Kreme-so res vse iste, tiste za 3 EUR ali pa tiste za 70 eur
Rebeka Dremelj je imela na svoji Facebook strani eno objavo da kupuje Isana kozmetiko in da je metanje denarja stran za drago kozmetiko. Isana je kozmetika ki je blagovna znamka Spara. Pravi da tudi njihovo kremo za obraz kupuje, ki stane par eur. Verjetno gre za plačano reklamo. Jaz sem dolgo let kupovala DM kremo Q10, stala je pod 4 EUR, sedaj sem pa zadnji dve leti začela kupovati od Afrodite kremo, stane 15 EUR, kupim jo na kupon v Sparu -25%. Razlika je občutna, krema je bolj hranljiva, koža je nahranjena. Meni se zdi da krema za 15 EUR in 4 EUR ne more biti ista. Pri tuš gelih ne kompliciram, tudi šampon za lase kupim od blagovne znamke, ampak pri kremi za obraz pa ne sklepam kompromisov.
Nikakor ni isto, če je cena kreme 2€ ali 20€ ali 200€ (ja, tudi take se dobijo). Ampak nad neko ceno (bi rekla tam nad 50€) pa se vsekakor plačuje le še marketing blagovne znamke, ne pa boljše kvalitete. In tega je na tržišču ogromno.
Če malo razumeš aktivne sestavine, ki jih dodajajo v kreme in znaš pravilno brati deklaracije, kaj vse je dodano v kremo, ti je jasno, da je vsaka krema še vedno cenovno previsoko rangirana, ampak se pa prekleto razlikujejo med sabo, saj nek Q10 ali hialuronska kislina ali ceramidi ali niacinamid B3 ali tetra C (vitamin C) ali bakuchiol (alternativa retinolu, vitaminu A) in podobne sestavine nikakor niso poceni, če so prave in ne sintetičnega izvora in če ga krema vsebuje v potrebni količini, da se učinek na koži dejansko pozna. Velikokrat se prodajajo kreme z naslovi “hialuronska krema”, “krema s Q10” in podobne, ki imajo le mali drobec teh sestavin, torej nimajo nekega zares učinka na kožo. Čisto zavajanje pač. Ampak za to vedenje je potrebno kar nekaj znanja o sestavinah, predvsem aktivnih sestavinah, o oljih, maslih, vlažilcih, emulgarorjih, konzervansih itd, pa seveda tudi dovolj dobro poznavanje zakonodaje o tem, kaj mora vsebovati INCI deklaracija na izdelku in po kakšnem vrstnem redu (po tem tudi vemo, koliko približno % neke sestavine je sploh uporabljene).
Kremica663, 30.01.2025 ob 15:28
Rebeka Dremelj je imela na svoji Facebook strani eno objavo da kupuje Isana kozmetiko in da je metanje denarja stran za drago kozmetiko. Isana je kozmetika ki je blagovna znamka Spara. Pravi da tudi njihovo kremo za obraz kupuje, ki stane par eur. Verjetno gre za plačano reklamo. Jaz sem dolgo let kupovala DM kremo Q10, stala je pod 4 EUR, sedaj sem pa zadnji dve leti začela kupovati od Afrodite kremo, stane 15 EUR, kupim jo na kupon v Sparu -25%. Razlika je občutna, krema je bolj hranljiva, koža je nahranjena. Meni se zdi da krema za 15 EUR in 4 EUR ne more biti ista. Pri tuš gelih ne kompliciram, tudi šampon za lase kupim od blagovne znamke, ampak pri kremi za obraz pa ne sklepam kompromisov.
Ja ona pač reklamira za denar. A ni tudi lux faktor al nekaj takega reklamirala. Drugo leto bo pa recimo Afrodito. Kaj pa komu odgovarja pa moraš nekako nagruntat. Meni so dobre kreme, ki jih delajo v galenskem laboratoriju gorenjskih lekarn.
meh, te rebeke in podobne “influencerke” samo neki propagirajo ker od tega tut neki majo… brezveze, raj se pozanimaj pr kom ki kožo dejansko šteka in ti nardi kremo po meri… kupljene imajo še kako velko količino nepotrebnih umetnih zadev ki niso ok za kožo.. pa ne mi s tem da je neka otroška krema ok, ker ni, potreba odrasle kože je čist neki druzga kot potreba otroške, to je jasno vsakemu ki razume osnove.. in najcenejše kreme so tut najcenejše v sestavi, pač nč kej dobrega ne daš nase, če se tako poceni tretiraš..
Pred leti sem bil več kot leto dni v zvezi z žensko, po izobrazbi veterinarko, ki je delala v razvoju krem. Njihove stranke so bile vse od prestižnih znamk iz sveta mode na dalje. Sama je uporabljala, ime sem že pozabil, neko za katero bil laično rekel, da je srednji rang, ker je vedela, da vsebuje praktično iste ključne sestavine, ki so bile v večini najdražjih krem. Ampak, kaj boš, če tega ne veš? Lahko, da je druga, v istem cenovnem razredu, že čisto nekaj tretjega.
leana, 30.01.2025 ob 15:48
Meni je najboljša krema tista, ki mi paše na mojo kožo. Sem probala že Afrodita, pa iz lekarne,… vedno me zateguje in vedno se mi delajo mozolji. Denarja sem zapravila ohoho in še nisem našla prave. Edina, ki mi paše, je Dove navadna, modro bela.
Jaz isto. Za mojo kožo so premastne, težke. In drag špas je to.
Meni odgovarja navadna Nivea, ki si jo potakpam še na vlažno kožo zjutraj. Čez poletje pa itak kreme za sončenje čez dan.
Pa veste še kaj delam? Ko olupim kumaro, lubenico…… si z lupino zmasiram obraz in čez 15 minut spaknem z vodo. Z ostanki limone si zmasiram roke…. … med kuhanjem.
In pri vsh prestižnih kremicah … za okol oči, za madeže, za gubice……. piše, da se bo poznal učinek čez par tednov. Kdo vztraja?
JAZ hočem tako kremo, da se vidi pomladitev jutri zjutraj!! heheheheh
Forum je zaprt za komentiranje.