Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Križarjenje po Nilu

Križarjenje po Nilu

Gledam ponudbe za križarjenje po nilu, pa me zanima ali je že kdo bil na križarjenju po nilu z agencijo Palma ali Vard. Ali pa morda proporaočate še kakšno drugo agencijo?

Sej je vard iz celja ane? ne me zdej grdo gledat ampak imam kolegico, ki je šla z njimi, še povem ti lahko da je bila njihova vodička gospa dafne in je rekla da hujšega vodenja še ni videla v življenju. gospa je stalno iskala samo možnosti kam se bo usedla da bo pokadila svoj čik pa spila kavico, medtem ko jim razložila ni skoraj nič, vmes so se izgubili na bazarju, angleško pa je tudi znala porazno. za namenček pa še pol tistega kar bi mogli niso videli.

za palmo na žalost ne vem. lp!

http://www.mojepotovanje.si

Palma je sinonim za slabo organizirana potovanja. Nabito polni avtobusi, program tako napet, da si ne ogledaš nič, ker ni časa, ne ješ nič, ker čez dan ni časa, zvečer pa si prepozno v hotelu…info je sicer iz druge roke in ne za turo po Egiptu, ampak…

Saj ne da bi koga zagovarjal, toda tole mi pa ni jasno-na potovanju je v avtobusu lahko toliko potnikov, kot je sedežev. Kako pa naj bi bilo drugače? Naj bi vsakemu potniku dali dva sedeža?

Da je pa program poln, pa hvala bogu. Saj zato pa je potovanje, da čimveč vidiš.

Je pa res, da smo ljudje različni, in potovanje različno razumemo. Eni to mešajo s počitnicami, drugi hočejo šotore, tretji vožnjo po kesonih med prašiči, spet drugi hotele 5* (kajne,Srakoper?).

Sem doživel, da je bilo v ca.8.000 km oddaljeni azijski državi, večini v skupini najvažnejši televizor v sobi, pa da zjutraj čimkasneje gremo in da zvečer čimprej pridemo (agencija Trud-z njim ne grem nikoli več, tudi zaradi nemogočega vodnika Andreja)

Torej je pametno prej preveriti, kakšen je program, in si po vsebini in intenzivnosti izbrati primernega. Osebno tudi vedno preverim, kakšna približno je starostna in, če se le da, vsaj približna socialno-popotniška-intelektualna struktura potnikov. Da ne bi ves čas gledali samo muzeje ali pagode ali cerkev, ali pa nakupoval po tržnicah ali pili kavo….

Aja, osebno sem bil pa s Palmo izredno zadovljen, ker mi tak, intenzivnejši način ustreza. Mimogrede, podobnega ima tudi Viking.

Resnici na ljubo je tako, da dobre agencije gledajo, da v skupini ni več kot 25 potnikov, raje pa še manj. Ne samo, da je v avtobusu zato več prostora in ja – vsaj polovica potnikov (običajno zadnji del busa) ima na razpolago dva sedeža in dovolj prostora je za osebne stvari – tudi zrak ni tako “gost” kot v nabito polnem. Da ne omenjam, koliko hitreje opraviš “comfort stop”, koliko lažje se skupina premika…Ker sam tudi vodim, vem, da za isti ogled z veliko skupino lahko porabiš 2x toliko časa kot z majhno. Razlika je tudi med polnim in napetim programom. Poln program pomeni, da si res večinoma aktiven od jutra do zgodnjega večera in si temeljito ogledaš vse, kat je načrtovano, vmes pa imaš vsaj nekaj časa tudi za samostojen ogled, kavico, nakupovanje… in oddih od skupine. Izpeljati oglede tako, da samo pridrviš tja, pofotkaš in drviš naprej, no ja…za Japonce idealno.
Me pa veseli, da si bil zadovoljen s Palmo. Če to drži konkretno za egipčansko turo toliko bolje – se bo nikana lažje odločila.

