kremne rezine – tiste ki jih delate
http://www.gurman.eu/recepti.php?Article=2353&S=6
vedno delam po tem receptu in nikakor ne trgam sladkorja pri beljakih, če že ga pri rumenjakih.
Ne, ne maram gustina, želatine……itd.
Lej, če ti je ta rumena krema preredka, ali boš zmanjšala mleko, ali pa povečala vnos moke, ker mora drži zadeve skupaj.
Jaz jih delam po tem preizkušenem receptu, ki sem ga nekoč snela iz kulinarike. Sem naredila večkrat in so res super.
6 jajc
8.3dl mleka
17 dag sladkorja
10 dag sladkorja za beljake
10 dag moke, tip 500
1 zavitek vanilin sladkorja
0.3 l smetane
3 dag sladkorja in 1 vanilin sladkor
Potrebujemo 2 zavitka maslenega testa, ki ga spečemo v lepo zarumenele plošče. (ali 1 zavitek z dvema ploščama)
Surovega z vilico malo napikamo, da se nam med peko ne delajo preveliki mehurji. Pečemo v vroči pečici, na narobe obrnjenem pekaču.
Izdelava kreme:
Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stolčemo v trd sneg s sladkorjem za beljake. Rumenjake stolčemo s sladkorjem in ko so dobro stolčeni, počasi dolivamo 0.3 dl mrzlega mleka in dodamo moko.
Ostalo mleko zavremo skupaj z vanilin sladkorjem, počasi dolivamo rumenjake in jih z metlico mešamo. Najbolje je, če to delamo nad posodo, v kateri je vroča voda. Kuhamo približno 10 minut ali dlje, dokler se jajca ne zgostijo.
Jaz kuham dlje, najbolje je teflon visoka posoda, ker mešaš res veliko časa, pa važno je, da se ne prijema posode.
Ko je kuhano, posodo odstavimo in počasi vmešamo sneg beljakov. Še vročo maso namažemo na pečeno testo. Pustimo, da se ohladi.
Sladko smetano stepemo (1/3 rastlinske + kremfix) skupaj s sladkorjem in vanili sladkorjem in nanesemo na ohlajeno maso. Pokrijemo z drugo pečeno ploščo testa, razrežemo na željene velikosti (ali pa že prej razrežemo na kvadratke) in potresemo s sladkorno moko.
lp,d
Forum je zaprt za komentiranje.