križarjenje z otroci
Za 1. maja nameravamo iti na križarjenje po Karibih za 10 dni. Imamo dva otroka, starejši je star 11 let, mlajša pa 3 leta. ne moremo se odločiti, ali bi mlajšo rajši pustili doma, ker nimamo še izkušenj s takim načinom potovanja. Križarjenje se začne v Miamiju, nato pa obiščemo nekaj otokov in se spet vrnemo v Miami. Kakšne so vaše izkušnje z otroci na takih potovanjih? Ali je predaleč?
vesela bom za vsak nasvet
Mravljica
Pozdravljeni,
Kot sem že pisala v spodnjih mailih..imam kar nekaj izkušenj na križarjenjih…prvič smo bili ko je bila mala stara 1,5 leti, drugič ko je imela 2,5 leti in sedaj za 1.maj ko bo stara 3.leta gremo zopet…zaenkrat smo bili samo po Sredozemlju…
Kar se same ladje tiče nimaš kaj skrbeti….moraš samo vedet kako bo najmlajši otrok prenesel pot z letalom in kako se bo navadil na nov časovni pas….da ne bo podnevi spal ( na to mislim )…..
Mi na Karibih z tamalo ( sami pa že 2 x …pred njenim rojstvom ) še nismo bili…nameravamo letošnjo jesen….si pa nikakor ne predstavljam , da je nebi vzeli s seboj, ker na ladji full uživa…
Sicer pa je na ladji za otroke super dobro poskrbljeno…imajo vrtec za različne starostne skupine…full animacije, tematske večere, show program….da o hrani niti ne govorimo..posebni meni-ji samo za otroke….
Je pa križarjenje kar se tiče potovanja z otroki vsaj zame najbolj udobno…1x se razpakiraš in imaš potem naslednji teden mir…..vse si moraš zamislit kot ” plavajoči hotel “…..ki ponoči pluje, vsaki dan pa je v drugem kraju, kjer se lahko izkrcaš v lastni režiji, ali pa greš na enega od organiziranih izletov ( ki jo bolj dragi…zato gremo mi vedno naokoli z tokalnimi taxi-ji )….sicer pa lahko ostnaneš na ladji in uživaš ” v miru “…..
Drugače pa je križarjenje full dobro organizirano….full zabave, animacija, show program ( ki ga ne moreš videt nikjer drugje ), hrane v izobilju, savne, bazeni…v glavnem noro….
Samo še namig..če se odpravljate na Karibe, definitivno priporočam ladjarja Royal Carribean Cruise Line..www.rccl.com….imajo super super ladje…vsaj zame se z drugimi ne morejo primerjati…imajo tudi pri nas uradnega zastopnika…tako da no problem….
Če še kaj rabiš piši….
tudi jaz sem bila na križarjenju v karibah z otrokom! Na AIDI! Bilo je fantastično- naša punca je bila poskrbljena in je uživala- Sploh se me ni bilo treba bati- bila je v kids clubu in našla je dovolj prijateljic. AIDA je clubska ladja za stare in mlade in tudi za družine!.
Govori se nemško – plača se v EVRAH, brez kapitanske večerje in druge finese -kljub temu ima 4*!
Forum je zaprt za komentiranje.