Krn
lahko prespiš v Drežnici v Gostišču Jelkin Hram (Jelka Rakušček s.p.) – menda je tam kar vredu, menda prespi pri njih ogromno jadralnih padalcev iz tujine in SLovenije. Verjetno ti bodo ponudili tudi kaj vegetarijanskega iz domačega vrta. Lahko pa prespiš v Planinskem domu pri Krnskih jezerih, še lepše pa kar v samem Gomilščkovem zavetišču na Krnu (kjer je tudi najceneje, pa tudi brezmesno hrano dobiš: npr. polento, ali pa joto…).
Hvala hvala. Zelooo uporabne informacije! Nisem vedela, da je megla Krnova specialiteta. Saj imamo navado zgodaj v hribe in potem spanje v planinski koči, a tokrat gre za posebno priložnost in bi rada družbici privoščila nekaj več udobja (topel tuš, hehe) z večerjo. Še danes kličem Jelko. Upam, da bo prosto, poskusila sem na turistični kmetiji v Drežnici, pa je polno do konca meseca. Si ti domačinka?
Ne, nisem domačinka. Sem pa doma cca 45 km stran in Krn gledam iz svojega balkona. Na Krn sem šla že velikokrat. Nikakor ti ne predlagam, da se nanj povzpneš iz vasi Krn, ker je ta pot (sicer najlažja) zelooo dolgočasna. Rajši pojdi čez Lužnico – če seveda štartaš iz te smeri. Če greš iz Lepene, potem moraš mimo Krnskih jezer, zelo lepa tura, navadna. Če pa boš šla iz Drežnice, imaš dve smeri – izhodišče je isto. Le da je ena normalna lažja smer nekako se menda imenuje Drežniška zahodna. Če pa si želiš full adrenalina, potem greš po zelo dolgi in zelo zahtevni zavarovani plezalni poti, ki se imenuje Pot Silva Korena. Ta je zares adrenalinska, in po močnem vzponu se kar naenkrat znajdeš pred zavetiščem tik pod vrhom Krna. Jaz sem šla tudi po tej poti že 2x, le da sem šla še pred potresom pred l. 1998, ko je bila še zelo slabo varovana z jeklenicami. Zdaj po potresu so jo menda zelo dobro obnovili in je še nisem preizkusila.
Teja, naj ti povem, da sem včeraj med mojimi frendi bleknila nekako takole: Čez vikend bo pa lepo vreme in bi bilo full dobro splezati Korenovo smer na Krn. In hop, vsi so skočili pokonci in zdaj me držijo za besedo, da moramo v nedeljo nujno gor – na Krn.
Zgleda, da bomo res šli. Če boš šla v nedeljo, povej, kdaj, kako izgledaš….
Mi bomo (če bomo) štartali sigurno kmalu po 5 uri zjutraj. Brez čelad, brez varovalnih pasov, … Spoznaš me : po velikosti (velika sem 1,80 m, suha, kratko postrižena), z rdečim nahrbtnikom (se mi zdi da od Elana)…. Če te zanima, piši.
vsekakor pa prosim, da v ponedeljek zjutraj na tej temi opišeš, kako je bilo.
HEJ TEJA
Jaz sem šla včeraj na Krn po Korenovi (ekipa 6 oseb). Bilo je ok. Sicer je na vrhu SNEŽILO!!! celo pot smo imeli lepo, jasno, ko pa smo prišli na vrh, s eje naenkrat pooblačilo in snežilo. Po eni uri smo se začeli spuščet v dolino, in ko smo se kakšnih 10 minut spuščeli, se je naenkrat zjasnilo in otoplilo in je nastal čudivit dan.
Ja, Korenova je pa kar opasna, pa ne toliko zaradi vrtoglavice, pač pa zarado tiste nevarne mokre spolzke trave in zemlje.
Sorry, Naja, nekaj dni sem pasirala forum. Vse več skomin mi delaš, se mi kar sline cedijo. Me veseli, da ste uživali. Nisem še šla, planiram 28. in 29. 9., torej 29. vzpon, en dan prej primarširam v Drežnico (iz MB je kar daleč). In tale vaš hrib me že par let zelo vleče, ampak se mi običajno ne ljubi vozit na tisto stran, pa pristanem v Grintovcih ali na vzhodni strani Julijcev. Le za rojstni dan si privoščim… konec septembra. Turo seveda planiram že 1 mesec prej in podrobno naštudiram pot. Prav tiste trave in prst me v mislih najbolj skrbijo, poleg zaledenelih skal in jeklenic. Namreč konec meseca je velika možnost slane, celo zmrzali, vsekakor bo mokro… če ne celo sneg.
Škoda res, za ta vikend (sem tekla v Murski Soboti), zagotovo bi se spoznali: bela čelada, če jo odložim pa ful kratki rdeči lasje, ne moreš zgrešit, hehe.
Forum je zaprt za komentiranje.