Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kritičnost žensk do žensk za javne funkcije

Kritičnost žensk do žensk za javne funkcije

komot – imam cenik: 100€ začetna ura — neglede koliko je izrabiš ☺

A bi mi jih ti…če te že matematika ne mika ?? :)))[/quote][/quote]

Se odpovem in bom odmislila tvojo presojo o mojem vzdevku, še bolj pa o predlaganem čitanju. 100€/h ne dajem neznancem, da bi mi prebrali nekaj kar lahko preberem sama….saj nisem na glavo padla (ne še).

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

[/quote]

Se odpovem in bom odmislila tvojo presojo o mojem vzdevku, še bolj pa o predlaganem čitanju. 100€/h ne dajem neznancem, da bi mi prebrali nekaj kar lahko preberem sama….saj nisem na glavo padla (ne še).[/quote]
zamešala si zaporedje … poseledice so — očitne ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Se odpovem in bom odmislila tvojo presojo o mojem vzdevku, še bolj pa o predlaganem čitanju. 100€/h ne dajem neznancem, da bi mi prebrali nekaj kar lahko preberem sama….saj nisem na glavo padla (ne še).[/quote]
zamešala si zaporedje … poseledice so — očitne ☺[/quote]

No, morda sem pa res na glavo padla, da tu zapravljam energijo in se menim z neznaci, ki nimajo bolj pametnega nič za delat kakor tržit plitke provokacije, saj jih drugje ne morejo 😛

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

zamešala si zaporedje … poseledice so — očitne ☺[/quote]

No, morda sem pa res na glavo padla, da tu zapravljam energijo in se menim z neznaci, ki nimajo bolj pametnega nič za delat kakor tržit plitke provokacije, saj jih drugje ne morejo :P[/quote]
vsak po svoje … “bohinc” pa s kolom ☺
btw: si že seštela koliko časa in koliko energije si ŽE!! zapravila tukaj … kot neznanka (kar nick je)

[sup]beri moj podpis[/sup]

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

No, morda sem pa res na glavo padla, da tu zapravljam energijo in se menim z neznaci, ki nimajo bolj pametnega nič za delat kakor tržit plitke provokacije, saj jih drugje ne morejo :P[/quote]
btw: si že seštela koliko časa in koliko energije si ŽE!! zapravila tukaj … kot neznanka (kar nick je)

[sup]beri moj podpis[/sup][/quote]

Ne, nisem…se moram najprej naučiti seštevati 😛

[sup]beri moj podpis[/sup][/quote]

Ne, nisem…se moram najprej naučiti seštevati :P[/quote]
pa razumeti svoj nick ☺

Ne, nisem…se moram najprej naučiti seštevati :P[/quote]
pa razumeti svoj nick ☺[/quote]

Ah ne, zato se vsi vi tukaj drugi uporabniki, da me opozarjate na mojo zmedo in samičarstvo, mi podtikate vzdevek oz ga izkoristete vedno, kadar vam zmanjka materiala za argumentacijo 😛

pa razumeti svoj nick ☺[/quote]

Ah ne, zato se vsi vi tukaj drugi uporabniki, da me opozarjate na mojo zmedo in samičarstvo, mi podtikate vzdevek oz ga izkoristete vedno, kadar vam zmanjka materiala za argumentacijo :P[/quote]
nope … ničesar ne podtikam — samo skladnost sem med tvjim pisanjem in nickom sem prepoznal. simpl (ne več in ne manj in ne v dobro in v slabo) ☺

Ah ne, zato se vsi vi tukaj drugi uporabniki, da me opozarjate na mojo zmedo in samičarstvo, mi podtikate vzdevek oz ga izkoristete vedno, kadar vam zmanjka materiala za argumentacijo :P[/quote]
nope … ničesar ne podtikam — samo skladnost sem med tvjim pisanjem in nickom sem prepoznal. simpl (ne več in ne manj in ne v dobro in v slabo) ☺[/quote]

