krhek borovničev zavitek
Jaz ne dodam ne kosmičev in ne drobtin.
Testo najprej premažem na debelo s skuto (pri nas je zakon Prekmurska, ker je bolj grudasta, nekaj kisle smetane, malo soli, jajčka in malo ruma, vanilijev sladkor; lahko bi dodala tudi kakšno rozino, vendar jaz jih ne , ker jih moj mladiček ne je), to posipam z borovnicami, potresem s sladkorjem in to je to.
Moja mami doda na vrh borovnic še koščke masla, kar naredi zavitek še bolj slasten, vendar ga jaz zaradi kaloričnih vzrokov ne dodam.
Za en zavitek, recimo dve nogi, dam kar 1 kg skute in vsaj liter borovnic. Testo pa vedno naredim sama in to vlečeno.
Hvala za nasveta. Zgleda, da bom morala enkrat spet narediti doma testo, čeprav se mi zdi ga zelo prikladno kupiti. Morda bi morala za bolj mokro sadje vzeti debelo testo, ki ga uporabljajo za burek. Pomislila sem na kosmiče, ker sem naredila enkrat “borovničevo pogačo”. ki je imela to sestavino.
Premišljam tudi, da bi zamrznila ze napol posušene borovnice za zimske zavitke. Moj mož pa pravi, da bi morda poskusila tudi s posušenimi. Verjetno bi šlo z dodatkom ruma.. To je bolj za šalo.
Štrudla danes ne bom pekla, ker sem ga včeraj dva pekača. Zaradi dela v hosti (nabiranja b.) pa se oglašam z zamudo.
Lep dan
Panin
Pri nas imamo tako radi borovničev zavitek, da ga čez zimo delam iz zamrznjenih borovnic, ne jih pa prej odmrzovat, ker boš imela “kompot”. Že zamrznjene se lepo drobijo, da jih lahko lepo porazdeliš in kar na hitro v pekač z njimi.
Zavitek lahko delaš tudi iz kupljenega testa, jaz imam listnato testo vedno doma in sem ga že uporabila za različne zavitke in je tudi v redu.
Forum je zaprt za komentiranje.