Najdi forum

KRF APRILA

Konec aprila nameravamo odpotavit z ladjo na Krf v Grčiji. Imamo dva otroka (stara 11 in 7 let). Zanima me, ali naj najamemo kabino za spanje, ali naj spimo na avio sedežih (kako sploh to izgleda?) ali naj spimo na tleh? Opišite vaše izkušnje (z otroki).

Ali je v tem terminu gužva na ladji.

Kako pa izgleda kolesarjenje po Krfu z otroki (s sabo bi vzeli lastna kolesa). Je res nevarno in ni nobenih stranskih poti.

Zanima me tudi, kako ste peljali kolesa na trajektu (so lahko na avtu, ali jih je treba sneti). Ali je prevoz koles pri Aneku in Minoanu res brezplačen?

Če imate še kakšno koristno informacijo, mi prosim povejte.

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Sendi

Glede na to da potujete z otroki in konec aprila, bi vam priporočila da vzamete kabino. Konec aprila ponoči je na palubi lahko mrzlo in vetravno. Pri Aneku (ladja Lefka Ori), kateri pluje iz Trsta, je strogo prepovedano palubnim potnikom spati znotraj ladje, tako da ste celo noč na svežem zraku. Pilotski sedeži so totalno neudobni, saj moraš biti skručen čelo noč. To so takšni sedeži, kot so na avtobusu. Konec aprila na teh ladjah na krf potujejo naši maturantje in absulventi, ti žurerajo po vsej ladji, tako da v tem primeru bi vam kabina prav prišla. Kabina je kar draga, če je naprej ne rezervirate jo lahko kupite na ladji, takoj po izpljutju, mogoče jo dobite po nižji ceni kot jih prodarajo prej, vendar ni nujno (če jim ostane dosti kabin prostih je cena nižja). V kabini je treba takoj izklopit klimo, ker Grki zelo pretiravajo z hlajenjem, tako da je kot v hladilniku (sama sem se zelo prehladila). V kabini imate še svoje kopalnico s tuš kabino, čiste brisače in posteljnino. Nekatere kabine imajo tudi TV. Obstajata dve vrsti kabin: notranje (brez okna-katere so cenejše) in zunanje (s pogledom na morje).

Prevoz koles je brezplačen. Najem koles na Krfu je od 10 do 15e / dan.

Krf je lep otok. Severna stran je bolj hribovita, tako da gre cesta čez drn in strm, relief se dviga do 400m oz. tam je tudi najvišji vrh Pantokrato 916m. Južna stran je bolj položna. S tem da južno od mesta Krf se vam ne splača, ker ni kaj zanimivega za videti (razen Ahiliona)…….

No ja, jaz sem v Grčijo z ladjo potovala dvakrat in obakrat sem spala v obe smeri znotraj ladje, čeprav sem bila enkrat palubni potnik, drugič pa imela kabino, ki je kot mišja luknja in nisi mogel dihat…tako da smo mi tam samo prtljago odložili in spali “na prostem”. Tam je spalo tudi nemalo otrok – Grki imajo otroke zelo radi in ne delajo problemov! Res pa je,d a velikokrat preganjajo glasne horde :).

Poskusite si najti kak mirnejši kotiček – ne ravno pred kapitanovimi vrati ali na kakšnem prehodu. Letalski sedeži pa tudi niso tako neudobni – razen, če ste zelo občutljiva družina…ampak meni so se zdeli čisto OK!!! Pot do Krfa pa tudi ni tako dolga, da bi bilo nujno najemati drage kabine.

Krf pa je drugače hmmm raznolik. Pozorni bodite le na izbiro poti – po glavnih cestah namreč Grki tako divjajo (CELO Z AVTOBUSI!), da je kar problem…take so vsaj moje izkušnje.

Lepo se imejte!

Ce se boste odpravili na Krf pred prvomajskimi prazniki vam svetujem, da si ne rezervirate kabine vnaprej – za zacetek si rezervirajte en prostor kjer lahko spite na tleh – ponavadi je to v predprostoru pri izhodu na palubo ali pri vhodu v bar. Potem ste lahko tako ali tako cel dan kjer hocete – v baru na palubi, v restavraciji…
Ce boste sli prezgodaj spat (podnevi), vas lahko zbudijo in vam recejo, da pojdite drugam, prav tako ni dobro spati na stopnicah ali v lokalu, kjer vas bodo v vsakem primeru zbudili.
Sicer pa glede na to da imate ptroke, ne bodo delali problemov.
Ce vam pa to ne bo vsec, pa se vedno lahko na recepciji narocite kabino. Svetujem, vam da jo vzamete v notranjem delu, brez okna, ker je ceneje. Povejte da ste druzina in bi bili radi skupaj, ker grki sicer nimajo mesanih sob (ali samo za moske ali samo za zenske…)
Avi sedezi so brezveze
prevoz za kolesa je res brezplacen, zaklenitej jih v podpalubju in vzemite vse s sabo, ker med voznjo ni dostopa do njih..
LP L

O tem sem nekaj že pisala. Definitivno sem za najem kabine. Otroci se lepo naspijo in tudi ti ne dežuraš, ker se bojiš za denarnico v žepu. Kabine so res majhne, ampak z možem res nisva pričakovala, da bova golf špilala v sobi.
Klima je pa res problem – pri nas se je ni dalo izključit, zato sva po nelegalnem nasvetu mokro brisačo zatlačla okoli zadeve.

Otroci so zelo radovedni in se radi izgubijo. Na rokice sem jima napisala št. kabine z vodoodporcem.

Odsvetujem aviosedeže – je že boljša spalka.

Ne jemljite koles – promet je kaotičen. Si predstavljaš kako tovoriš rucak in še kolo, pa še paziš da ostanete skupaj pri izkrcanju. Raje najemite motorček ali avto – vzponi in padci so kar problematični -našemu avtobusu so šle zavore k vragu in smo morali čakat rezervo….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close