kriza na Filipinih
Zdravo! Verjetno ste že vsi v zadnjem času slišali o poplavah in tajfunih, ki se dogajajo na Filipinih in ki so povzročili pravo razdejanje… Januarja potujem tja in sedaj me je kar malo stisnilo. Ne vem, koliko je zdaj to sploh varno. Poleg tega baje grozi še en vulkan s svojim izbruhom… Ne iščem prepirljivcev, ki bi mi sedaj govorili, da naj potem pa ostanem kar doma, ampak zgolj kakšno spodbudno besedo. Sigurno je bil že vsak od vas kdaj na tem, da se je ravno pred njegovim potovanjem v neko državo tam dogajalo vse mogoče, kar vam je jemalo dobro voljo…
Lep pozdrav, žal ti zaenkrat ne morem odgovoriti na zastavljeno vprašanje. Izkoristil bom pa tvoj post, ker se brat ta trenutek nahaja na Filipinih in se že nekaj časa ni oglasil. Zato bi prosil vse, ki ste nemara pravkar prišli od tam ali pa ste še vedno na Filipinih, za kakršnekoli informacije. Iz njegovega bloga je razvidno, da se je 14.11. nahajal v severnem Luzonu v mestu Baguio, ni pa navedel, kam ga bo nesla pot, ponavadi proti kakem ognjeniku.
Živjo Blaze in marmelada!
# marmelada
Je minilo že mesec časa odkar sem se vrnil s Filipinov. Je tudi mene stisnilo pri srcu, ker sem preživel kar nekaj časa ravno tam, kjer je Durian najbolj pustošil (JV Luzon). V te dele jaz ne bi hodil, drugod (Visayas, Palawan tudi severni Luzon verjetno) pa bi moralo biti OK. Na tvojem mestu bi torej vseeno šel… Kar se pa tiče vulkanskih izbruhov: če misliš Mayon – iz njega se je novembra le kadilo; bruhal pa je maja/junija. Lahko pa, da je spet postal bolj aktiven, ampak tega nisem nikjer zasledil.
# Blaze
Baguio je precej, precej daleč od Nage, kjer je bilo opustošenje največje. Zato je verjetno vse v redu, če je brat ostal v severnem ali osrednjem delu Luzona. So pa verjetno zdaj težave s telefonskimi in internetnimi linijami tudi drugod po državi.
Blaze in triglav, hvala za spodbudne besede… ta teden enkrat grem vplačat karto, tako da na filipine sigurno grem. tam bomo pa že videli kakšne bodo lokalne informacije o stanju na teh območjih. držim pa pesti ne samo zase, pač pa predvsem za filipince, da bo vse hudo čimprej za njimi. Blaze, upam da se ti brat kmalu javi…
Forum je zaprt za komentiranje.