No, vsaj nekaj ti je uspelo povezati, ostalo ni ravno zgledno, s svojim pisanjem daješ vtis, da nimaš blage veze o ničemer 😛

nope … ničesar ne podtikam — samo skladnost sem med tvjim pisanjem in nickom sem prepoznal. simpl (ne več in ne manj in ne v dobro in v slabo) ☺[/quote]

No, vsaj nekaj ti je uspelo povezati, ostalo ni ravno zgledno, s svojim pisanjem daješ vtis, da nimaš blage veze o ničemer :P[/quote]
služenje € za plačevanje položnic in davko mi gre odlično ☺
tudi v zapraljanju časa na netu sem dober ☺

No, vsaj nekaj ti je uspelo povezati, ostalo ni ravno zgledno, s svojim pisanjem daješ vtis, da nimaš blage veze o ničemer :P[/quote]
tudi v zapraljanju časa na netu sem dober ☺[/quote]

Pa v citiranju v neskončnost. Zanimiva oblika se prikazuje.

tudi v zapraljanju časa na netu sem dober ☺[/quote]

O stvareh, ki tu niso razvidne ne morem presojati….se pa tvoj ponos bere, kot da si edini, ki zmoreš plačevati položnice, davke itd, to moramo (skorajda) vsi početi 😛

sem opazil že pred 5 posti … pa namenoma pustil — na velikih dveh ekranih je še berljivo ☺

Pandora1 – zakaj je brez veze, da se posameznik (pri nas) ukvarja s politko, če v smislu lastnega razmišljanja, ciljev in doživljanja sveta bolj prisega na Machiavellijevo filozofijo….bi bila tako prijazna in napisala kaj več o tem? Thanks….[/quote]

Če poznaš Machiavellijevo filozofijo na področju politike je po njegovem mnenju “najboljša” oblika vladavine v bistvu diktatura z “razsvetljenim” diktatorjem (oziroma “princem”, po njegovo).

Mi smo na žalost v demokraciji, kjer za uspešnost v politiki moraš iskati kompromise, rešitve, popuščati, sklepati zavezništva, če želiš vsaj eno malenkost tega, kar si si zastavil, tudi uresničiti. To pomeni, da v bistvu ni dovolj, da si “dober” (da veš, da bi bilo dobro za družbo in to tudi želiš in si sposoben izvesti – kot npr. Machiavellijev Princ), ampak moraš biti sposoben “plesati” na tem odru, sklepati kompromise, iskati zavezništva, metati polena pod noge konkurentom ali vsaj parirati njihove udarce, se izkopavati iz smeti, ki jih nate mečejo mediji in konkurenti (alas sovražniki), in med vsem tem celo narediti nekaj, s čimer se boš lahko pohvalil… in zmagal na naslednjih volitvah, ki so vedno prekmalu.

Rezultat je pač ta, da je politik človek, ki mu mora biti ta igra všeč, če naj bo v njej uspešen… Če mu ni in je po prepričanju Makiavelist (cilji so bolj pomembni od sredstev, da omilimo znani cilji opravičujejo sredstva), bo v tej areni obupal…

Pandora1 – zakaj je brez veze, da se posameznik (pri nas) ukvarja s politko, če v smislu lastnega razmišljanja, ciljev in doživljanja sveta bolj prisega na Machiavellijevo filozofijo….bi bila tako prijazna in napisala kaj več o tem? Thanks….[/quote]

Če poznaš Machiavellijevo filozofijo na področju politike je po njegovem mnenju “najboljša” oblika vladavine v bistvu diktatura z “razsvetljenim” diktatorjem (oziroma “princem”, po njegovo).

Mi smo na žalost v demokraciji, kjer za uspešnost v politiki moraš iskati kompromise, rešitve, popuščati, sklepati zavezništva, če želiš vsaj eno malenkost tega, kar si si zastavil, tudi uresničiti. To pomeni, da v bistvu ni dovolj, da si “dober” (da veš, da bi bilo dobro za družbo in to tudi želiš in si sposoben izvesti – kot npr. Machiavellijev Princ), ampak moraš biti sposoben “plesati” na tem odru, sklepati kompromise, iskati zavezništva, metati polena pod noge konkurentom ali vsaj parirati njihove udarce, se izkopavati iz smeti, ki jih nate mečejo mediji in konkurenti (alas sovražniki), in med vsem tem celo narediti nekaj, s čimer se boš lahko pohvalil… in zmagal na naslednjih volitvah, ki so vedno prekmalu.

