Najdi forum

kremne juhe

Pozdravljene,

ker ste tukaj punce z dobrimi recepti bi prosila za preverjen recept za kremno juho, kakrsnokoli. Ne najdem dobre ideje, pa tako si zelim kaksno drugacno juho pripravit.

Porova kremna juha
por nareži na kolesca, popraži na hitro na malo olivnega olja, dodaj na kocke narezan krompir, premešaj, zalij z vodo in kuhaj do mehkega.
Začini z soljo,česnom in drugimi začimbami po želji (zelenjavna bio kocka, itd.).
Ko je kuhano (po cca 20 minutah vrenja) zmiksaj s paličnim mešalnikom in dodaj kislo smetano ( po želji – od ene žlice do celega lončka).

Spomladanska kremna juha
mešano zelenjavo z vrta operi in nareži na manjše koščke (korenček, stročji fižol, cvetača, grah, krompir, paprika), na žlici olivnega olja svetlo zarumeni mlado čebulo, dodaj nakockano zelenjavo, malo premešaj da zadiši, zalij z vodo in kuhaj do mehkega. Začini po želji. Zmiksaj s paličnim mešalnikom in po želji dodaj kislo smetano ali jogurt. Za dekoracijo pa dodaš na drobne kocke narezano v trdo kuhano jajce ali kruhove kocke.

Po tem sistemu lahko delaš tudi vse druge juhe iz ene vrste (recimo bučke) ali več vrst zelenjave (poljubne mešanice).

Kremnost da juhi zelenjava s škrobom (krompir, buče – hokaido, muškatne) in na koncu dodatek kisle smetane (po dodani smetani ne kuhaj več). Zelenjavo se lahko takoj da v vodo in kuha, a tisto začetno praženje (le minimalno – da le malce zacvrči) da juhi boljši okus.
Ena od možnosti je tudi, da zelenjavo v prvem koraku ko jo pražiš, na hitro oprašiš z moko še malce mremešač in zaliješ z vodo. Tudi to bo juho zgostilo in jo naredilo kremno.

Na spletu pa je še ogromno konkretnih idej za kremne juhe:
http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GGLD_en___SI218&q=kremne+juhe

Zelo so dobre tudi z lečo, čičerko

-Dita, res najlepsa hvala. Tocno kar sem hotela. Sem iskala v kuharski knjigi in na netu, pa je bilo vse nekaj z mlekom, to mi ni bilo vsec, ti si pa tako dobro napisala. Preiskusim takoj jutri.
Babi, tudi hvala.
Skratka obe sta zlati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close