Kritiziramo to, kar nas pri sebi moti
http://www.24ur.com/novice/slovenija/kar-85-odstotkov-mladih-slovencev-zivi-pri-starsih.html
http://www.rtvslo.si/blog/pi-e/mame-sinovi/49663/%5B/quote%5D
Ne vidim nobene raziskave………… vidim samo napis študenta ki prek napotncie piše članke za 24ur…….. ali žurnal, ali pa bloga………
In kje je dokaz da je ta raziskava resnična in kako je bila opravljena? mene ni noben anketiral………. torej nisem zajet na podlagi česa so zajemali, namreč pogled v register vsakega prebivalca ni javen kolko vem da bi lahko pogledali njegovo prebivališče kajne?
Ma kaj vi bluzite nekaj na pamet vsi starejši od 35 let pametujete o osamosvajanju ko ste se osamosvojili pred krizo…………. kr neki no… me zanima kak bote čez XX let pri 20tih otroka fuknili vun z bajte pa mu dali 2 vrečki pa naj gre živet na svoje……….. pa najde šiht.
Kaj boš hodo z minimalcem na svoje pa jedo cele dneve testenien pa juhe s pakla, zato da bodo ene smotane babe pa stari copatarji srečni…. kot da smo komu izmed teh dolžni karkoli.
Če že ne gre drugače niti ni nujno, da si samostojen zgolj če si fizično ločen od staršev. Čustva gredo tut na daljavo…. ;)[/quote]
A ni tu ona veleopevana misel, daleč od oči daleč od srca? 🙂
Če že ne gre drugače niti ni nujno, da si samostojen zgolj če si fizično ločen od staršev. Čustva gredo tut na daljavo…. ;)[/quote]
A ni tu ona veleopevana misel, daleč od oči daleč od srca? :)[/quote]
Že, že ampak mamica vsakdan 6x pokliče, tut na FB se bo prijavla samo da bo še “zraven”….
A ni tu ona veleopevana misel, daleč od oči daleč od srca? :)[/quote]
Že, že ampak mamica vsakdan 6x pokliče, tut na FB se bo prijavla samo da bo še “zraven”….[/quote]
To baje ni dovolj za ”zvezo” pravijo ženske se razpoka in je konec prej ali slej 🙂
Že, že ampak mamica vsakdan 6x pokliče, tut na FB se bo prijavla samo da bo še “zraven”….[/quote]
To baje ni dovolj za ”zvezo” pravijo ženske se razpoka in je konec prej ali slej :)[/quote]
Pišem o ženski, ki je žena drugemu moškemu, o (tvoji?) mami… 😉
Nikjer nisem pisala o normalnosti. Je pa samoumnevno.
Tudi to je po eni strani res. Za mene ne šteje tisto, da se nekdo osamosvoji, gre na svoje, če gre živet k tašči/tastu, torej nadomestnemu staršu, ki po možnosti še plačuje račune. Ali pa imajo vsaj zastonj bivanje. Je bolje kot ostat doma, ni pa to to samostojno življenje, ki si ga po moje bolj kot ne vsak želi. Ampak nekdo z minimalno plačo (ali celo brez), bo zelo težko sam živel, si sam plačeval najemnino (kaj šele kaj zidal), stroške, avto, hrano… Bodimo realni. Tudi če živiš z nekom, partnerjem, je sicer slika boljša, več je možno, ampak še vedno je potrebno kar precej zategovat pasove in si vsekakor ne moreš privoščiti vse tisto, kar bi si lahko, če bi imel vsaj kakšen strošek manj.
Aja, pa da o tem, kako lahko je dobiti službo, še več, redno službo, z rednimi mesečnimi prihodki, v kateri bi se počutil varno, da o dobro plačani službi niti ne govorim… ma, za marsikoga misija nemogoče.
In takšne mlade, ki si vse to še niso mogli pridobiti, je res za obsojat?
Tebi je to normalno? :/
Zame so to neuravnovešeni starši, žal, pa obračaj kakor hočeš.[/quote]
Nikjer nisem pisala o normalnosti. Je pa samoumnevno. [/quote]
Ne, it, ni samoumevno. So tebe starši kot odraslo usmerjali in vzgajali ali ti le dajali finančne prispevke?