Midva sva šla z italijansko agencijo Viaggi del Turchese in je bilo super, ampak v italijanščini

Sama sem že večkrat potovala s Palmo in me do sedaj še niso razočarali. Vodiča po Parizu in Poljski pa sta sploh 1a s črtico.

Jaz sem bila z Vardom in vodiško Nušo letos julija in sem bila zelo zadovoljna.

Vedno do sedaj sva s punco potovala v lastni reziji, tokrat sva sla prvic prek agencije soncek v Egipt. Zal pa je bil glavni organizator VARD in se je vse skupaj koncalo zelo nedopustnisko….napacen hotel,ni naju bilo na sploh na seznamu, hotel all inclusive 5* katastrofa….v glavnem, z VARDOM NIKAMOR VEC!!!!

Sem bila lani z Vardom prek Sončka na križarjenju po Nilu, predlani je bila pa kolegica, ki mi je predlagala Vard in obe sva bile zelo zadovoljne, Hoteli in ladja super, 5*, sobe zrihtane in čiste, okolica urejena, hrana odlična, izleti super organizirani, natrpan program, kar mi je všeč, saj je šlo za potovanje in ne počitnice. Vodička energična, zelo dobro pozna Egipt, stalno nam je razlagala, sicer se ne spomnim več imena, če so nastopile kakšne težave, se je ful hitro znašla in pomagala, v glavnem sem imela lepe izkušnje.

No vsaj dacaraka ti je odgovorila na vprašanje, ki verjetno marsikoga zanima. In cilj je nekako dosežen, četudi z enim samim odgovorom. Križarjenje po Nilu v pravi režiji zna biti res lepo in dramatično, vem da je to izkusilo že kar nekaj popotnikov, zato sem pričakoval več uporabnih informacij, res pa je, da smo še sredi dopustov.

Hvala za konkreten odgovor. Pri pregledovanju ponudb ugotoviš, da agencije ponujajo zelo podobne programe, kaj pa v resnici dobiš je največ odvisno od vodiča. Zato me zanimajo konkretne izkušnje,upam, da dobim še kakšno informacijo.

Čez prvomajske praznike smo bili z Vardom na križarjenju po Nilu. Naša vodička Urška Ernecl je sinonim za dobro vodičko. Ne le njeno znanje, tudi njen način podajanja zgodovinskih dejstev in zanimivosti o deželi ob Nilu, je bil občudovanja vreden. Odnos do potnikov je bil zelo korekten. Hotel v Kairu je bil čist in urejen (sicer ni ža 5*), ampak to ni slovenska kategorizacija. zato pa smo bili v Hurgahdi deležni hotela z AI. Rečna ladja, ki nas je popeljala po Nilu je bila zelo urejena, osebje prijazno.

tole matematično vprašanje je bilo pretežko, a nebi raje 1+1? jaz ravno tolk da sploh pisat znam… 🙂

Križarjenje po Nilu je odlična izbira za aktivne počitnice, ti pa priporočam, da se za križarjenje odločiš v bolj prijaznih mesecih (konec septembra, oktober, februar, marec), kajti sedaj so temperature za oglede naravnost neznosne (v Luxorju do 50 stopinj). Jaz se bila letos konec Januarja na križarjenju z agencijo Atlas (potovanje sem vplačala v agenciji Avantura), v skupini s katero smo potovali nas je bilo vsega 8 potnikov in odlični vodič Mario, ki že 18 let živi v Tuniziji in odlično pozna arabsko kulturo in kar je še važneje govori arabski jezik, tako da smo bili kar dobro obveščeni o izjavah naših egipčanskih vodičev. Ker smo bili bolj butična skupina smo se lahko na ogledih zadržali dlje časa, saj smo porabili bistveno manj časa za zbiranje ipd. Torej, jaz ti priporočam Atlas, potovanje pa lahko praktično vplačaš v vsaki agenciji, ki ima široko ponudbo. V pozno januarskem terminu smo imeli na jugu Egipta cca. 35 stopinj, kar je za oglede krasno. Predstavljaj si, da si v dolini kraljev, ko čakaš pred vhodom v grobnico, 50 stopinj?! Če se odločiš za potovanje po Egiptu ti želim veliko nepozabnih trenutkov in izkoristi domačine za klepet, so neverjetno prijazni in gostoljubni, predvsem na jugu, nubijci. Konec koncev so ljudje okrog tebe tisti ki naredijo potovanje fantastično ali katastrofalno.