Rezultat je pač ta, da je politik človek, ki mu mora biti ta igra všeč, če naj bo v njej uspešen… Če mu ni in je po prepričanju Makiavelist (cilji so bolj pomembni od sredstev, da omilimo znani cilji opravičujejo sredstva), bo v tej areni obupal…[/quote]

Hvala Pandora za odgovor. Koliko sem ga sama prebirala, se mi ni zdel povsem zgrešen s svojimi opažanji, razmišljanjem, zaključki (je zelo kritiziral vse oblike pohlepa, amoralnosti in je bil v svojih časih mnogokrat krivično in netočno nerazumljen, ironija je da se še to dogaja dandanes). Ne strinjam se, da tega v politiki ni, da cilji ne opravičujejo sredstev…tudi politiki imajo cilje, politične oz cilje praviloma pisane na njihovo kožo, sredstva pa kakor je prilika, možnost. Ugotavljam, da se lahko po kom zgleduješ (v smislu politične teorije), ali se angažiraš kot politična ovca, pripadnik stranke; toda biti učinkovit v politiki – praviloma je to bolj z mlini na veter, spremembe, ki bi bile npr za narod dobre, ostanejo le v glavi, političnega posameznika ki si zanje prizadeva pa pravočasno odrežejo. Seveda gre, da si Makiavelist v politiki vendar za politične cilje, cilje stranke (ni potrebno biti kompletno Makiavelijev princ oz vladar za lastno preživetje).
Mi je zanimivo, da je bil v tej temi omenjen, kljub temu da je bil predvsem velik teoretik različnih politik in filozof, ki ga le redko kdo razume, njegova širina pogledov na različne politične in državne ureditve ni ravno material za “small talk”.

Rezultat je pač ta, da je politik človek, ki mu mora biti ta igra všeč, če naj bo v njej uspešen… Če mu ni in je po prepričanju Makiavelist (cilji so bolj pomembni od sredstev, da omilimo znani cilji opravičujejo sredstva), bo v tej areni obupal…[/quote]

Hvala Pandora za odgovor. Koliko sem ga sama prebirala, se mi ni zdel povsem zgrešen s svojimi opažanji, razmišljanjem, zaključki (je zelo kritiziral vse oblike pohlepa, amoralnosti in je bil v svojih časih mnogokrat krivično in netočno nerazumljen, ironija je da se še to dogaja dandanes). Ne strinjam se, da tega v politiki ni, da cilji ne opravičujejo sredstev…tudi politiki imajo cilje, politične oz cilje praviloma pisane na njihovo kožo, sredstva pa kakor je prilika, možnost. Ugotavljam, da se lahko po kom zgleduješ (v smislu politične teorije), ali se angažiraš kot politična ovca, pripadnik stranke; toda biti učinkovit v politiki – praviloma je to bolj z mlini na veter, spremembe, ki bi bile npr za narod dobre, ostanejo le v glavi, političnega posameznika ki si zanje prizadeva pa pravočasno odrežejo. Seveda gre, da si Makiavelist v politiki vendar za politične cilje, cilje stranke (ni potrebno biti kompletno Makiavelijev princ oz vladar za lastno preživetje).
Mi je zanimivo, da je bil v tej temi omenjen, kljub temu da je bil predvsem velik teoretik različnih politik in filozof, ki ga le redko kdo razume, njegova širina pogledov na različne politične in državne ureditve ni ravno material za “small talk”.[/quote]

Odžagajo te, če nisi dovolj spreten v igri. :/ Zato pravim, da je spretnost v igri bolj pomembna od “teže” pri ciljih …

Mi je zanimivo, da je bil v tej temi omenjen, kljub temu da je bil predvsem velik teoretik različnih politik in filozof, ki ga le redko kdo razume, njegova širina pogledov na različne politične in državne ureditve ni ravno material za “small talk”.[/quote]

Odžagajo te, če nisi dovolj spreten v igri. :/ Zato pravim, da je spretnost v igri bolj pomembna od “teže” pri ciljih …[/quote]

Morda, mogla bi preveriti teren, da bi lahko potrdila tvojo repliko.

