Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KREMŠNITE MALO DRUGAČE, poskusite-je dobro!

KREMŠNITE MALO DRUGAČE, poskusite-je dobro!

KREMŠNITE

1. NA ČRNEM PLEHU spečeš biskvit na 180C
5 rumenjakov in 1 jajce penasto stepaš s 6 žlicami sladkorja, da močno naraste, nato dodaš 6 žlic moke, pol pecilnega in pol skodelice olja
Pečeno daš na pol, prvo polovico položiš v pekač, kjer delaš naprej in sicer preliješ z rumeno kremo
2. RUMENA KREMA
V 8 dcl vode vkuhaš tri vanili pudinge in 8 žlic sladkorja, še vroče postopoma pri največji hitrosti vmešavaš v trdo vtepen sneg iz 5 beljakov in 8 žlic sladkorja
3. Pokriješ z drugo polovico biskvita, čez noč v hladilnik.Drug dan premažeš s šlag peno /smetano po želji, čaka v hladilniku tudi par dni (če čaka…).
lp

Poznam podobno varianto z dodatkom kakava, res dobro.

O hvala, hvala, hvala! Sedaj bo pa tudi moj sin lahko jedel kremšnite, ker jih drugače zaradi mleka ne sme!

Eka, zelo zanimiv recept!
Zanima me le, ali pecivo prerežeš po širini ali dolžini. Se pravi ali so kremšnite čez cel pekač, v katerem smo pekli testo, ali samo na polovici?

Sem zakomplicirala, ampak ne znam bolj enostavno napisati .))))))

prerežem po sredini tako, da dobim dve plasti biskvita , ki pašeta v moj višji pekač…vendar se nič ne sekiram, če kje malo testa zmanjka ob kakem robu (se pravi da je biskvit malo premajhen) tam si pa jaz odrežem, pa pojem.Se vse prepoji in je homogeno.Nisem pomagala, ne?
Ali pač malo povečaš sestavine, se pravi dodaš še kako jajce, pa testo razdeliš na dva črna pleha ter pečeš enega za drugim, tako sem letos na morju improvizirala, ko je bilo treba kar naprej hranit veliko ljudi, haha.
lp

Eka, zelo si mi pomagala! Improvizacija mi je še posebej všeč!

Se pravi, da so te količine za eno rundo biskvita črnega(običajnega – original iz štedilnika) pekača, ki ga daš na polovico.
Se pravi za velikost črnega pekača pečeš dvakrat in dvojna količina kreme.

To bom naredila kot za torto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close