Najdi forum

križarjenje

Odločamo se za križarjenje, štartali bi v Genovi. Do Genove bi šli s svojim avtom, kako je s parkiriščem, koliko stane za 1 teden? Zanima me še kakšne so cene pijač na ladjah? Kako je urejeno za otroke? Kako ste si organizirali postanke, ste šli sami na izlet ali ste šli na organiziran ogled mesta?

Hvala!

Moaral bi napisat kam greste na turo. Jaz sem bila po Grčiji in Turčiji z Costa Crociere in je bilo ok. Cene so malo dražje na ladji, recimo kava 2 eura, podobno kot v kakšnem turističnem mestu. Za otroke ne vem, ker jih nimam…mislim pa da je bila neka animacija pri bazenu. Kar se tiče ogledov ..jaz sem si hotela čim več stvari ogledat in sem se prijavila na vse izlete z angleškim vodičem in je bilo ful vredu. Sicer sem se pozanimala že doma kaj hočem videt in v tistih par urah ko si v pristanišču, sam zelo težko kaj konkretno najdeš. Seveda je dražje kupit izlet na ladji, vendar posebej kakšno veliko mesto je skoraj nemogoče kaj videt če se sam organiziraš. Če te zanima le skopping in kakšna kavica v centru je drugo.

Sem kopirala iz spodnjih mailov, ker napišem vedno isto…dodam še to..
v pristanišču je parkirišče proti doplačilu….pri agenciji, kjer rezerviraš ti vse uredijo in dobiš tudi potrdilo, da te čaka prosto mesto….mislim, da je cena cca. 8 EUR / dan…

Na izlete se splača iti bolj v lastni režiji, če mi napišeš kam nameravate iti ( pristanišča ) ti povem kaj se splača in kaj ne….

Pozdravljeni,

Kot sem že pisala v spodnjih mailih..imam kar nekaj izkušenj na križarjenjih…prvič smo bili ko je bila mala stara 1,5 leti, drugič ko je imela 2,5 leti in sedaj za 1.maj ko bo stara 3.leta gremo zopet…zaenkrat smo bili samo po Sredozemlju…
Sicer pa je na ladji za otroke super dobro poskrbljeno…imajo vrtec za različne starostne skupine…full animacije, tematske večere, show program….da o hrani niti ne govorimo..posebni meni-ji samo za otroke….

Je pa križarjenje kar se tiče potovanja z otroki vsaj zame najbolj udobno…1x se razpakiraš in imaš potem naslednji teden mir…..vse si moraš zamislit kot ” plavajoči hotel “…..ki ponoči pluje, vsaki dan pa je v drugem kraju, kjer se lahko izkrcaš v lastni režiji, ali pa greš na enega od organiziranih izletov ( ki jo bolj dragi…zato gremo mi vedno naokoli z tokalnimi taxi-ji )….sicer pa lahko ostnaneš na ladji in uživaš ” v miru “…..

Drugače pa je križarjenje full dobro organizirano….full zabave, animacija, show program ( ki ga ne moreš videt nikjer drugje ), hrane v izobilju, savne, bazeni…v glavnem noro….

Če te še kaj zanima mi lahko pišeš….

bura mene pa zanima kje ste dosedaj bili in s kom ste potovali. morda kakšen link.

zaenkrat nam sicer bolj paše AD bi pa jaz definitivno šla tudi na kakšno križarjenje – samo še možeka prepričam …. Če ne drugega je vsaj za probat.

Potovali smo z Festival-om ( zdaj ga ni več ), pa z Costa Crociere, pa z Royal Carribean Cruise Line…….sicer za Sredozemlje priporočam Costo za Karibe pa definitivno RCCL…
Videli Grčijo in Grške otoke, pa Zahodno Sredozemlje; Baleari, Barcelona, Malta, Tunis, Korzika, Sicilija, Sardinija…..pa še kaj, ma se ne spomnem….

Sicer pa si poglej variante na http://www.cruise-ferry-center.com…..tam dobiš vse mogoče destinacije in vse mogoče ladjarje….
Že nekaj let so tudi na križarjenjih ” last minute ” variante……res bolj za jesen / zimo, ampak mislim, da se tudi zdaj za maj kaj najde…..

Lahko bi pisala še vse mogoče….
ti svetujem da si najprej pogledaš zgornjo stran, ker je tam full koristnih informacij…..sicer pa javi, če kaj konkretno zanima…..

p.s.
mi že odštevamo dneve do konca aprila…:-))))…

thx – grem na križarjenje po netu, pa potem lobirat ….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close