Najdi forum

Krofi

Naj še jaz pristavim svoj “piskerček” in pohvalim Tajnin recept. Ocvrla sem jih kar v fritezi in je zadeva naravnost super. Krofi so bili na pogled krasni, dobri pa tudi (no, ker sem jih delala prvič sem dala malo premalo soli v testo, ampak drugič bo bolje). Recept je že shranjen, hvala Tajna, ker si ga delila z nami.
Lep začetek delovnega tedna želim vsem.
D.
P.s.: Stara mama (ki je do sedaj edina pri nas pekla krofe) je hodila kar gledat in je rekla približno takole: “No, to je pa krasno. Ja poglej poglej kako se lepo cvrejo…. Saj so dobri, ampak jaz jih bom jutri pekla kar po mojem receptu.” ;o). No, pri njenih 81 letih pa res ne zgleda da bi jo jaz -smrklja učila kako krofe delat :)))).

Oglašem se šele sedaj, ker sem tole temo zasledila šele danes. Čez pustni vikend sem delala le že neštetokrat preizkušene kvašene in krhke flancate, ker se krofov enostavno nisem upala “reskirat”. Ampak ob prvi priliki jih bom sigurno nardila po receptu Tajne.

V vseh gornjih debatah nisem zasledila – kaj je z beljaki ?
Zakaj v masi ne bi smela biti cela jajca ?
Kaj naredite z beljaki, če jih že ne vržete v smeti ?

Ivci, mi smo se včeraj sladkali s sneženimi kepami v vanilijevem pudingu, ker ni rumenjakov seveda :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala, Tajna, za tako super recept. Z mami sva jih naredili v soboto, potem še v nedeljo, danes, ko je pustni torek, pa spet ponavljava. Mami je res navdušena. Sicer jih je delala že prej, pa je bila vedno luknja v njih, pa “krancelj” včasih ni bil pravi… Recept je zdaj posredovala že naprej v službi, pa so vsi navdušeni. Hvala še enkrat, Tajna, za super recept.

Hojla,

Zakja bi vrgla beljake v smeti. No ta pravi krofi so bili vedno narejeni samo z rumenjaki, da so bolj lepe barve. Sicer lahko daš v testo tudi beljake, le da v tem primeru vzemi manj jajc, to je 4-5 jajc kar je odvisno od njihove velikosti.

Iz beljakov pa lahko narediš beljakove poljubčke, daš v beljak namlete orehe, mandeljne ali kokosovo moko in narediš rogljičke ali enostavno kupčke, skratka pusti domišlji pot. Nikoli nisem metala stvari v smeti, tudi obrezke raznih piškotov in peciv z dodatkom orehov, kokosove moke, Benkota, kakava, ostanka kreme naredim za rumove kroglice.

Lep pozdrav!

Tajna

Tajna hvala za odgovor.

Kako narediš poljubčke – oziroma kako jih sušiš – v pečici (na koliko stopinj ?), ali v kar na mizi (ali na hladnem ali na toplejšem zraku ?) ?

Tajna, najlepša hvala za tvoj recept za krofe. Včeraj sem jih delalal prvič v življenju (pa nisem ravno rosnih let) in so mi super uspeli.

Res priporočam vsem, ki še oklevate, da se lotite krofov po tem receptu.

Hel-1

Hej,nisem Tajna.
Odvisno od recepta.Take z jedrci ali cokolado dam v pecico na 130 do 150 stopinj,- recimo 20 minut. Receptov za samo susenje pa nimam.Mogoce,ce je samo beljaki in sladkor… Lp Babi

ali mi lahko kdo da namig, kako oblikovati čimbolj enakomerne kroglice, ker drugače so venčki grdi.

lp
Venus

Hojla,

jaz jih sušim v el. pečici pri 180°C, kdaj pa so dosti suhi jih enostavno probamo, tako se zgodi, da jih že prej popapcamo.

LP

Tajan

Če ima še kdo kakšen ostali beljak od krofov…

Za recept ne odgovarjam, ker ga bom tudi jaz preizkusila šele jutri :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Meni pa se na sredini ne spečejo do konca kaj je narobe….

Pri nižji temperaturi jih moraš peči. Na vsaki strani vsaj 3 minute.

Jaz sem slisala, da vec kot se da ruma, bolj pomaga proti vpijanju mascobe (mi damo 8 zlic ruma v 1 kg moke – alkohola se ne obcuti, le aroma je enkratna 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close