Kremšnite
Moj recept je takle:
V visoko posodo vliješ 1 1/2 l mleka, dodaš 9 rumenjakov, 10 dag sladkorja, en vanili sladkor in en cel gustin. To postaviš na štedilnik in med kuhanjem stalno mešaš z mikserjem. Ko krema naredi tako kot puding “plup” je kuhana. Med vročo kremo vmešaš sneg, ki ga stepeš iz 8 beljakov in 10 dag sladkorja, najbolje z metlico. Kremo vliješ na listnato testo, ki si ga predhodno spekla na narobe obrnjejem pekaču. Spečeš seveda dve plasti testa. Testo pred peko napikaš z vilicami. Jaz uporabim eno kocko zamrznjenega listnatega testa. Potem stepeš sladko smetano, količino si prilagodiš po želji, jaz dam kar 1/2 l smetane, ker jo imamo radi. Na smetano položiš drugo plast testa. Vse skupaj še postaviš v hladilnik, da se ohladi.
Kar pogumno se loti peke in obilo uspeha ti želim
Mihaela
živjo mi delamo tako:
Listnato testo razvaljaš in spečeš (za spodaj in zgoraj)
Krema:
-4jajca
-7 žlic sladkorja
-4žlice moke
-1liter mleka
Jajca, sladkor, moko in mleko (približno 2 dcl) zmešaš in potem zakuhaš (kot puding) v preostalem mleku. Maso med kuhanjem mešaš, dokler ne postane gosta.
V pekač polžiš plast pečenega testa in nato nanj vliješ še toplo kremo. Ko se ohladi na vrh dodaš stepeno sladko smetano. na vrh položiš pečeno listnato testo (narezano na velikost rezin) in z nasmehom potrežeš.
dober tek
Jaz pa delam kremo po receptu Vladke – poišči jo z iskalnikom – na osnovi pudinga, zato, ker mi tiste kreme z moko nikoli ne ratajo, se ne zgostijo. Pa zgornjo plast testa nareži, predno jo daš na smetano. Pa ko valjaš testo, mora biti večje od pekača,v katerem boš sestavila kremšnite, ker testo zleze malo skupaj, ko se speče.
Hojla š+++
Nikoli nisem imela problema, da bi se mi testo prijelo. Testo razvljam na pomolani površini. Vzmamem pekač in položim testo gor, ga prešpikam in v pečico z njim. Pekača ne smeš mazati z maščobo ali ga močiti z vodo. Preden dam peči drugo plast testa, pekač ohladim z vodo, ker mora biti hladen. Poskusi, mislim, da ne bi smela imeti težav.
Lep pozdrav Miha-ela
Forum je zaprt za komentiranje.