilo še enkrat prat, ker madežev ne odstrani.
Kaj perete s kroglo vse, na 40-60-90, ali samo določene cunje, al kako.
Se vsem ,ki boste sodelovale že v naprej zahvaljujem !!!!!

izgleda da te krogle nobena ni kupila….no mene tudi zanima kakšne izkušnje imate

Jaz sem slišala, da ta krogla dobro opere samo, če stroj pere z veliko vode, drugače pa ne.
Kot vidite ne nasedam reklamam in je nimam. 🙂

To je začetni izdelek. Morda je prezgodaj, ampak industrija pralnih praškov mora pošteno škripat z zobmi. Po mojem je samo še stvar časa, da praškov res ne bo več treba.

tadej, a ti tudi s kroglo pereš? :))

Če bi bila ta stvar tako učinkovita sploh noben ne bi kupoval pralnih praškov. Še posebej ker cena na prostem trgu ne bi smela presegati nekaj evrov (glede na to kako je narejena).
Poznam dve tetki ki sta kupila podobne krogle pa obe še naprej uporabljata praške (menda malo manj) skupaj s kroglami.

Če lahko uporabiš zato manj praška, je že fajn. Le 50E stane v top shopu???
Težko bo to uspelo, glede na to kako velika je industrija praškov. Toda princip: ženske so stoletja prale s kamnom! 🙂

Verjamem pa da lahko v stroj sam vgradijo nekaj podobnega, za mehčanje vode, toda to je skoraj nekaj takega kot električni avto…

potrebno je vgraditi magnet, ki mehča vodo (saj ta krogla v bistvu isto počne), torej raztopljeni apnenec v vodi pomeni TRDO VODO, je treba nevtralizirati tako, da se s pomočjo magneta “kristalizira”, kar naredi VODO MEHKO.Apnenec se potem, ko se je s pomočjo magneta sprijel tako, da se v vodi ne more več usedati (to vidite, če prekuhavate vodo v loncu kot usedlino kamna na dnu lonca)-no v tem primeru se v loncu kamen ne nabira.Apnenec v vodi še vedno je, samo v kristalni obliki, tako da je voda mehka in MEHKA VODA perilo lepo opere.Kaj pa mislite, da počne prašek???
Mehča vodo!!!

ok, jože. nekako razumem. samo razloži mi potem, zakaj npr. v emiratih uporabljajo prašek, ko je vendar voda iz vodovoda popolnoma (naj bi bila) brez trdih delcev… verjetno je še kaj več?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Magnet? Kje si pa to slišal? :))) Ženske so nekoč prale s kamnom, ne z magnetom!

Gre pa za električno nevtralizacijo vodnih molekul za kar potrebujemo ione. Te lahko dodamo kemično (s praškom) ali mehansko s kamni ki trkajo med sabo (se iskrijo). Magnet pa ne naredi nič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close