Najdi forum

Krofi

Pozdravljeni

Mene pa zanima če kdo ve ali je že preizkusil zgnesti testo za krofe v stroju za peko keuha Clamtronic . Če ima kdo s tem izkušnje bi ga lepo prosil za
recept .
že vnaprej se vam lepo zahvaljujem.

lp:Tony

V severinu se testo naredi prav fino, ne vidim razloga zakaj se v clartronicu ne bi.
O receptih pa boš prebral več tukaj:

V tistem linku ki sem ga dala je recept od Tajne – tega sem preizkusila v kruhomatu, vendar mislim da lahko katerikoli recept vzameš – edino na količine moraš biti pozoren, moj severin ne mara več kot 600 g moke.

Pozdravljeno sonce rumeno kot krofi!!!

Recept od Tajne se mi zdi uredu bom poskusil ampak o marmeladi niti sledu??

Še vedno sem v dvomih kako naj uporabim kruhomat?? a naj dam vse sestavine hkratu noter? ali se nebo vse prijelo po stenah kako bom pa ven spravil testo? A lahko dam suh kvas?

Tista ideja od Tajne da uporablja fritezo za cvrtje je pa enkratna.

Ej Tonček.

V kruhomat daš sestavine kot za navaden kruh – po takšnem zaporedju namreč. Tekočine najprej, moko in kvas na koncu. Jaz sem dala svež kvas. Tajnin recept sem prepolovila – ker v severina ne morem dati toliko moke.

Daš na program, ki je za vzhajanje (samo gnete in vzhaja). Niti ga nisem pustila do konca delati – ko je bilo testo do vrha posode sem ga vzela ven. Kako? Z roko ;-)). Ja, malo boš pa testo že moral tudi ročno obdelati ;-)).

Po stenah se seveda prime, ampak verjami da je prav lepo kompaktno, še rok ti ne bo treba umiti (če se boš držal recepta).

Krofe se z marmelado fila ko so pečeni in malenkost ohlajeni (ne čisto vrele). Z brizgo za smetano npr ti bo šlo prav fino. Marmelado prej malo razmešaj da bo gladka (lahko jo tudi malo segreješ).

Še kakšno vprašanje? ;-)).

Kar loti se jih, boš videl da gre prav fajn (če je meni ratalo….)

Živjo sonce!!

Sem prav vesel ker si mi tako lepo opisala in mi dala samozavest
Vem da se slišijo smešna moja vprašanja a kaj si morem ko se pa prvič srečujem z takimi stvarmi.
Bom poskusil kar bo pa bo ,če mi ratajo kot si opisala bom sporočil

še enkrat lepa hvala

Ti se samo drži Tajninega recepta in navodil, pa bo vse ok ;-)).

Pa dober tek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close