Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Krk septembra

Krk septembra

Torej, septembra, posezonsko, bi rad preživel teden dni lepega dopusta z dojenckom na Krku, takrat bo ravno šest mesecev. Krk je, se mi zdi, glede na razdaljo se najboljša varianta. Lahko me popravite če ne. Sli bi v nek zasebni apartmajev, sem nekje prebral, priporočajo Staro Baško. Mi lahko kdo lahko priporoci kakšnega od zasebnih apartmajev in da je bil zadovoljen tako z namestitvijo kot samo lokacijo in okolico?

A kar sam boš šel z dojenčkom? Kje je pa mamica?

Stara Baška je super, za apartmaje ne vem, ker sem ponavadi v hotelu, čez sezono je tam gužva, ampak septembra bo že bolje, pa tudi prevroče ne bo za dojenčka. Apartmajev je veliko, poguglaj malo, izven sezone ne bo težav z najemom, pa še cene bodo nekoliko nižje.

Bila lani, ne sicer v Baški ampak v mestu Krk. Agencije, ki oddajajo apartmaje, imaš na vsakem drugem vogalu, midva sva ga kar na licu mesta izbrala. No z dojenčkom je mogoče to malce težje, ampak apartmajev je veliko prostih in lahko si ga v živo ogledaš, preden ga vzameš.
Je pa lepo septembra.

Upoštevaj samo to, da v Stari Baški nekega življenja izven sezone ni, je pa precej oddaljena mest – vem, ker imam vikend dol. Ampak nam ravno to paše 😉 voda je odlična, na plaži je tudi nekaj izvirčkov pitne sladke vode, prav tako pod vodo, nam je super.

Priporočam najem hiške v kampu Slamni v kraju Klimno. Kamp je majhen in malim otrokom prijazen. Vse je blizu in avta skoraj ne rabiš. Oglej si na internetu. Mi hodimo že nekaj let, odkar je odprt in smo zelo zadovoljni. Pa še kar blizu je.

Je lepa,lepa plaža,čisto morje. Je pa malo sence (otrok). Septembra zna biti še fajn vroče. Druga stvar,ki bi bila bolj priporočljica za majhnega otroka,je kraj,ki ima zdravstveni dom. Iz Stare Baške sicer ni daleč do Punata,Krka…. Malo pogooglaj…poglej še Krk, Malinsko…

če imaš s sabo šestmesečnega dojenčka ni življenja?

aja, bi ga moral pustit doma, pa vzet s sabo psa:-(

Ma, če bi s partnerko bila brez otroka potem na licu mesta, to ja, z dojenckom bi pa vsaj, glede na to, da ful hodite na Krk, raje preverjen info glede apartmaja.

Meni je bilo z majhnimi otroki zelo všeč v Malinski:

http://www.adriatic-home.si/Hrva{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1ka/Krk/Malinska/Apartmaji-ATRIUM-II-6665

Stara Baška je tudi lepa, ampak tam v apartmaju nismo bili. Okoli Klimna, Šila, Solin… zna močno pihati, ker gleda proti celini. In izven sezone je tam bolj mrtvilo. Mi smo bili v tistem koncu enkrat maja, pa ni bilo žive duše.

če imaš s sabo šestmesečnega dojenčka ni življenja?

aja, bi ga moral pustit doma, pa vzet s sabo psa:-([/quote]

Daj ne psihiraj, če točno veš, kaj misli. A zato ker majo dojenčka morajo biti pa zabiti v apartmaju in na plaži? Bognedaj it na kako teraso mal v družbo?

Jaz bi tudi svetovala mesto Krk. Nekako se mi zdi bolj priročno od Stare Baške, sploh za dopust z dojenčkom. Apartmajev je kolikor hočeš in po sezoni so tudi cene zelo zmerne. Apartmaji so večinoma v mirnih ulicah, v centru je pa vrvež, ampak tja greš, če ti paše in ko ti paše – ampak imaš izbiro. V manjših krajih pa si zapečaten s tem, da se po sezoni ne dogaja nič.

Če se boste odločili za to opcijo – mislim, da je na tisto stran proti Ježevcu več peščenih/kamenčkasih plaž kot na drugo stran, proti Dražici, ampak se tam tudi najde kako primerno mesto za dojenčka za čofotat.

Zgoraj ena omenja podvodne sladkovodne izvire. Jih najdeš marsikje in so po svoje zanimivi, ampak če je tega preveč na kupu, lahko prav zoprno preveč ohladijo vodo.

Jaz glavnega problema Stare Baške ne vidim v mrtvilu, to je pač stvar okusa. Nismo vsi navdušeni nad štanti ipd. in so nam male vasice z eno štacuno in dvema konobama prav simpatične. Ampak Stara Baška ima precej neprijetno lego za dopust z dojenčkom, ker je cela v klanec zgrajena, ni nobenih luštnih poti za sprehode z vozičkom.

AHA, hvala za tole, dober predlog. Sem že kontaktiral lastnika, upam, da najde kaj za 2 ali 2+1 osebi, ker vidim apartmaji so za 4. Drugače pa otoka ful ne poznam preveč, 1x dolgo nazaj sem bil v Baški za par dni. A je Malinska kot sama lokacija dobra oz enaka Stari Baški ali pa Punatu, Krku? Torej, plaza mora imeti senco.

Leelee in Nika, hvala, Zdajle prebral po oddaji mojega posta, torej, za vozickat je ja, torej Stara B odpade? Ostane mi se Krk izven centra in pa Malinska. Iščemo tu nekje. Vsaj nekaj sence na plaži.

V obeh mestih, tako v Malinski kot v Krku, so plaže zelooo dolge in zelo različne od skal do kamenčkov do peska. Obe imata tudi zelooo dolga sprehajališča ob obali, primerna za vozičkat. In mogoče tudi pomembno, v nobenem od teh krajev ni komarjev, srečaš kakega samo izjemoma.

Senco prav na plaži mislim da lažje najdeš v Malinski. V Krku pa so sicer borovi gozdički za vedrit, v vodo pa moraš večinoma par metrov po soncu (to govorim za smer Dražica, drugo stran poznam bolj približno). Edino t.i. mestna plaža v Krku in pa tik pod hotelom Dražica imata cel dan senco – dopoldan na eni, popoldan pa na drugi strani. Ampak sta obe betonski in mi zato nista ravno všeč. Sta pa obe mesti obrnjeni na južno/zahodno stran, tako da imaš tudi jeseni zelo dolgo sonce oz. prijetno toplo za kopat. Preverjeno.

Hiše, ki oddajajo apartmaje, so pa v vseh krajih, ki niso ravno “selo” malo izven centra. Poglej si lokacije izbranih apartmajev na guglu in računaj, da kar je dalje od morja, je tudi precej v breg. Zato išči bolj ob vodi oz. v ravni liniji s centrom.

V Malinski je ogromno plaže, senčne in sončne, s peskom, pomoli, skalami, kamenčki… Sprehajalna pot je ob morju speljana celo do Njivic na eni strani in do Porata na drugi. Za voziček je kilometrov dovolj in vse je bolj ali manj po ravnem.

Voda je septembra še topla. Lani smo se kopali še oktobra. Malo je treba gledati vremensko napoved, ampak načeloma je september še zelo lep.

Da ni komarjev, si pa raje ne delat utvar. Sploh proti večeru so jeseni pravi vampirji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close