Najdi forum

krk-baška

pozdravljeni !
letos sva si s fantom izbrala dopust na baški…zanima naju predvsem kako je tam…plaža, nočno življenje, kakšna diskoteka, kakšen lunapark, koliko stojnic, turistične ladje, kakšno potapljanje bilo kaj takšnega…in tak vse stvari po malem…seveda tudi hrana xD je kakšna dobra picerija? če je bil kdo tam lahko svoje občutke deli z nama…boma zelo vesela 🙂

Baška ima kar lepo plažo.Glede diskotek ne vem,stojnic je pa veliko.Luna park je.Vrtiljak in gokart.Imaš tudi izlet z ladjico na Goli otok.Za picerije ne vem.Baška je nam zelo blizu in prijetna lokacija,vendar je velikokrat problem vreme,kadar pri nas dežuje ponavadi tudi tam.In še nekaj imam v spominu.Domačini so zelo neprijazni do slovencev,tako,da smo se raje po angleško zgovarjali med sabo,da ne vedo od kod si.To smo prakticirali dve leti in končno dojeli WTF.Zakaj bi nekaj igrali,in smo šli naslednje leto v Španijo na Malorko in smo bili tako toplo sprejeti kot še nikjer drugje.Tako,da imam mešane občutke.

Lani septembra sva šla iz mesta Krk samo malo pogledat v Baško. Plaža/morje je videti prekrasno, ampak je bilo na plaži še kar precej ljudi (v Krku že napol prazne plaže), v sezoni zna bit najbrž natrpana do zadnjega kotička. Močno je pihalo tisti dan in je bilo morje zelo razburkano. Nobene sence. Jedla sva super sardelce v lokalu tik ob morju, picerije in podobno naju na morju ne zanimajo, diskoteke tudi ne. Štantov z lokalno (in drugo) kramo je pa itak povsod polno.
V glavnem, Baška naju ni prepričala, tudi kampi ne, kolikor sva prebrala na spletu, tako da sva letos za “morski” teden v juniju izbrala drugo destinacijo.

Jaz sem popolnoma vsaki poletni dopust v svojem otroštvu preživela v Baški (pač sem iz take družine, ki dopustuje čisto vsako leto na istem kraju, starša še vedno vsako leto dopustujeta tam). Od kar pa hodim sama na dopust (oz. s svojim možem/prej fantom in ne več starši) pa sem bila tam le 1x. Baška je meni sicer noro lepa, full se dogaja, veliko kafičev, restavracij, pizzerij,..plaža je ena izmed lepših na Hrvaškem (to je moje osebno mnenje), mivka not v morju, zunaj tak lep prod, brez skal (razen na skrajnem robu pod hribovjem), a ima eno, vsaj zame, veliko težavo: julija in avgusta je na plaži toliko ljudi, da že skorajda hodijo en po drugem, noro velika gužva in zaradi tega hodim jaz v Baško le še v začetku junija ali septembra.
Kar se pa tiče odnosa natakarjev/hotelirjev, itd., je pa to seveda odvisno kje in kako…kar se mene tiče, dobiš lahko tak odnos kjerkoli na Hrvaškem. Jaz osebno nimam slabih izkušenj s tem v Baški.
Določeni ljudje “jamrajo”, da je voda v Baški hladna, a meni ustreza teh njihovih 23-24 stopinj, redko gre višje od tega, se vsaj shladimo 🙂
Za dobro picerijo ti ne znam povedati, ker se jaz na morju izogibam picerijam in raje uživam v morskih dobrotah – meni dobra morska restavracija je Cicibela – na glavni promenadi, težko je zgrešiš, ker je vedno zelo gužva pred njo, ljudje dejansko čakajo na prosto mizo.
No, ponavljam, to zapisano je moje osebno mnenje.
Uživajta na dopustu!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close