Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kreme za suho kožo

Kreme za suho kožo

V pisarni imamo klimo na maksimum že od maja naprej, zrak pa je itak posledično ekstremno suh. Imam občutek, da mi vsak dan še malo bolj izsuši že tako ali tako naravno suho kožo. Katere ekstra hidracijske kreme za obraz uporabljate tiste, ki ste 40+ in imate občutljivo ter suho kožo?

Do konca meseca poteka AKCIJA kupiš eno, dobiš dve kremi za suho kozo. Najbolj svežo bos dobila, ce prideš osebno po njo.

Pravo oljčno olje, zvečer na opran obraz, se nekoliko vlažen za nekaj ur.

Ponoči mora koža dihat.

O ja, poznano. ? Čisto vsako poletje se pregovarjam z nadrejenimi naj dajo klimo na manj, ker mi izsuši kožo in čisto zabije nos. ? Najboljše, da si nabaviš kakšno kremo s hialuronsko kislino, ker je znana po tem, da res ekstra hidrira kožo. Jaz uporabljam eno od Lux Factorja in mi je super. Pa ne uporabljati raznih pudrov in podobno, da ti ne bo še bolj izsušilo kože čez dan.

Odgovor na objavo uporabnika
harmonija745, 27.07.2025 ob 18:00

O ja, poznano. ? Čisto vsako poletje se pregovarjam z nadrejenimi naj dajo klimo na manj, ker mi izsuši kožo in čisto zabije nos. ? Najboljše, da si nabaviš kakšno kremo s hialuronsko kislino, ker je znana po tem, da res ekstra hidrira kožo. Jaz uporabljam eno od Lux Factorja in mi je super. Pa ne uporabljati raznih pudrov in podobno, da ti ne bo še bolj izsušilo kože čez dan.

Ali lahko to kremo uporabljamo tudi tisti, ki imamo občutljivo kožo? In ali mogoče veš, če je testirana na živalih? Če ja, jo bom naročila kar že danes. 🙂

inges, 03.08.2025 ob 18:33

Ali lahko to kremo uporabljamo tudi tisti, ki imamo občutljivo kožo? In ali mogoče veš, če je testirana na živalih? Če ja, jo bom naročila kar že danes. 🙂

????

Priporocala bi uporabo kaksnega seruma in hidratantne kreme. avene linija toleraine ima super kreme in serum za suho, obcutljivo kozo. tudi linija hydrance meni ne draži kože pa imam super občutljivo. V lekarni povprašaj za kakšen tester, da ne kupuješ na blef.

Precej hvalijo kremo skinfood od welede (zelena), te nisem preizkusila.

Kupi si vlažilni sprej. Avene je super. Imaš tudi druge znamke, mislim da ima celo dm svojega. Lahko uporabljaš čez makeup.

Meni Aderma exomega.

Odlicna.

Ja, seveda jo lahko. Ne vem zakaj je ne bi – nima nobenih takih sestavin. Sem pa sigurna, da ni testirana na živalih, ker jo drugače tudi jaz ne bi uporabljala.

Smilj

Z mojo sestro sva šli po CeraVe kremo,imaš dve kremi:za suho in zelo suho,poškodovano,občutljivo kožo,je pa res, da so malo drage…

Jaz sem sprobala ze skoraj vse kreme v dm-u. Nobena ne pomaga. Tudi Cerave ne, tukaj prebrala, narocila na spletu. Zdaj grem na linijo Neutrogene in ostalih, te police se nisem probala. Obupujem

Namesto drage kemije, ki jo večkrat preplačate in si v zameno za denar na obraz mažete same strupe, kupite ekološko bio olje. Samo to. Pojdite v eko trgovino, kupite več manjših doz in preverite katero olje vam odgovarja. Jojobovo, marelično, olivno, šipkovo, tega je polno. Garantiram, da vam bo eno olje sedlo in ne boste več potrebovale nobene druge kreme in seruma. Ne smete ga pa mešati z drugimi kremami, ker je kemija v kremah preagresivna in povozi naravno olje.

Ko najdete olje za vašo kožo, lahko občasno čez uporabite bb, cc kremo za prekrivanje. Te kreme niso za vsakodnevno uporabo!

Koža vam bo neizmerno hvaležna in vaše zdravje tudi!

harmonija745, 10.08.2025 ob 21:22

Ja, seveda jo lahko. Ne vem zakaj je ne bi – nima nobenih takih sestavin. Sem pa sigurna, da ni testirana na živalih, ker jo drugače tudi jaz ne bi uporabljala.

Jap, če govoriš o njihovi 4D kremi res ni testirana na živalih. Imam tudi jaz celo kozmetiko cruelty free, vklučno z Luxfactorjevo kremo.

sandi872, 18.08.2025 ob 17:38

Jap, če govoriš o njihovi 4D kremi res ni testirana na živalih. Imam tudi jaz celo kozmetiko cruelty free, vklučno z Luxfactorjevo kremo.

Hvala. 🙂 Potem si jo bom pa kar naročila.

harmonija745, 24.08.2025 ob 19:46

Hvala. 🙂 Potem si jo bom pa kar naročila.

