Najdi forum

Krk ali Cres

Pozdravljeni

Zaradi morebitne hitre vrnitve v SLO moramo letos z družbo malo bližje na dopust. Vedno smo namreč dopustovali nekje med srednjo in južno Dalmacijo. Odločili smo se za omenjena otoka, vendar pa bolj slabo poznamo tamkajšnje razmere. Želimo biti v apartmaju, čim bližje morju, kjer je kaj sence… Zaželjena je tudi bližina kakega potapljaškega centra, ni pa nujno. Apartma naj ne bi bil v bližini kakše diskoteke ali podobnega vira ”galame”… Vem, da nisem navedla le še glazbene želje, ampak res smo šibki na Kvarnerju, zato bom vesela vsake informacije. Kako pa je kaj s cenami apartmajev? Kolikor sem uspela zasediti na hrvaški ponudbi, so v Kvarneju kar malo višje, se vam ne zdi?

Lp in hvala za odgovore,
Naja

Lahko ti nekaj napišem o Cresu. Dvakrat smo bili v Miholaščici, kjer so apartmaji večinoma od slovenskih firm. Malo naprej je Martinščica in tam imaš tudi potapljaški center – ne sicer ne vem kako urejen, prava sirovščina izgleda, je pa le nekaj. Še malo naprej je tudi kamp. To sta bolj mala naselja, lahko bi rekla kar vasice s parimi hišami, niti slučajno ni diska kje v bližini, kakšna glasba ob vikendih v eni restavraciji. Pravi mir, če to iščeš. Apartmaji so pa tako vsi kar blizu morja, imaš tudi možnost iti na fkk plažo, sicer majhna, je pa le.
Lepo se imej!!

Pozdravljena!

V zadnjih letih sem bila kar nekajkrat na obeh otokih in vsak mi je všeč po svoje. Za Krk bi rekla, da ima to prednost, ker je lažje dostopen (most), toda s tem je povezano tudi dejstvo, da je tam iz leta v leto večja gneča, tako da se mi zaradi tega ne zdi več tako mikavna varianta za počitnikovanje povsem v sezoni (pri nas pa, žal, ne gre drugače).

Cres je v tem pogledu slabši (trajekt) in boljši (manj gneče) hkrati, a če bi jaz izbirala, bi se odločila za Cres, če že ne celo za Lošinj, ki je zelo poroščan z borovim drevjem in ima zelo prijetno klimo, skratka – tam je za moj okus zelo lepo.

O ponudbi apartmajev ipd. pa ne bi vedela povedati kaj več, ker sem vedno tam počitnikovala bodosi v kampu bodisi v hotelu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close