Križarjenje MSC Fantasia
mene pa muči problem glede oblačenja na križarki. Čeprav mogoče za mnoge od vas to sploh ne predstavlja za problem.
Takole, sem prebrala, da so za dame pri večerji zaželjene večerne toalete. Ali to pomeni da moram imeti obleko do tal ali lahko krilo, bluza…. Kaj ste ve oblekle za čas večerje? In predvsem me zanima kako ste se oblačile na ladji čez dan in kako ob večerih??
Mi smo oktobra križarili z MSC Splendido, ki je sestrska ladja. To je bilo sicer že naše tretje križarjenje, 2x smo šli z MSC, 1x s Costo. Kar se tiče oblačenja, se vsak obleče kot želi. Večernih oblek sem videla bolj malo, čeprav smo se vsaj mi zvečer bolj uredili. Na 7-dnevnem križarjenju je 2x gala večerja, ko naj bi se oblekli malo lepše. Kot sem rekla, ljudje se oblečejo zelo različno, vidiš pa vse od jeansa do večernih oblek.
Ladja je zelo lepa in ogromna. Vendar se v primerjavi s prvim križarjenjem z MSC Opero pred dvema letoma čuti recesija. Hrana je bila sicer še vedno zelo okusna, vendar na primer nismo več imeli možnosti izbire jastoga na gala večer. Tudi gledališke predstave, ki naj bi bile prav na MSC-jevih ladjah zelo kvalitetne, so bile slabše in nekatere so se ponavljale. Najbolj smo bili nezadovoljni z večerno ponudbo – praktično ni bilo nikjer glasbe za ples, razen v enem salonu, kjer pa so animatorji vodili t.i. “line dancing”. Poskusili smo v diskoteki, pa smo naleteli na postaranega DJ-ja, ki je vrtel stare italijanske disko hite (ne mednarodno znane). Glasba je bila primerna le za 70 in 80 let stare italijanske potnike, in ti so predstavljali tudi večino plesalcev. Baje se je glasba, primerna za nas, začenjala šele okrog 2h, vendar smo hodili prej spat. Imamo tudi najstnike, ki so hodili v najstniški klub, vendar niso bili najbolj zadovoljni, saj so bile aktivnosti v glavnem kvizi, sicer v angleščini, vendar so morali npr. ugotavljati italijanske pesmi … Pogrešali so tudi večerne pizze – na MSC je namreč večerja obvezno v restavraciji. Zato gremo drugo leto spet na Costo Sereno.
To pa so zgolj opažanja že dokaj izkušenih potnikov – kot sem omenila, smo bili že tretjič. In tako pač primerjamo, kaj je kje bolje. Na splošno pa smo se imeli zelo lepo. Najbolj me je presenetilo, da kljub temu, da je bila ladja res polna, tega nikjer ni bilo čutiti – v fitnessu si vedno dobil prostor, prav tako v jacuzziju, ob sprehodih po ladji ni bilo prevelike gneče. Npr. lani na Costi smo gnečo močno čutili, čeprav ladja ni bila polna. Kabine so pospravljali vsaj dvakrat na dan, vedno menjali brisače … Izkrcanje in vkrcanje je potekalo hitro, brez težav. Mogoče še nasvet – prej ko si prvi dan v pristanišču, prej se vkrcaš in uživaš na ladji. Nas so letos spustili na ladjo že ob 10.00.
Tudi mi smo šli iz Genove. Ker smo imeli lani slabo izkušnjo na cesti okrog Piazence in Alessandrie konec novembra (močno sneženje, nato so cesto zaprli, ladja je imela več ur zamude), gremo vedno zelo zgodaj – mimo Lj. smo se peljali okrog pol enih, v Genovi smo bili med 7 in 8 uro, s tem, da smo se kar za dolgo časa ustavili. Potem smo počasi parkirali, uredili vse formalnosti, pregledali ponudbo v pristaniški zgradbi (tam lahko že rezerviraš pakete pijač ipd.), nato pa smo šli lahko že na ladjo – že okrog 10. Tako da ni nič narobe, če si bolj zgodaj tam.
Forum je zaprt za komentiranje.