Najdi forum

Krofi

Jaz sem testo obdelala kar po starem načinu – s kuhalnico sem ga ”stepala”, kot pravimo na Štajerskem (se mi je mikser smilil). Približno od 10 do 15 minut, tu nekje. Uporabila sem sveži kvas. Uspelo odlično.

Jaz sem jih pekla včeraj za večerjo :o)
Zgnetla z mikserjem, ki sem ga ravno zaradi kruha in kvašenega testa kupila novega pred kratkim, oblikovala v kroglice in pustila vzhajati cca. 30 min.
Naredila sem jih le iz 0,5 kg moke in le še dva sta ostala do danes, da sta jih dekleti odnesli v šolo za malico. Sicer je pa res, da so te stvari najboljše takoj, še tople…
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Zdravo! Včeraj sem pekla po Tajninem receptu in ker sem začela šele po 19. uri, so vsi mislili, da bodo šele po polnoči gotovi..he,he
Super so uspeli in bila sem na hitro gotova.
Zanima me pa, ali se zelo poruši razmerje, če odvzamem malo olja in dodam malček več sladkorja in zato ne bi več dobro vzhajali?
Pozdrav! Tinkarca

Hojla!
Čestitke vsem, ki vam uspevajo krofi po mojem receptu. Jaz sicer še nisem tega počenjala (odvzela olje in dodala več sladkorja) ampak mislim, da nebi smelo biti nič narobe. razen, da bodo krofi bolj sladki. vzhajali pa bodo pravtako, celo bolje, saj sladkor je potreben za hajanje kvasa!

Lep pozdrav!

Tajna

Drage deklice,
jaz pa pečem krofe v rastlinskem olju in lahko vam rečem, da so po okusu veliko boljši. Me zanima, če bo katera to preizskusila.

lp E.

Zanima me, kako prilagodite količino kvasa , če količine po receptu povečate za enkrat.

Vedno sem v dilemi.

Vaše izkušnje prosim.

Tajna, jaz bom ta vikend prvič v življenju delala krofe. Po tvojem receptu, ker jih toliko pravi, da je enostaven.
Samo nekaj me pa še zanima; miksre – uporabiš tisti nastavek (ne kot za smetano), ki je kot vijak zvit?
Sestavine dodajaš tako, kot je napisano v receptu, kvas nekje na sredi, moka nazadnje?
Na koncu “dela” nič ne gneteš z rokami, samo z žlico zajemaš?
No, to je nekaj verjetno povsem neumnih vprašanj, ampak me res zanima, glede na to, da še nikoli nisem delala nič s kvasom…

Tajna, KROFI SO MNJAAAAMI! Hitri in mljaska dobri!
Mljonkrat hvala za receptek!

No, recimo, da je Tajna odstna 🙂 A mi lahko katera druga, ki je delala krofe po njenem receptu pove, če moram nak aj paziti…saj veste…kakšen trik 🙂
Ker mami mi seveda ne verjame, da se da krofe narediti tako na hitrco in seveda tudi ne verjame, da bodo dobri.
Bi jo pa rada prepričala…

Še enkrat jaz…samo ena stvar me še zanima; a je ta vrstni red dodajanja sestavin pravilen. Mislim na kvas…ali ga daš v mešanico še preden dodaš moko?
Hvala, komurkoli, ki bo odgovoril!

Kresnica – Najprej malo mlekca čisto malo pogreješ, daš notri kvas in počakaš, da gre kvas gor.Ostalo je tako kot je napisala Tajna.
Pazit ne rabiš na nič. Moja mami peče krofe že 30 let in ko je videla kaj počnem, je zmajala z glavo in vrtela oči. Ker je bila tako skeptična, sem naredila iz polovične mase. In še to – ko sem jajca vzela iz hladilnika, mleko in hladilnika… “Pa to mora bit vse na sooooovni temperaturrriiii! Pa niiiič ne odpiraj vrat, da ne bo prepiiiiiha!” Jaz pa kar hop cup, vse brez kompliciranja.
Ko testo mešaš le glej, da ga mešaš dovolj dolgo, da je res gladek, brez grudic. No, vsaj jaz sem potrebovala malo dlje mešat.
Ne vem kako je Tajna tole začarala – mogoče je kakšen urok dala v receptek? : ) Očitno vsem ratajo!
Kar pogumno!

Aja, olje naj ne bo prevroče!Da ne bojo prehitr črni!

Aha aha, superca…. A ko si delala le iz pol moke…si enostavno prepolovila še količino ostalih sestavin?
Pri nas je podobno…mami je skoraj kap ko sem ji rekla da jih bom delala po enem hitrem recetu; “pa to rabiš cel dan!! krofi so zelo delkatni za narest!!!” in podobno…
Torej ne bo nič narobe, če janprej dam v maso vzhajan kvas in šele natom ooko?
Hvala za odgovore 🙂 na tako neumna vprašanja

krofe sem delala samo enkrat! se sedaj se nasmejemo,ce se spomnimo na tisto peko…:) ponavadi jih kar kupim. vsak dan sveze.
verjetno bom pa jutri delala ocvirkovko! ? krofe pa kar kupila..!:) lp petra