mene tudi zanima stara egipčasnka kultura in sem si rekel, da bi enkrat šli s familijo tja..

pa me zanima, a ste to potovali posamič, v parih ali tudi kdo kot familija..

potem kaj je z hrano, pitjem vode, cepljenji itd..

predvsem pa, ali je “v zraku” občutek, da bo zdaj zdaj uletel nekdo z bombo in kalašnikom..

lp

Bila sem sama z 2 otroki, starimi 9 in 12 let.

Porovali smo z Vardom in je bilo super doživetje.

Cepljenje ni potrebno, vodo piješ iz plastenk, ki jih lahko kupiš povsod – tudi v avtobusu kar mi je bilo zelo fajn. Priporočam ti da ne piješ mrzle vode, ker to je pa strup za želodec in črevesje=driska.
V naši skupini je samo ena potnica dobila to nadlogo in je povedala da je preveč mrzle tekočine spila naenkrat. Se je pa čisto normalno udeleževala izletov, ker ji je vodička takoj priskrbela ustrezna zdravila. Drugi dan je bila že O.K.
Toliko o slavnih prebavnih motnjah.

Hrana je fenomenalna. Mi imamo malček gurmana v sebi in smo uživali 100 na uro. Brez kompliciranja.

Glede varnosti nismo čutili ničesar kar bi nas ogrožalo. Malo te na začetku začudi, da nasproti vsakega hotela stoji policaj z kalašnikom in da so pri vhodu nameščeni detektorji kovin. Ampak na to se navadiš in niti registriraš ne več.

V glavnem toplo priporočam. Mi smo postali zasvojenci z Egiptom in smo po križarjenju bili še 1x in se jeseni odpravljamo zopet. Tokrat bolj kopalna verzija.

Zanima me kako je križarjenje po Nilu s turistično agencijo Rekax HVALA

Mene pa kaj več interesira o samem križarjenju. Kateri program se splača…

Glede agencij pa – jaz pogosto potujem z njimi in moram reči, da so načeloma vse precej spodobne.
Do zdaj sem bil s Palmo na 4 izletih, z Relaxom v Hurghadi, s Sončkom večkrat, s Tušem v Beogradu in Salzburgu,…

Prav vse agencije so mi super, le s Kompasom ne grem več nikoli. Bil sem z njimi na križarjenju, ki je bilo zame precej drago (jurja po osebi), pa so se obnašali kot največji kreteni. Vodenje obupno, prevajala je vodička zanič, nič nismo vnaprej izvedeli (v Benetkah sva, stara 17 in 15, sama, izvedela, da moraš imeti kreditno kartico, da lahko greš na ladjo in da se vse plačuje z neko kartico od ladjarja… Na koncu sva se uspela dogovoriti, da lahko položiva svojih slehernih 500€ gotovine na tisto kartico in potem nama agencija ni hotela dovoliti, da rezervirava izlete preko njih in jih plačava, ko nama ladjar vrne kavcijo… celo popoldne sem debatiral z vodičko, da je kriva agencija, ker mi na kraj pameti ni padlo, da bom moral vso svojo gotovino za izlet, torej 500€, dati na račun za tisti teden in jih ne bom mogel uporabljat. Agencija bi nas morala o tem obvestiti. In potem, ko sem vložil pritožbo, so mi odpisali, da se smatra za “samoumevno”, da ima vsak s seboj kreditno kartico na tak izlet… Očitno so statistiko tako slabo delali, da niso videli, da imajo na seznamu več parov, ki niso polnoletni in nimajo staršev zraven).

V glavnem s Kompasom več nikamor, vse druge agencije pa so bile meni super. Predlagam, da si pogledate tudi agencijo Street Tour. Večkrat imajo super ponudbe na kuponko.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close