Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice križarjenje Louis Majesty

križarjenje Louis Majesty

Pozdravljeni…
Konec februarja se odpravljamo na križarjenje po V Sredozemlju z ladjo Louis Majesty. Ustavili se bomo v Marseillu, na Malti, Cipru, Egiptu, Izraelu, Kreti in Napoliju.

Če je že kdo bil na podobne kiržarjenju me zanima predvsem glede ogledov. Ne mislimo kupiti ekskurzij z ladje ampak si bomo vse poskušale ogledat same. Zanima me predvsem Egipt in Izrael… če ste bili kako ste si organizirali oglede???

Kakršenkoli drug nasvet s takšnega ali podobnega križarjenja in destinacij bo prišel prav.
Hvala

Yasmin03: poglej pod “križarjenje costa” sem pisala o križarjenju z louis majesty (bili smo 29.11.2010 za osem dni po Z sredozemlju). če ta kaj zanima, kar vpraši.

Sem prebrala tvoj post in pregledala vse. Sem našla kar nekaj koristnih informacij ampak še vedno mi manjka tisto ta glavno.
Vse destinacije si namreč nameravamo pogledati same… edino pri Egiptu in Izraelu sem malo skeptična… a si je kdo te destinacije ogledal sam oz. ste vzeli agencijo na licu mesta???
Kakršnakoli info je dobrodošla…

Egipt:

mi smo pristali v Aleksandriji – verjetno boste tudi ve pristale tukaj. Egipt – glede na trenutno situacijo tam, ne vem kako bo ravno z izleti.
Mi smo takrat vzeli organiziran izlet do Gize – piramide. To je cca. 4 ure vožnje v eno stran in se splača. Res je, da pride malo več (leta 2007 je bila cena za eno osebo 110 eur – pri costi), vendar se splača – zraven dobiš tudi “lunch paket”. Jaz na lastno pest ne bi hodila po Aleksandriji. Je pa odvisno od posameznika.
Ko smo šli z busom iz pristanišča, se vse do Gize nismo niti enkrat vstavili – na avtobusu je bil zraven policist. Vodička nam je rekla, da ne stojimo zato, ker ni varno stati ob cestah s turističnimi busi. Smo se počutili malio neprijetno.
Pri piramidah smo se ustavili, kjer je bil ogled – takoj te obkrožijo njihovi prodajalci. Nam je vodička rekla, da jih naj ne gledamo v oči niti se ne pustimo pregovoriti, ker se jih ne rešiš. Je pa tudi okrog piramid poskrbljeno za varnost – vidiš korakati okrog vojake s puškami – meni osebno zelo neprijetno.

Nato smo imeli čas za kosilo – pri sfingi. Zelo je potrebno paziti na higieno rok in ne piti vode.
Šli smo si pogledat še stopničasto piramido – Džoserjevo piramido. Na ladjo smo se vrnili petnajst minut pred odhodom.

Če še vas kaj zanima, kar vprašajte.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close