KRETA
Včeraj našla zelo ugoden Ultra LM na agenciji Sonček v organizaciji Guleta: 14 dni Kreta, neznan hotel 2* v neznanem kraju. Ima kdo izkušnje v katerem kraju in kakšnem hotelu lahko pristaneš?
Katere naravne (plaže in drugo) in kulturne znamenitosti se izplača pogledat na Kreti?
Koliko znaša normalna cena za najem avta?
Kakšne so cene hrane in kje se poceni je?
Hvala za vaše odgovore!
Kreta je precej velik otok, po geografski raztegnjenosti primerljiv s slovenijo, zato je težko reči, kje je dotični hotel, sploh ko ne veš imena. Znamenitih plaž je kar nekaj, tudi aktivnosti kot je Kanjoning/antikanjoning – to je brodenje in čofotanje po rekah si lahko privoščiš, toda o vsem tem te bodo gotovo seznanili vodiči. Še najboljše informacije boš dobil v vodnikih, ki si jih izposodiš doma v kaki knjižnici (materiala o Kreti je ogromno) ali kupiš pri nas ali dol. Tudi zemljevid otoka, ki ga boš kar potreboval, če boš najel avto (kar je bolj smiselno od vodenih izletov) Cena najema je zelo različna, in se vrti med 75 do 150€ na dan. Pravila glede najema so ista kot na drugih grških otokih in je bilo na forumu že veliko napisanega (iskalnik!). Hrana: odlične musake, grška solata, tzaziki, gyros pita (cenovno najugodnejša varianta), itd itd. Odlična rdeča vina (Kreta in celinska Grčija so znani po rdečih vinih, ostali otoki pretežno bela).
Tako na hitro. Lepe počitnice želim!
Lansko leto sem bil na Ultra LM. Zagotovljen mi je bil hotel A kategorije all inclusive. Organizator
Gulet. Cena nič nižja kot v katalogu.
In kaj je bilo: pristal sem sicer v hotelu A kat., namenili pa so mi sobo, ki je bila slabša od D kategorije. Umazano, prah na mizi, da se je dalo po njem pisati, pod in stoli umazani, skratka poden od podna. Kljub all inclusive je lastnik hotela zahteval za prvo večerjo plačilo češ, da AI velja šele od drugega dne.
SRAMOTA ZA GULET !!!
Žal se tudi to dogaja. Upam, da se ne boste “nasankali” s tem ultra.
Lep dopust.
Hvala za oba odgovora.
Niko, malo si me šokiral s to dnevno ceno najema avta, saj ko sem včeraj malo presulfal net, sem pri večih ponudnikih videl okvirno tedensko ceno najema npr. za C3 (1400ccm, klima, CD radio) cca. 200 EUR, ali npr. za Fiat Seicento cca. 170 EUR/teden. Je to gola cena brez zavarovanja? Koliko stane dodatni kasko? Kot pogoj najema sem zasledil starost 19 let in vozniško dovoljenje vsaj eno leto. So še kakšni drugi pogoji? Na kaj je treba biti pozoren? Pri primerjavi cen najema avtomobilov po različnih grških otokih opažam, da je Kreta relativno poceni. Niko, si morda imel v mislih kateri drugi otok?
Mugi,
lani sem šel preko Ilirike oz. Ponte travel v Antalyo v hotel s štitimi zvezdicami all inclusive za temu primerno ceno. Pričakoval in plačal veliko, dobil pa star hotel za dve zvezdici po naših standardih s centralno klimo in strmo plažo z ležalniki na lesenem platoju.
Tokrat plačam 2/3 lanske cene in celo za teden več, brez nepotrebnih all inclusivov in ne pričakujem veliko. Zaupal pa sem Guletu, ki nas je solidno popeljal na absolventskega v Turčijo. Tako praviš. Bomo videli?!
Še enkrat hvala za vajino pisanje!
Ups, za ceno sem se verjetno res nekoliko zmotil. Na samosu lani smo dali 150€ za 3 dni za Daevoo Matiz, pa je imel še radio in klimo. Pa ni bilo najceneje. Se opravičujem. Kreta je res celo nekaj cenejša. Prijateljica pravi, da so dali 25€/dan. Kar se zavarovanja tiče, glejte da bo že kasko zavarovan, pa saj praviloma so to že. Edino na cesti malce pazljivosti, saj so grške ceste večinoma zelo gladke. Kar se pa starosti tiče so pa res neke omejitve, samo jih ne poznam.
Evo, mi smo za prvi maj najeli Hyundaia Atos za tri dni in se zdilali za še manj kot 20 EUR na dan. Morda je v visoki sezoni cena nekoliko višja, drago pa vsekakor ni. Poglej si Knosos, Agios Nikolaios in Rethymno od mest, med plažami pa ne prezri Matale. Jej, kar ti poželi srce, za posladek pa si privošči jogurt z medom – lahka in nadvse okusna reč!
Jaz sem bila na Kreti lani. Za Chinquecento (upam, da sem prav napisala) s klimo sva plačala 45 EUR-to je bil najcenejši avto s klimo in normalnim zavarovanjem. Brez klime je bila cena-najnižja-38 EUR. Vsekakor se pozanimaj kako je z zavarovanjem-tu te na Kreti radi okoli prinesejo.
Kreta je tako turistična, da mi je šlo včasih na bruhanje-neverjetna gužva v obalnih mestih in zaračunajo ti popolnoma vse, še tisto, kar si že plačal na agenciji. Plačala sva sobo s klimo v hotelu s 4*, dobila pa sobo, ki je bila verjetno namenjena skladišču za čistilke in seveda z informacijo, da je potrebno klimo doplačati. Ko sem rekla, da mi piše na računu klima, so rekli, da zato, ker je možnost najeti klimo v sobi. Ko sem šla na nož s hotelirko in celo z mojo turistično agentko, je agentka popustila. Potem sva dobila sobo, ki se je od prve razlikovala za 100% in brez doplačila za klimo. Da hrane v hotelu sploh ne omenjam-občasno sva hodila jest ven. Pa da ne boš mislila, da je bil hotel slab-mislim da je bil boljši med hoteli s 4*.
Drugače je sicer Krata lepa-sploh v notranjosti, kjer praktično ni žive duše, pa gorske vasice, ki se skrivajo pred turisti… kjer vaščani živijo v neke vrste skupnostih…
Forum je zaprt za komentiranje.