krema za zelo spokane roka
Tudi jaz imam probleme s suhimi rokami. Najbolj mi pomaga ognjičeva krema, mazilo, ki se dobi v lekarnah. Če je domače pa še toliko boljše. Pri uporabi je treba le paziti, da koža ni poškodovana (žive rane).
Pomaga tudi olivno olje v belo bazi – recept se dobi pri osebnem zdravniku, namešajo pa ga v lekarni.
Tudi sama imam zelo suho kožo. Najbolj pomaga ognjičeva krema. Treba se je tudi navaditi na delo v rokavicah. Nekoč si nisem mogla predstavljati, da bi delala v rokavicah. Sedaj si npr. za delo na vrtu dam rokavice ali tudi če delam kaj drugega. Največje probleme imam pozimi – zaradi mraza ali če imaš mokre roke. Strup so tudi razni detergenti in mila.
Delam na CNC strojih kjer vse naokoli šprica hladilna tekočina za strojno obdelavo, ves čas spihujem obdelovance s stisnjenim zrakom, da mi material leti po rokah, vrata v delavnici so ves čas odprta da je prepih, v rokavicah ne morem delat ker potem ne morem tipkat po tipkovnici od stroja…
Pozimi mi roke tako razpokajo, da če se ne mažem, se mi naredijo rane iz katerih teče kri, koža postane suha in bleda, rane zelo pečejo.
Probal sem že par različnih krem in do zdaj se je najbolje obnesla ena iz DM, baje z nekim ognjičem, gor piše doktor schelester ali nekaj takega, rumena/oranžna in bela tuba.
Je pa to problem, ki ga bom očitno mel celo življenje, že foter je imel take probleme, sodelavci pa skoraj nič.
POleti nimam težav, pozimi pa velike, pomaga mi tale, ki je mešanica ognjičevega olja, karitejevega masla in kozjega mleka:
http://www.bela-milina.si/index.php?route=product/product&path=64&product_id=50
Toplo priporočam kremo Vetaseptal. Meni jo je dal sosed, sprva sem bila skeptična, ker se jo uporablja za mazanje kravjih vimen in tudi kmetje jo uporabljajo ker imajo uničene roke od dela na kmetiji. Jaz imam druge probleme, ne zaradi dela, ampak krema mi zelo ustreza. Sem bila pozitivno presenečena nad učinkom, pa sem probala že miljavžnt krem in tale je res ena boljših.
https://www.lekarna24ur.com/si/veterina/govedo/vetaseptal-mazilo-400-ml
Takšne ideje so mi všeč. Sem prav poiskala sestavine in izgledajo super. Mazila je 400 ml in cena je nizka.Če bi posneli reklamo v kateri bi se to kremo mazala Nicole Kidman bi bila cena 6x višja.
Vetaseptal (H), univerzalno mazilo:
zmehča še tako trdo, suho in razpokano kožo na rokah, komolcih in stopalih
kožo navlaži in jo ščiti pred izsušitvijo in drugimi škodljivimi vplivi okolja (vlaga, mraz, veter…)
pomaga pri udarninah in vnetjih mišic po intenzivnem delu
blaži bolečino pri vbodih insektov
sproščujoča masaža z Vetaseptalom (H) ustvarja občutek ugodja
je prijetnega in osvežilnega vonja ter ima hladilni in blago antiseptični učinek
Vetaseptal (H) vsebuje eterična olja rožmarina, lovorja in kamilice, vitamin E, kafro ter mentol. Njegove izbrane sestavine se dobro vpijajo v kožo in jo negujejo na več načinov. Kožo poživljajo in pospešujejo njeno obnavljanje, celicam pa vračajo potrebne hranilne snovi.
Takšne ideje so mi všeč. Sem prav poiskala sestavine in izgledajo super. Mazila je 400 ml in cena je nizka.Če bi posneli reklamo v kateri bi se to kremo mazala Nicole Kidman bi bila cena 6x višja.
Vetaseptal (H), univerzalno mazilo:
zmehča še tako trdo, suho in razpokano kožo na rokah, komolcih in stopalih
kožo navlaži in jo ščiti pred izsušitvijo in drugimi škodljivimi vplivi okolja (vlaga, mraz, veter…)
pomaga pri udarninah in vnetjih mišic po intenzivnem delu
blaži bolečino pri vbodih insektov
sproščujoča masaža z Vetaseptalom (H) ustvarja občutek ugodja
je prijetnega in osvežilnega vonja ter ima hladilni in blago antiseptični učinek
Vetaseptal (H) vsebuje eterična olja rožmarina, lovorja in kamilice, vitamin E, kafro ter mentol. Njegove izbrane sestavine se dobro vpijajo v kožo in jo negujejo na več načinov. Kožo poživljajo in pospešujejo njeno obnavljanje, celicam pa vračajo potrebne hranilne snovi.[/quote]
Se en glas zanjo. Vcasih jo je tba v lekarni narocit, pa jo dobijo naslednji dan.
Forum je zaprt za komentiranje.