Najdi forum

Pozdravljeni

Zanima me ali je že kdo potoval individualno po Kreti s šotorom ali pa je najemal sobe. Zanima me prav vse kar lahko kdo napiše o tem otoku. Cene prenočišč, pijače, hrane,kaj obvezno videti, skriti kotički, plaže, rent a car. Prosim, bili bi mi v veliko pomoč.

Lp

Zivjo

Jaz sem bil na Kreti lani.Splača se kampirati 5-8 Euro,kampi so kar v redu,je pa res ,da ti tudi nihče ne bo nič rekel če kampiraš izven kampa,vendar le če to ni prepovedano.Enkrat sem prespal v youth hostlu v Rethimnonu 6 Euro/noč.Zastonj kampiranje pa na prelepi plaži Elafonissi Na skrajnem jugozahodnem delu ter v soteski Preveli,kjer lahko kampiraš pod palmami -zakon,to so tudi najlepše plaže na Kreti.
Prevoz: splača se z avtobusom,ki stane cca kot pri nas ali malo manj, pa še v stiku z domačini si.-hitrost ni ne vem kaj 100km=3h vožnje
Hrana:hrana niti ni tako poceni če ješ v restavracijah edino,kar se splača jesti zunaj je giros 1,5 Euro drugače je najboljše,če si vzameš majhen kuhalnik in si sam kaj skuhaš.Kupovati se splača v supermarketih,ker imajo majhne trgovine zasoljene cene,zelo se to pozna pri vodi,ki stane v supermarketu 0,2-0,4E drugje pa 1E in več!!-spiješ je ogromno.(zahodna Kreta ima v glavnem pitno vodo iz soteske Samaria)
Moja pot je šla približno takole:Heraklion-Agios Nikolaos-Ierapetra-Preveli-Matala-Rethimnon-Heraklion-Soteska Samaria!!-Elafonissi-Hania
Must see:Samaria 13km dolga soteska;Elafonissi;Heraklion z okolico;Hania;Preveli….
Tam sem bil cca 3 tedne in je bilo kar dovolj.Skupaj s kartami pa sva oba s punco porabila cca 250.000 SIT ;se,da kar prihraniti predvsem pri hrani in pijači Euro je namreč vse podražil npr:kapučino 2Euro-460SIT, v restavraciji pa za borno porcijo hrane ne računaj manj kot 25-30Euro.
Lep pozdrav in uživaj

Sama sem v Grciji prezivela pol leta in tudi na Kreti sem bila dva tedna. Ce se malo znajdes, Kreta ni draga. Ce vas je vec, ti priporocam, da rent-ate avto. Preveri cene-vzame ti nekaj casa-toda lahko dobis zelo poceni avto. Mi smo dobile pando za 3 dni za 70E. Avtomobile isci le v vecjih mestih, ker je vecja konkurenca. Ce bos jedel hrano na ulici, te ne bo prislo prav drago. Kar se tice prenocisc, je najceneje ce spis v kampu-v nekaterih kampih je mozno placati za spanje v spalki (3-5 E), kar pomeni, da ne postavis svojega sotora in ne placas se dodatno za sotor. Zate pa imajo kampi obicajno plac na kaksnih strehah ali posebnih hisah. Preveri v vsakem kampu posebaj, ker vsi nimajo take moznosti. Drugace pa so hostli tudi poceni. V Irakliu je 10E, drugje pa od 5-7E. Ce spis na strehi je druga cena, kot ce spis v sobi. Fino je, ce prej naredis rezervacije, ker so nekje hostli hitro polni. Kreta je velika in mogoce se jo bos navelical. Iz Iraklia imas odlicne moznosti za prehod na druge otoke-pred nakupom karte pa preveri nekaj agencij in cene.
Videti je veliko, alessio ti je nastel vse, kar je lepo. Na J strani so veliko lepse plaze kot na S. Imas pa pod Kreto se otok Gavdos, ki je obenem najjuznejsa tocka Evrope in je krasen. Dovoljeno je prosto kampiranje in res odbit kraj. Ladje vozijo iz Hore Sfakie in Paleohore. Preveri kateri dan pelje od kot. Ce bos sel na Gavdos pa pazi, ker se zna narediti, da po nekaj dni ni ladje na otok zaradi vetra. Mi smo jo cakali kar pet dni…
Grcija je magicna, samo vzeti si je treba cas, posedeti v kaksni stari taverni in uzivati….

a vzameš še mene zraven*

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close