V odraslem vidiš otroka kot svojega potomca. Ne otroka kot osebe, ki ne zmore lastne samostojnosti.
Torej jaz pričakujem da bodo On_ Marko, Robi če imajo ali bodo imeli svoje otroke, jih pri 18tih fuknili iz stanovanja (pa tudi gf, skela ipd) ker takrat si odrasel in morš skrbet za sebe………. pa se naj znajdejo, brez vas…. ta film bi rad vido ja.
It, ne zamerit, amapk to, kar ti pišeš je bolano. To pomeni narediti odraslega otroka, ne pa samostojne odrasle osebe.
Naloga starša je, da skrbi za otroka dokler ta redno študira. Potem pa je čas, da se sam znajde. Totalno bolano je, da otrok hodi v službo, preživljajo ga pa starši. Pa komu je to normalno?
Mojih otrok ne bom nikamor podila. Zrasli bodo v odgovorne osebe, ki se bodo zavedali, kaj in kdaj je prav.[/quote]
Za vsakega človeka je prav nekaj ob drugačnem času 😉 To je ravno čar! Če imaš v mislih svoj prav, potem pomeni to enako, ni to odgovorno če otrok misli enako kot starš, po naravi otroci delajo ravno kontra v večini primerov, razen če so meli špartansko vzgojo
Zakaj pa ravno pri 18tih?
Če si pravilno vzgajal otroka bo imel sam željo se osamosvojit, ga ne bo treba nikamor “fuknit” in ne bo v breme staršev, ravno tako normalen starš ve, da se nima kaj vpletat v življenje otroka, ko ta enkrat odraste, ne pa da zaradi lastne čustvene neuravnovešenosti še vedno drži otroka pri 50ih v naročju…
Če si pravilno vzgajal otroka bo imel sam željo se osamosvojit, ga ne bo treba nikamor “fuknit” in ne bo v breme staršev, ravno tako normalen starš ve, da se nima kaj vpletat v življenje otroka, ko ta enkrat odraste, ne pa da zaradi lastne čustvene neuravnovešenosti še vedno drži otroka pri 50ih v naročju…[/quote]
Vsak človek odraste pri DRUGAČNI starosti, kolikor sem prebral, na zadnje bi naj povprečen moški odrastel nekje pri 34tem 🙂
Torej, do 34tega je ok.
Odločit se je treba za neko mejo, ali pri 18tih ko si odgovoren sam zase, ali pa kot pravijo raziskave (baje)
Če si pravilno vzgajal otroka bo imel sam željo se osamosvojit, ga ne bo treba nikamor “fuknit” in ne bo v breme staršev, ravno tako normalen starš ve, da se nima kaj vpletat v življenje otroka, ko ta enkrat odraste, ne pa da zaradi lastne čustvene neuravnovešenosti še vedno drži otroka pri 50ih v naročju…[/quote]
Vsak človek odraste pri DRUGAČNI starosti, kolikor sem prebral, na zadnje bi naj povprečen moški odrastel nekje pri 34tem 🙂
Torej, do 34tega je ok.
Odločit se je treba za neko mejo, ali pri 18tih ko si odgovoren sam zase, ali pa kot pravijo raziskave (baje)[/quote]
Formalna odraslost res nastopi ob 18tem letu, res pa je da se mora mlad človek (zakonsko še otrok) znat odraslo obnašat že veliko prej, še pred vstopom v osnovno šolo, drugače ima težave.
A ti bi pa kar do 34leta čakal?
Torej, do 34tega je ok.
Odločit se je treba za neko mejo, ali pri 18tih ko si odgovoren sam zase, ali pa kot pravijo raziskave (baje)[/quote]
Hahahahahahahahahaha:))).
Ti boš pri mamici še pri 40-ih.
Torej, do 34tega je ok.
Hahahahahahahahahaha:))).
Ti boš pri mamici še pri 40-ih.[/quote]
Pri 120tih 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.