kreme za pospeševanje tena v solariju
v sončnem studiu sem kupila kremo za pospeševanje tena v solariju(tannymax, cena 4800 sit). še predno sem jo kupila se vprašala zaposleno osebo, če vsebuje krema tudi samoporjavitvene substance, zaposlena mi je zagotovila da ne. svetovala mi je, da se s kremo namažem v kabini predno grem v komoro solarija.
navodila imajo prevedena (zložena) in prilepljena na hrbtni strani kreme, tako da predno kreme ne kupiš, sploh ne moreš prebrati navodil. ker sem takoj za tem odšla v kabino, si nisem niti prebrala navodil, zato sem se s kremo bolj površno namazala.
naslednji dan sem zjutraj opazila nekaj malih flekcev po koži, ker poznam učinke samoporjavilnih krem, sem odtrgala navodila s hrbtne strani kreme in si jih prebrala. na kremi je navedeno, da ima samoporjavini učinek , da si je potrebno umiti roke po uporabi, da je za vsakodnevno uporabo, nikjer ni navedeno, da samo solarij oz. UV žarki pospešujejo njeno učinkovitost.
kremo sem naslednji dan odnesla nazaj v sončni studio, ker sem bila s strani zaposlene zavedena, dotična oseba v sončnem studiju še vedno zatrjuje, da krema nima samoporjavilnega učinka.
ali ima katera izkušnje s takoimenovanimi kremami, ki se jih kupi v solarijih (ali so deklarirane kot samoporjavilne) oz. ali ima katera izkušnje z vračilom kreme, ki je bila že uporabljena s katero pa niste bile zadovoljne.
ali imam kakšno pravico, glede na to da je na kremi piše, da ima samoporjavilen učinek, po drugi strani pa sem bila zavedena s strani zaposlene.
Hej. Nekatere so malenkost samoporjavitvene (na tistih že na deklaraciji piše, kot si rekla, da je treba po uporabi umiti roke,itd…). Sama uporabim X Power (oz.nekaj takega), ki je sicer malce dražja, a ni samoporjavitvena….
Prodajalka te je res najbrž okoli prinesla in če kreme nočeš uporabljati, lahko po mojem narediš reklamacijo, ker krema ni to, kar si ti želela. Te smem vprašati, v katerem solariju se ti je to zgodilo? V Ljubljani?
ma-mi-ca, meni krema ugaja zato, ker po uporabi solarija nisem vsa rdeča (predvsem v obraz), ampak mi naredi lepši rjav ten. Je pa res tudi to, da se barva dlje obdrži, kajti v solarij grem cca 2x na mesec (pred poletjem 3x), pa pravijo, da imam celo leto lep ten. Kupila sem jo kar v solariju (na Cankarjevi v Lj., imajo jo tudi na Tržaški v Lj.). Je sicer zelo draga, kajti mala pakunga (jaz si namažem le obraz in dekolte in jo imam za pribl. 3-4x), stane 1.600 SIT. Imajo tudi cenejše, ki stanejo 700,00 SIT, vendar se mi ne zdijo tako učinkovite.
Danin, si potem šla nazaj uveljavljat reklamacijo ali ne?
Ocitno se kar nekaj spoznate na solarij. Jaz o tem razmisljam ze par let a ne vem ce naj grem ali pa ce naj ne grem 🙂
Imam res zelo svetlo polt- nikoli se sploh nisem bila zagorela.
Ko sem se zanimala v solarijih so mi vsi svetovali, da bi lahko sla in podobno ampak jaz doticnim ne zaupam.
Na kaj naj bom pozorna oz. kje se lahko se bolj pozanimam kako in kaj?
lp, marjana
p.s. kaksen pigment pa imate vi? koliko casa pa ste v solariju ob enkratnem obisku??
Pozdravljena Marjana!
Najprej oprosti za pozen odgovor – na tem forumu se ne zadržujem ravno pogosto in mi včasih stvari uidejo….
Torej…tudi sama sem “v originalu” precej bledolična, v solarij pa sem se sprva spravila zato, ker sem na jadranju dobila hudo alergijo, srbečica in izpuščaji, ki so se za tem ob vsakem ponovnem izpostavljanju sonca, ponovili. Zdravnica mi je svetovala kakšen obisk solarija rped sončenjem in res sem šla. Sprva 1 x/teden poo 7-8 minut v najšibkejši solarij (na Cankarjevi, kamor hodim, je to št.4) in tako cca 2 meseca. Potem, ko se je podlaga prijela, pa sem šla na 10 dni za 12 minut v močnejšega. Hodim sicer celo leto, pozimi grem le 2x/mesec po 12 minut.
Če ste iz Ljubljane, priporočam obisk solarija v centru mesta, na Cankarjevi. Tam lahko kupiš tudi kremo za pospešitev tena in proti izsušitvi kože.
Sama ne propagiram solarija, res je le to, da sem se po redni uporabi rešila alergij in predvsem tudi nadležnih mozoljev po obrazu.
Pazi le, da se boš redno mazala z vlažilnimi rkemami za telo in da ne boš šla v solarij naličena, ker to le še bolj izsuši kožo.
Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj.
Prijetno poletje ti želim!
Pika
Zdravo!
Tudi sama sem letos začela obiskovat solarij, ker imam res čisto bel polt (no, zdaj ne več :)) Obiskujem solarij second sun v Šiški, Celovška in sem zelo zadovoljna. Obiskujem ga pa zdaj ko sem še na začetku vsake dva dni po 7 min v 700. Ko je enkrat na telesu taka barva kot si jo želiš, ga obiskuješ enkrat na teden po recimo 8 min, tako da to barvo ohranjaš. Seveda je veliko odvisno od tipa kože. Jaz bom šla še trikrat na vsake dva dni, potem pa enkrat na teden. Barvo imam pa res lepo (pa ne da se hvalim), ampak res nisem pričakovala da bom tako zadovoljna sama s sabo.
V solarij moraš iti vedno NE NAMAZAN. dobijo pa se tabletke, ki ti dajo full lep ten kože in še obgoriš hitreje (so pa čist naravne).
Za solarij vem da je tako, ker imamo solarij doma in sem natančno vse prebrala. V salonih pa bi radi seveda vse prodali in napišejo vse sorte.
Ni dobro za kožo… je bolj izpostavljena kožnim boleznim in alergijam potem.
Za več informacij me lahko kontaktiraš na mail.
Forum je zaprt za komentiranje.