LUKNJE NASTANEJO, KER PREVEČ ZRAKA UMEŠAŠ V TESTO, KO KLOFAŠ!! NAJBOLJE GRE S TESTOMATOM, NAJPREJ NA 1, POTEM NA 2. SICER PA MEŠAJ S CELO ROKO IN SAMO OBRAČAJ, NE KLOFAJ PREVEČ!! MORDA JIH TUDI PEČEŠ V PREVROČEM TESTU – NE SME CVRČATI, KO JIH DAŠ NOTRI, SICER SE PREHITRO ZAPEČEJO, NOTR SO PA SUROVI.
POMEMBNO ZA KROFE: LEPI SO IZ TESTA 7 DKG, ČIM MANJ JIH TLAČIT IN PEŠTAT, OLJE 120 STOPINJ (!!), ENOSTAVNO S KUHINJSKIM TERMOMETROM, V POSODO SE JIH DA S TISTO STRANJO, KI JE VZHAJANA!!! KO JIH DAŠ V OLJE, POKRIJEŠ S POKROVKO, KO JIH OBRNEŠ, ODSTRANIŠ POKROVKO!!! TO JE SAMO NEKAJ SKRIVNOSTI!! PA DOBER TEK IN VELIKO USPEHA.

Kresnica, tudi jaz sem delala krofe po receptu Tajne, seveda so uspeli… sem se pa držala svoje navade in v moko stresla vzhajani kvas in potem tiso mešanico jajc in sladkorja…
Tudi jaz jih pečem na eni strani pokrite in jih potem obrnem in odkrijem. Tako menda vzhajajo še na tisti strani, ki je bila prej na prtu spodaj.
Naj ti uspejo!!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Joj, punce… USPELI SO!!! 100%
Joj, sploh vam ne morem povedat, kako sem vesela, da so mi krofi uspeli že prvič ko sem jih pekla.
Najbolj hecno je bilo gledat mami, kako je skptično opazovala pripravo testa in “postopek obdelave”… Potem pa, ko so bili narejeni, sem pa prejela ene 10 čestitk :)))
Res, Tajna, tebi hvala za tako super recept, ostalim pa za vse nasvete in pomoč. Imam občutek, da jih bomo še enkrat kmalu spet spekli :)))

Tudi jaz sem danes prvič delala krofe. Tajna, tvoj recept je res super. Sicer še drugih nisem preizkusila, ampak mislim, da bom ostala kar pri tem. Mami jih je pred leti večkrat poskusila narediti, pa ji nikoli niso uspeli. Danes pa so taki, kot da bi jih delali pravi mojstri. Samo marmelade, sem dala preveč, tak da bi lahko rekli, da imamo marmelado s krofi:)) So pa vseeno ful dobri! Lp

Jaz sem šla kar po vrsti. Najprej sem zmiksala rumenjake, sladkor in vanilin sladkor, potem sem dodala olje, rum, sol, limonin sok, mleko in na koncu še moko, v katero sem pred tem razdrobila kvas.

Tudi pri nas jih imamo spet, saj je vendar pustna sobota :o)
…in,da ne bomo šli ravno čisto mimo Pust-a, ko se že “maškarali” nismo.
Prijeten preostanek dneva želim!

Vladka

Hej,Vladka! Mi pa smo spekli po ursinem svedskem receptu;so lepi in slastni. Marcipan naredi svoje. Nekaj sem jih oblila tudi s cokoladnim prelivom.

Ali kdaj gledas na RAI 1 La prova del quoco? Za sprostitev zelo prijetna oddaja in se kaj zvem.Imajo tudi spletno stran z recepti:
Menu e bon ton Donna Letizia Pozdravcek Babi

Babi, hvala za tole internetno stran… sem jo že iskala, a je nisem našla. Ja, včasih malo pogledam, če na SLO ni nič pametnega na TV, ampak pri nas je takrat ura že kar precej, saj smo z uro dve uri naprej. Včasih gledam začetek, pa ne dočakam kuhe :o) Pa saj so verjetno kakšne ponovitve, bom morala malo spored pregledati…
No, pa zdaj iščem po internetu to stran, pa spet ne najdem… bom še malo “pobrskala”.
Teh krofkov pa se jaz verjetno ne bom lotila, saj z marcipanom še nisem delala. Enkrat sem ga sicer opazovala v trgovini, pa se potem nisem odločila, da bi ga kupila… prodajali so ga pa zavitega, kot kakšno klobaso :o) Je to pravo??
Pozdravček od nas vseh!!

Vladka

Ob kkateri uri je ta oddaja na sporedu?

Zdaj sem pa nekaj našla…

“La prova del cuoco

ORARIO: dal lunedi al venerdi dalle 12:00 alle 13:30 “

Očitno sem jaz gledala ponovitev zvečer…

Internetna stran pa ne deluje, vsaj meni ne zdaj…

Vladka

Hojla,

se opravičujem za zakasneli odgovor in krofi so ti po vsej verjetnosti uspeli! Nobenih neumnih vprašanj ni bilo! Ja uporabljem nastavek, ki je zvit in na koncu nič ne mesim z rokami. samo z žlico zajamem na roko in oblikujem kroglico, jo sploščim in dam vzhajati!
Zakaj bi komplicirala, ko lahko naredim hitro in enostavno, pa še rezulati so enaki.

LP

Tajna

Hojla,

res sem bila kar nekaj dni odsotna, pač druge obveznosti, namreč sem v karaju aktivna v več društvih in tako mi ostaja mal časa.

Da prepričaš mamo o peki krofov na hitro, kar speci jih in tako ji boš najlažje dokazala. Material zanje ni takšen strošek, kot mi je znano so bile ostale zalo zadovoljne. Torej veselo na delo!

Pa velik uspeha!

Tajna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close