Odžagajo te, če nisi dovolj spreten v igri. :/ Zato pravim, da je spretnost v igri bolj pomembna od “teže” pri ciljih …[/quote]

Morda, mogla bi preveriti teren, da bi lahko potrdila tvojo repliko.[/quote]

Absolutno 🙂 To je treba “živeti”, ali vsaj nekaj časa gledati od zelo zeli blizu, da razumeš, kako se stvarem streže…

Morda, mogla bi preveriti teren, da bi lahko potrdila tvojo repliko.[/quote]

Absolutno 🙂 To je treba “živeti”, ali vsaj nekaj časa gledati od zelo zeli blizu, da razumeš, kako se stvarem streže…[/quote]

Končno se vsaj tu strinjaš :))

Absolutno 🙂 To je treba “živeti”, ali vsaj nekaj časa gledati od zelo zeli blizu, da razumeš, kako se stvarem streže…[/quote]

Končno se vsaj tu strinjaš :))[/quote]
Če bi se vedno strinjali, ne bi imeli kaj debatirati in ne bi mogli rasti in se razvijati 😛

Končno se vsaj tu strinjaš :))[/quote]
Če bi se vedno strinjali, ne bi imeli kaj debatirati in ne bi mogli rasti in se razvijati :P[/quote]

Pa? Ni rečeno, da bi potem kaj slabše živeli, včasih si želim, da bi bila bolj mutava in da se ne bi nič zavedala, bi tako življenje manj bolelo 😛

Sigurno bi manj bolelo. A hkrati bi bili tudi manj dovzetni za lepe stvari.

Življenje nas boli, ko ga ne moremo sprejemati takšnega, kot je.

To bi tudi znalo boleti, ker je to zelo spolzek teren. 🙂

Večkrat se sprašujem, zakaj se pošteni ljudje ali pa nek “razsvetljeni princ/princesa” ne odloči za vladanje in za politiko ?
Ali so takšni ljudje premalo ambiciozni ali pa preprosto zato, ker družba tega ne ceni…..Ali pa zato, ker jih ni….

Vsak zase misli, da je pošten. Kako pa potem poskrbi za ostale, koliko mu je omogočeno, dovoljeno, koliko resnično stoji za svojimi besedami, je pa druga zgodba.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Večkrat se sprašujem, zakaj se pošteni ljudje ali pa nek “razsvetljeni princ/princesa” ne odloči za vladanje in za politiko ?
Ali so takšni ljudje premalo ambiciozni ali pa preprosto zato, ker družba tega ne ceni…..Ali pa zato, ker jih ni….[/quote]Zato ker v tej igri veljajo drugačna pravila po katerih “pošteni ljudje” ne igrajo… tako, da ali zamenjajo lastna pravila ali jih pa ni zraven v igri….. :/
Vse skup pa je ena farsa za rajo…..

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ali so takšni ljudje premalo ambiciozni ali pa preprosto zato, ker družba tega ne ceni…..Ali pa zato, ker jih ni….[/quote]Zato ker v tej igri veljajo drugačna pravila po katerih “pošteni ljudje” ne igrajo… tako, da ali zamenjajo lastna pravila ali jih pa ni zraven v igri….. :/
Vse skup pa je ena farsa za rajo…..[/quote]

V tej igri je pomembno, da si spreten. Poštenost ne igra nobene vloge, nima veze. To je isto, kot da bi vprašal, zakaj se ljudje z devetimi prsti ne ukvarjajo s politiko….Največ, kar si lahko “dovoliš”, je integriteta in pokončnost – čeprav tudi to zadnje je luksuz, ki si ga privoščijo lahko le maloštevilni politiki…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close