Ena zgoraj omenja olje in lahko recem, da sem si 1x vzela sipkovo od Malince ter bila prijetno presenecena. Nato sem probala se arganovo, ki mi tudi odgovarja.

Zdaj dejansko skoraj ne uporabljam vec krem in serumov, vsakodnevno uporabljam le tonik in mineralno vodo za obraz ter razlicna olja, redko kdaj kak serum ali kremo.

Imas cel kup eko-bio olj za obraz, glrj le, da je samo za obraz, ne za celo telo ali lase, je doati bolj naravno in ucinkovito od vseh krem.

Kao, eni ste pa res “brihtni”. Olje kože NE vlaži! Tisti, ki imate suho kožo, si tega z nobenim oljem ne boste popravili, saj olje ne daje koži prav nobene hidracije. Amen.

Anonimno 9955, 24.08.2025 ob 21:28

Kao, eni ste pa res “brihtni”. Olje kože NE vlaži! Tisti, ki imate suho kožo, si tega z nobenim oljem ne boste popravili, saj olje ne daje koži prav nobene hidracije. Amen.

Pred 20 leti sem bila slucajno na eni promociji nekih naravnih krem za obraz in je moja prijateljica sprasevala kaj in kako z njeno tezavno kozo.

Gospa je rekla, da je koza organ kot vsi drugi organi nasega telesa in mora delati sama, z vsemi kremami in ostalim jo samo razvadimo, da sama mank dela.

Od 30 do 45 nisem uporabljala nobene kreme, samo vodo in ob ekstremnih pogojih otrosko kremo ali navadno Niveo, kar je bilo na zalogi doma, torej krema samo v hudem mrazu.

Potem se mi je zacela koza spreminjat in sem zacela s kremami in pozneje serumi in vse mogoce, pa nic ni kaj dosti zaleglo.

Po nekaj letih sem prisla do dobre nege koze, ki jo zdaj hranim z oljem, vlazim pa z vodo od znotraj in s tonikom in mineralno vodo od zunaj.

Koza mora cim vec delat sama, pac s starostjo to malo sepa in ji dodas samo malo pomoci, se naprej pa naj se trudi delat sama.

Zanimivo je, da kljub temu, da 15 let sploh nisem uporabljala kreme in da zdaj ze nekaj let uporabljam prakticno ke vodo in olje, moja koza ni tanka, gubasta in uboga kot pri precej mlajsih zenskah, ki vsak dan dajo nase cuda kao cudeznih krem in serumov.

Pijte veliko vode, zdravo jejte in namazite se z oljem, ce res ne gre drugace, boste imele veliko lepso kozo kot po vseh kremah.

Kot že svetovano uporabi olivno ali arganovo olje. Ne da kožo vlaži ampak jo ščiti pred izsušitvijo. Moraš veliko piti, da imaš mehko kožo. Tega nobena krema ne bo naredila. Preglej si tudi nivo vitaminov B v telesu.

Vse kemijske kreme ti bodo kožo dodatno izsušile, saj zaradi tega obstajajo. Če bi samo ena krema normalno navlažila kožo, je ne bi več potrebovala, mar ne? Kozmetična industrija mora živeti od strank.

Za suho kožo ti ni kriva klima, temveč presuh zrak. Kupi vlažilec prostora in si ga vklopi pri svoji mizi. Poceni rešljivo. Ne tuširaj se z vročo vodo, ne oblači se v poliester. In stran od pudrov in podobnega sranja, ker to ti pa res izsuši kožo.

Zakaj se mi zdi, da so vse teme o kremah odprte z namenom promocije Luxa? 😉

V bistvu je težko svetovati kremo, ker je vsaka koža drugačna, ne reagirajo enako. Meni je do zdaj najbolj ustrezala francoska kozmetika, vlažilne lahke kreme s termalno vodo (to so v bistvu 3 znamke: Avene, La Roche Posay, Uriage), ampak vedno ko dajo kaj dobrega na tržišče, potem tudi čez čas umaknejo ali pa spremenijo formulo…

Trenutno uporabljam Mixa Hyaluronic Acid + Squalane Anti-dryness cream: https://www.notino.si/mixa/anti-dryness-vlazilna-krema-za-suho-kozo/p-16291882/

(v kombinaciji s še “staro” zalogo od Uriage; za hladnejši čas mi je ok Mixa extreme nutrition).* Sem si naredila letno zalogo, ker imam občutek, da tudi to po kakšnem letu-dveh umikajo s tržišča (imajo samo še pri Notinu, pa na Makeup.si so jih imeli, morda še kje v fizični trgovini (spletni DM ne več, Spletična tudi ne)).

*Imam tudi čisto skvalanovo olje (iz Iherba), ampak mi je premastno za obraz, ga pa uporabljam za vrat in dekolte, super je za kožo.

Preizkusila sem tudi eno od (opevanega) Hada Labo, ampak meni je premočna, mi povzroča rdečico. Mnogim pa ful sedejo…

Skratka, trial and error.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close