Križarjenje
Odpravljamo se na križarjenje po Sredozemlju. Ladja je ogromna, nudi vse in še več 🙂
Prosim, da delite z mano morebitne izkušnje s takih križarjenj. Sej veste na agenciji ti vse olepšajo, samo da prodajo, na netu so pa tudi same perfektne fotke in govor o presežkih
Kako je z izleti, se splača it na organizirane ali znese tudi če se kar sam odpraviš v mesto? Predvsem me skrbi oddaljenost pristanišč od mesta (Barcelona, Marseille, Neapelj). Tistih par ur je itak premalo, da bi si spuščali v podrobnosti, za kak sprehod se mi zdi pa ok
Dogajanje na ladji, gledališke predstave, dejavnosti za otroke, … kako je s tem? Menda naj bi bilo vključeno v ceno. Koliko pa je tega? So predstave vsak dan? Je v bazenih gneča? Me skrbi da se bomo dolgočasili (hahaha)
Kabine: notranja, z oknom, z balkonom? Predvidevam, da je okno verjetno bolj lina. Za balkon pa mislim, da bi bil precej neizkoriščen, je pa kabina verjetno precej bolj svetla in prijetna.
Hvala
Najbrž se odpravljate jeseni. Ker če bi se v krajšem času, so vsa križarjenja Sredozemlje zasedena. Iz izkušenj povem, matr vse zasedeno. Vsekakor smo prepozno začeli iskati. Notranjo kabino vzameš, saj je itak najbolj poceni, saj hodiš itak samo spat. Izleti so vsi dodatno plačljivi, tako da se kar kešira. Mene tudi malo moti, ker je malo časa za ogled mest. Vse dogajanje na ladji je všteto v ceno. Dolgčas – kaj je to ? S katero pa naj bi šli – ladjo mislim. Aha, zahodno sredozemlje a ne. Balkona pa res ne rabiš, bolje da ga ni, zaradi otrok. Moje mnenje. Kdaj resno greste, ali samo še razmišljate, ker potem pridejo v poštev samo meseci september, oktober. Ker smo mi lepo ostali na suhem ker prostora ni. Pa pravijo da je recesija. Čeprav niso to neke hude cene, pa še z Dinersom lahko plačaš.Ne da se pa primerjat to – vsaj nam – s kakim dopustom, kjer prideš, si tam, raziskuješ. To za nas ni. Videt čim več. Motilo pa nas je tudi tole malo čudno vreme. Zato smo na koncu želeli Vzhodno sredozemlje. Drž se obale.hahaha
Med krompirjevimi počitnicami, upam da bomo še dobili notranjo kabino – iščemo, so že precej razprodane, tistih z balkonom je še na voljo.
Ciljamo na MSC Fantasia. Na križarjenje se odpravljamo prvič, pa berem da nekatere kar zasvoji. Bomo videli 🙂
Zdaj sem našla eno goro izkušenj, kar tu na MON-u (ja iskalnik je zakon), se bom poglobila zvečer. Kljub temu, če so kakšne sveže izkušnje, s to ladjo… so dobrodošle
Glej samo en nasvet. Ne glej predolgo, da se ti ne zgodi kot nam, ko smo prišli je bilo vse zasedeno. Da tudi to ladjo smo imeli v mislih. Če greste, če vam rata, vreme upam da bo v tem času /evropski del/ v redu, čez veliko morje boste pa itak samo en dan. Tudi to nas je motilo, da se cel popoldne in skor jutro voziš čez – sej je Tunis a ne, za par ur. Sej sem že vse pobrkala ko smo tolk pregledoval, haha… Vse lepo, fajn se imejte in res – pejte rezervirat. Potem pa lahko še mnenja iščeš.Lepo se imejte
za barcelono ti povem, da greste lahko sami. orientacija je kolumbov spomenik, ki je čisto na koncu ramble in potem po rambli gor-dol, pa gotsko četrt, nekaj pojest in je pol dneva mimo. potem pa je tam blizu kolumbovega spomenika še akvarij, super za otroke (in odrasle), ker imajo tunel in nad tabo morske pse…
Na ladji je skoraj vse zastonj, gledališke predstave so primerne za malo večje otroke, imajo tudi razne otroške klube po starosti, ki pa jih mi nismo koristili. Dolgočasili se nismo niti trenutek. Gužve v bazenih ni kaj več kot v povprečnih slovenskih toplicah, pač spet odvisno od tega, koliko je ura, ali na krovu močno piha, ali je sonce ipd. Hrane je ogromno in izbira velika. Mogoče je malo kriza s pijačo, ki se plača, zastonj je voda in kava in čaj, kar pa ni ravno za otroke. Mi smo vzeli s seboj cedevito in so otroci bili zadovoljni.
Izleti so včasih vključeni v ceno (pri nas so bili v dveh mestih), sicer pa se plača. Mi smo šli na tista dva, ki sta bila vključena v ceno in je bilo dobro vodstvo, vse OK. Ostala mesta smo že doma dobro naštudirali, na internetu pobrskali, kaj si bomo ogledali in potem vzeli taksi in šli. Itak so to ogromne ladje in manjša mesteca kar zaživijo, ko katera pristane. Taksijev je dovolj. Itak pa te na ladji pedinajo spredaj in zadaj in ti potem na izletih paše, da si malo sam zase odgovoren. Tudi meni se je v naprej zdelo, da je ob postankih malo časa, a nas je nato vedno prej nazah na ladjo pripeljala utrujenost, ne ura. Tako večurno letanje po mestu te tudi zmantra, čeprav je lepo.
Mi smo skratka uživali, je pa res treba rezervirati v naprej in se potem doma veseliti in se pripravljati za izlete.
Kakšen dolgčas, se skoz kaj dogaja za vse generacije. Otroci imajo tud vrtec, za najstnike pa je klub – vsaj na Costi. Sicer so ti že skor vse napisal, ampak mogoče ti to tud pride prav: http://www.svet-krizarjenj.si/sl/koristni_nasveti/. Glede pijače se ti splača vzet pakete (voda, sokovi), ki jih naročiš stevardu in ti jih dostavi. Za koktejle imajo tud happy hours, se jih splača takrat pit.In ko prideš na ladjo, greš direkt v kabino, ni treba it takoj aktivirat kartice (tako smo se mi prvič zafrknli). Okno je še kar veliko, po svoje ga je fino met, da te zjutraj zbudi sonce, gre pa tud brez. Uživajte!
Forum je zaprt za komentiranje.